Merhaba. Benim sorun şu; ben bu sene aralık ayında şeftali dikicem, tarlam denize çok yakın vede epey rüzgar alıyor. rüzgarı kesmem için ne önerirsiniz?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Rüzgar Koruması
Collapse
X
-
Cevap: Rüzgar Koruması
Hayırlı olsun. Rüzgarın hakim estiği yönü tespit edip sıraboyu sık aralı en az 2 yaşında kavak dikmenizi öneriyorum. Yanlız şeftali ağaçlarınıda gölgelemeyecek ara boya dikkat etmek lazım.Hem hakim rüzgarı keser hemde 10yıl sonra ekonomik kazancı olur.
-
Sn İlker 1508 öncelikle hoş geldiniz. Yörenizi belirtmemişsiniz,Size önerim sitede rüzgar kesen ağaçlar ile ilgili bilgiler var,size faydası olacağını tahmin ediyorum.Sn ERYAPRAK alınmasın ama,kavak işi gerilerde kaldı.Artık para etmiyor,ekonomik değil.Diğer husus öncelikle yaprak biti ve diğer zararlılara konukculuk ediyor,Bo su isteyen bir ağaç türü,eğer uygun görürseneiz bir ara ilanselde görmüştüm;çeşitli tiplerde Rüzgar kesen perdeler mevcut.araştırınız bulursunuz.kolay gelsin,baaşarılar dilerim.
Comment
-
Evet Kavak olayı geride kaldı, tarla Çanakkalenin Umurbey beldesinde.ben akıllı saz duymuştum fakat onunla ilgili bilgi alamadım yanyana dikiliyor ve boyları 5-6 mt kadar büyüyormuş ayrıcada bakarda kesilerek sırık domateste sırık işlemi görüyormuş. Ayrıcada ilginize çok teşekkürler
Comment
-
Sayın TABİATCI İstirham ederim , nacizane fikrimi beyan ettim.Tabiki daha ekonomik çözümler varsa onların değerlendirilmesi lazım.Zaten BAHÇESELFORUMSEL'in bunun için var olduğuna inanıyorum.İlker1508 dostumuzun da marjinal faydayı sağlayacak bir çözüm bulabilmesi için tüm forum üyeleri olarak çaba sarfedilmektedir.Bunu görmek beni çok daha mutlu etti.Bulduğu çözümü bizlerlede paylaşıcağını ümit ediyorum.Saygılarımla.
Comment

Comment