fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yeni Üye/Tanışma

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Yeni Üye/Tanışma

Selamünaleyküm bahçe dostları,
    Ben Bursa/Karacabeyliyim bu siteyi 'Kestane fidanı' diyerek gooogla girdim tesadüfen buldum iyiki buldum.
    DSİ'den emekliyim yeni bir kestane bahçesi yapmayı düşünüyorum.
    Bu konuda yardımcı olacak Bahçe dostlarından fikir almak istiyorum yardım edenler olursa çok sevinirim.
    Yerim Marmara denizinin güneyine 20 km mesafede kestane yetiştirmeye elverişli orman başlangıcı hatta bu ormanın 5-10 km
    batısı kestane ormanları ve ıhlamur ormanı.
    Bu arada arıcılığada başladım 3 senedir şu an 20 arım var hatta arılarım bu kestane bahçesi yapmaya düşündüğüm yerde duruyor
    280 adet kestane yer 13 dekar,ilgilenenlere şimdiden teşekkürler.
    Forumada yeni girdiğim için acaba doğru dürüst yazabildimmi bilmem.
    Teşekkürler.

Cevap: Yeni üye/tanışma

Feridun bey bahcesel ailesine hoş geldiniz.Sizlere yardımcı olacak birilerini bu sitede mutlaka bulacaksınız.Başarılar diliyorum.

Comment

Teşekkürler ubeyd,sağolun.

Comment

Ben Tennik öğretmen Kemal, bölümüm makina . Bu siteye üye olan tüm arkadaşlara öncelikle selam ve saygılarımı sunuyorum. Aranızda olmaktan mutlu olduğumu özellikle belirtmek istiyorum.arkadaşlarımız bilgi birikimlerini samimi ve seviyeli bir şekilde paylaşıyorlar, bende bu güzel ortamda her türlü teknik konuda özellikle makinalar konusunda bilgilerimi sizlerle paylaşmak isterim.herkese selam ve saygılar.

Comment

Aramıza hoş geldiniz Kemal Bey,acaba ceviz kabuğu soyma makinaları hakkında bilgi verebilir misiniz?Bu konuda yerli üretim yapan firma var mı?Ticari olarak ceviz işleme tesisi kuracak bir müşterimin ihtiyacı var,şimdiden teşekkürler

Comment

Merhabalar.Ben Recep Gülsoy.Bahçesel ailesine bende yeni katıldım.1 yıllık Emekli Zabıta Müdürüyüm.Bahçemde 50 m2.lik bir sera yaptım ve bu yaz domateslerimi ve salatalarımı artık oradan topluyorum yakında biber ve patlıcanlarıda seradan toplayacağım.Harika bir uğraş herkese tavsiye ederim gerçekten.Bir kere toprakrakla uğraşıyor,elektriğinizi boşaltıyorsunuz stresten kurtuluyorsunu ve bir şeyler yetiştirmiş olmanın hazzını yaşıyorsunuz.Atasözünde "ZAHMETSİZ RAHMET OLMAZ" diyor ya işte bunu yaşıyorsunuz.Milyonlarca insanın en kıymetli zamanlarını,adı KIRAATHANE olan fakat kıraat (yani okumak) ile alakası olmayan kahvelerde harcadığı,yine hafta sonlarında milyonlarca insanın stadlara doluşup adı futbol olup ve spor olması gerekirken maalesef karşılıklı bağırış çağırış ve küfürleşmelerden ibaret olan, bitiminde de çevre binaların,otoların,işyerlerinin camlarının çerçevelerinin indirildiği sevgiden,hoşgörüden ve estetikten galaksiler kadar uzak olan bu meşguliyetlerin kime ne katkı getirdiği ve kimlerden hangi insani değerleri alıp götürdüğü gören gözlere ve gönüllere ayandır.Ülkemiz insanlarının artık tamamen TÜKETİM TOPLUMU'na dönüşmüş olduğu çok acı bir gerçektir.Bir çok ülkede insanların yaşadıkları apartman balkonlarında saksılarda sebze yetiştirmeye çalıştırdıklarını düşündüğümüzde,bizim ülkemizde ise her boş olan ya da boşaltılan arazilere yapılan KENT PARKLARI' nın da neden yapıldığının bulmacası çözülememiş görünmektedir.İsrail' de yapılan üretim maalesef bu güzelim topraklarda yapılamamaktadır.Neden? Çünkü üretim,Kent Parklarda,futbol sahalarında,kahvehanelerde ya da Kurtlar Vadisi'nde değil,tarlalarda ve seralarda ellerinizi,ayaklarınızı toprağa ve çamura bulaştırmak,terlemek suretiyle yapılmaktadır.Bir hafta tatilinde ülkemiz genelinde stadlara dolan milyonlarca insanın,takımlarının attığı bir gole karşılık,tek yürek olarak ve çok büyük bir coşkuyla "GOOOOLLL" diye bağırmalarındaki tek yüreklilik ve heyecanı,gol yiyen takımın taraftarlarının kızgınlığının tek yürek olmuş haliyle savurduğu küfür ve hakaretlerin heyecanıyla birleştirerek "OOOLL" diye bağırmaları halinde,yani millet olarak bu tek yürekliliği gerçekleştirebildiğimiz zaman bu ülke,en güzel insanların ve en güzel bitkilerin yetiştiği en verimli topraklar olacaktır.Lütfen inanalım.Herkese selam ve saygı ile.Recep GÜLSOY

Comment

Merhabalar. Yeni üyeyim. Çiçek ve hayvan severim.

Comment

slm arkadaşlar bende yenilerden biriyim

Comment

sizde hoş geldiniz

Comment

Ne güzel arkadaşlar, hepiniz hoşgeldiniz. furuzan faydalı paylaşımlarda bulunuruz inşaallah. sayın tunc-ay siz de şeref verdiniz.

Comment

Working...
                    X