fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bambu

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Bambu

Merhaba arkadaşlar,
    Ben Sakarya'dan bir bitkiseverim.Kendi çabalarımla ve biraz da amacını aşacak şekilde yaklaşık on tür bambu yetiştirmeye başladım.Hatta bu konu ile ilgili bir site de düzenledim.Burada bambu ile ilgili bilgileri ve çalışmalarımı paylaşıyorum.
    Selam ve saygılarımla
    Besenkar/ Sakarya

Cevap: Bambu

yaptıgınız çalışmalar ve turkiye adaptasyonu ,ayrıca kullanım yerleri ile ilğili bilgi verirmisiniz?

Comment

Merhaba Akçabey,
      Bambuyu anlatmaya gerek görmüyorum.Bir doğa harikası.her şeyi işe yarıyor.
      Bambu benim hobim, aşkım, nerede bambu olduğunu duysam gittim gördüm, gerektiğinde satın aldım, bazı fidanlık sahibi dostlarıma yurtdışından birkaç saksı getirttim.Bu arada Sakarya'da 8 dönüm bir arazi kiraladım burada tam olarak dokuz tür bambu üretimine başladım.
      İlk sonuçlar ümit verici.Seçilen bambu türleri en az - 18 santigrad derece soğuğa dayanıklı türlerden seçildi.İçlerinde - 35 dereceye bile dayananları var.

Seçilen türlerin tamamı ornamental bambular, peyzaj amaçlı kullanılabilecek türler.
      Ancak bu türlerin diğer amaçlarla kullanılabileceğini de unutmamak gerekir.

Bahçede yaptığım denemeleri

blogsot.com

adlı sitede duyuruyor ve ara sıra fotoğrafları yayınlıyor idim.
      Ancak sanırım bambu sözünü mahkeme bomba olarak anlamış olacak ki engelledi.)

Ama demokrasilerde çözüm tükenmez ve ifade özgürliğü engellenemez diyerek bu siteye ve bilgilere

Bambu Fidanlığı: Bambu fidanlığı - Bambu Resimleri

uzantısını tıklayarak ulaşılabiliyor.

Bu arada forumda BAMBU başlığı açarsanız sevinirim.

Tüm yeşili ve bu arada BAMBU severlere sevgilerimle.

Besenkar

Comment

Sayın Besenkar sizin bu bambu ile özel ilgileneceğim ve sizi de ziyaret etmek istiyorum.Mesleğim icabı Sakarya’ya İstanbul’dan sık sık geliyorum yerinizi bildirirseniz görüşebiliriz

Comment

sayın Basenkar ülkemiz için yeni yeni bilinen Bambu bitkisi için yaptığınız bu özverili çalışmalar için tüm doğaseverler adına teşekkür ederim.Bambularla ilgilenen biri olarak bende ilk fırsatta çalışmalarınızı yerinde görmeyi ve tecrübelerinizi paylaşmayı diliyorum.
          Bu arada sitenizde belirttiğiniz gübre miktarı bambular içinoldukça fazla bir orana sahip.(10-40-10)Bambuaların gübrelemesinde mart ayı ortası veya sonu ile ile haziran ayında olmak üzere iki kere hafif konsantrasyonlu ve dozlu N-P-K 0-5-5 ile gübrelenmesi referans kaynaklarda belirtilmiştir.(İ.Ü ORMAN FAKÜLTESİ YAYINI PLANTASYON TEKNİKLERİ)Bambu bakımında diğer önemli hususta sizinde denemeleriniz sonucunda tespit ettiğiniz nem isteğinin sağlanmasıdır.Bu amaçla yağışsız geçen kurak kışlarda da bambulaımıza gerektiğinde su vermeli ve bu suretle kök çevresinin nemli tutulmasını sağlamalıyız.Unutmamamız gerekn diğer konuda bambunun fazla su istemediğidir.
          Saygılarımla...

Comment

1-Pleioblastus fortunei variegata
            2-Pleioblastus pygmaeus distichus
            3-Phyllostachys aureosulcata aureocaulis
            4-Phyllostachys bissetti
            5-Phyllostachys aurea
            6-Phyllostachys nigra
            7-Phyllostachys vivax aureocaulis
            8-Pseudosasa japonica (Bambusa Metake)
            9-Phyllostachys bambusoides
            10-Sasa palmata
            11-Arundinaria pumila

Cinslerinden yeter miktarda ürettik.İki peyzaj firmasının talebi çıkınca sınırlı miktarda bambu severlere verebileceğimiz bambu kalıyor.

Planlama yapabilmemiz için [email protected] adresine yazarsanız seviniriz.

Saygılarımızla...

Sakarya Bambu Fidanlığı

Comment

Merhabalar,ben hobi olsun diye avukatlık büromda 1 adet bambu alıp vazoya koydum.Baya uzun bir bambu ve ucunda yaprakları var.Bambuyu nasıl çoğaltabilirim acaba?Çeltiklerinden kesip mumlanması gerektiğini duydum.Acaba tarif edebilir misiniz?

Comment

Working...
              X