fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Mavi Ladin Konusunda Yardım İstiyorum

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Mavi Ladin Konusunda Yardım İstiyorum

mavi ladin yetiştirmek istiyorum konu hakkında bilgim yok yardım ederseniz sevinirim.şimdiden teşekkürler.

Cevap: mavi ladin knusunda yardım istiyorum

Mavi ladin Tohumları bir kasaya (meyve kasaları olabilir) ekin. Ilık bir yerde (mümkünse serada) bulunsun. nisan sonu mayıs ayında çimlenmesi gerekir. Burada çimlenen fidanları köklerine zarar vermeden küçük torba veya tenekelere alın. Önümüsdeki yıl bahar aylarına kadar burada kalsın. 1 yaşına gelince dikmek istediğiniz yere alabilirsiniz.

Yalnız tohumdan elde edilen Mavi Ladinler yaklaşık 10 yaşına gelince mavi renk yavaş yavaş yeşile dönmeye başlar.

Comment

mavi ladinler genelde tohumdan üretilir

Comment

Sayın saraç genelde mavi ladini yatakta veya basit yapılarda üretmek pek başarılı bir işlem olmuyor bu sitede klasik yöntemleri ve 1990 dan kalma bilgileri artık yenilememiz gerekiyor. Bunun en güzel yolu yeniliklere açık olmak lazım. Ayrıca mavi ladinin her çeşidi ülkemizin değişik bölgelerine farklı adapte oluyor arkadaş buna göre hareket ederse daha başarılı olur kanaatindeyim. Tohumlar mavi ladinde kolay bulunmuyor bunları orman bakanlığından yada karadenizden temin etmeniz gerekiyor. Çünkü istanbulda ladin kaliteli tohum vermiyor mutlaka bir sorunu oluyor aldım siye seviniyorsunuz boş çıkıyor yada embriyo ve endosperm yeterli kuvvette olmuyor. Bu yüzden orman bakanlığından temin etmek en iyisi tabi tohumdan üretim yapacaksınız ama bence en iyisi istanbul için batı ladini üzerine uç kaleminden aşı ile italyan mavi ladini üretmektir. Aşı daha ii olur ve her dönem 5,5-6,5 Ph derecesini yakalar ve potasyum noksanlığı yaşatmassanız tam maviyi yakalarsınız. Ayrıca tohumdan üretimde özel viyol kullanmak daha akıllıca ve başarılı olur ayrıntıyı sonra hallederiz saygılarımla

Comment

sayın kardelen burası forum sitesi bilim de yeniliklere açık bir ilimdir. yeniliklere açık bir siteyiz yeterki elinde bilgi ve belge olan paylassın lütfen eski ve demode dediginiz bilgileri elinizdeki bilgilerle yenilerseniz seviniriz.....
          yoksa yenilikler paylasılmazsa herkesce bilinmez......
          selamlar....

Comment

Yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.Batı ladini üzerinden üç kalem italyan mavi ladini aşı fikrini araştırıcam, sizlere ihtiyacım olursa tekrar bu knuyu açarım çok teşekkürler.

Comment

merhaba
              ben ankarda mavi ladin yetiştirmek istiyotum arazim var su sorunum yok bana yardımcı olabirmisiniz

Comment

aşılı mavi ladin fidesi arıyorum. fiyatı ne kadar olur olanlar yazsın lütfen.

Comment

tel.0506 4361336 giresun değil yalova dan mavi ladin fidesi arıyorum tohumdan değil aşılı. teşekkürler.

Comment

giresun Nickli Üyeden Alıntı
                    SATILIK MAVİ LADİN
                    100-400 ADET OLARAK SATILMAKTADIR.
                    İLGİLENENLER MAİL YOLUYLA ULAŞABİLİRLER

bu ladilerin tane kaç liradır? boyları kaç santimdir?

Comment

tel numaramı yanlış yazmışım.05064631336 sabit numaram yok cepten çaldır ben ararım. bir de aşılı mavi ladin istiyorum.

Comment

Çıblak kök ladınler için 0,25 ila 0,40 TL/Adet fiyatlı ilanlar görüyorum.

Bu şekilde ladin alip büyüten varmı?

Nasıl bir işlem yapılmalı, saksıyamı torbayamı dikilmeli?

Comment

ben mavi ladin değil ama başka bir çam kozağının tohumlarını plastik çay bardaklarına diktim tohumlar yeşillendi ot halinde oldu biraaz nemli ortamda olanlar çürüdüler nem olmayan bir ortama aldım bu sefer kurudular çamı tohumdan yetişitirdiğimiz zaman çürütmememk ve kurutmamak için ne yapmak lazım ?

Comment

isim ibrahim bursadanım
                            12 ve 8 dönüm iki yerim var sulama imkanım var mavi ladin yetiştirmek istiyorum

Comment

Cevap: Mavi Ladin Konusunda Yardım İstiyorum

Arkadasim sitede bir reklam verme bolumu mevcut.Anlamadigim neden direk buraya yazdiginizdir.Bence su sekilde yapiniz? Arkadasim ilginize çekerse reklam bolumlerinde satis yapan firmalar mevcuttur .Kisiler oradan bakarlar.Simdi sitedeki kurallara uyan firmalarin ,bu kurala uymalari ve sizin uymamaniz saçmaliktir.O numaralari lutfen siliniz ve ilaninizi gerekli olan yerde veriniz.Nedir bu ya yol geçen hanina dondu bu is.Sorulara yetkili kisiler cevap vermeden ilancilar reklam veriyor.Beyler iyi niyet su istimal edilirse bu sekilde ,bu isin çozumu sert kurallari gerektirecektir.Ya kurallara uyunuz yada site yonetimi gereken onlemleri alacaktir.

Comment

Working...
                              X