fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Merhaba

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Merhaba

ben trabzonda yaşıyorum 7 yıldır burada fındık tarımı ile uğraşıyorum ve iyi tarım yapmaya çalışıyorum ve ayrıca 3 dönüm çalılık arazim var burada ceviz tarımı yapmayı düşünüyorum ilk olarak toprak analizi yaptırdım şimdi araziyi hazılayacağım ama en büyük sıkıntım fidan özellikle yarı bodur ceviz fidanı istiyorum nasıl bulabilirim lütfen yardımcı olun

Cevap: Merhaba

Ceviz konusunda üzgünüm bilinenin aksine bodur ceviz çeşitleri yok. Ancak son yıllarda Chandler, pedro gibi yabancı çeşitler gerek cevbiz gerekse iç ve gerekse verim özellikleri ile ön plana çıkıyorlar. Aşılı Ceviz Ağacı Yetiştiriciliği adresine ismimi vererek fidan talep edebilirsiniz. Veya ulaşamazsanız bende yardımcı olabilirim.

Comment

Cevap: Merhaba

SnJoleneq:Size samimi bir öneri sunayım.ceviz için ideal yerlerini hazırlayıp: 12X12 aralıklarla 3-5 adet çekirdek dikmektir.Sonra bunları aşılatmaktır.Bu şekilde hem erken ürün,hemde ağaçlarınız kuvvetli gelişir. Cevizi yerinden söküp,lmt ileriye dikmek bile o cevizi en az 3-4 yıl geriletir yazık olur.Fidanları tüpde almanız ehhh bir parça... Bu bilgiden sonra size içten soru bu rumuzunuzun anlamı ne??? esen kalınız.

Comment

Working...
      X