fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Mavi Ladin Konusunda Yardım İstiyorum

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Mavi Ladin Konusunda Yardım İstiyorum

Mavi ladinle alakalı iklim istekleri nelerdir akdeniz ikliminde yetişir mi?ve 1,2,3 yaşlı fidanlar alınırken nelere dikkat edilmelidir?son olarak sulama isteklerini yazarsanı çok sevinirim...
    Selamlar...

Comment

forumu iyi araştırırsan kendin bula bilirsin bu soruların cevabını

Comment

mavi ladinler-ismi gibi mavi olurlar.bakım çok önemlidir.celikle yeişmektedir,4 senede70 cm-90 cm-110 cm böyümemtedir,dalı kes ve dik.işte sana masmavi ladinyetiştirilmesi hakkında öz bilgi verebilirim.bu hususta 8 senedir.çalışıyorum.05384388547-veysel yılmaz

Comment

çelikleri hangi ayda dikmemiz gerekiyo birde çelikle üretim bildiğimiz gül ve asma üretimi gibimi birde alacağımız çelik yandallarmı olacak küçük parçalar yoksa büyükmü olmalı?

Comment

Sebasteli sen cevizmi yetiştirecen? çiçekmi? mavi ladinmi? kafan karışık galiba

Comment

abi sen İLEŞBER kelimesinin anlamını bilmiyon galiba (((her işi yapan köylü))) demek her türlü kötü işi yapıpta para kazanamayan sürünen manasında bende öleyim her yol var aslında ladin işi zor çok geç büyüyormuş ama kendim için üreteceğim ölesine atarım bir köşeye büyür gider zaten mavi ladin bizim ilçede tek kişide var ondan çelik ala bilirsem belki ama zor adamı tanımıyom ama ağaç çok hoş mükemmmel bişi ama vermesse dalına bir nacak vururum alır kaçarım acaba küçük ağaçlarının satıldığı yer varmıki 1 yaşında falan?

Comment

Mavi ladin yetiştiricisi çok var fiyatlarda uygun diye biliyorum.

Comment

bizim koskaca ilçede sadece birtek evde var

Comment

Mavi ladin çamı yetiştiriciliği konusunda benim de birkaç sorum olacak bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...

1- Tohumdan yetiştirilen mavi ladin çamlarında renkte yeşile dönme görülüyor. Bunun önüne geçmek için aşılama yapılması gerekiyor. Bu ne tür bir aşılama olacak ?

2- Ticari olarak üretimi yapılacak olursa tohumdan yetiştirip aşılamakmı daha karlı yoksa direk aşılı fidan almak mı?

3- Günümüzde ticari olarak getiri nedir?

Comment

Cevap: mavi ladin knusunda yardım istiyorum

selsarac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Yalnız tohumdan elde edilen Mavi Ladinler yaklaşık 10 yaşına gelince mavi renk yavaş yavaş yeşile dönmeye başlar.
                      Abi aşılama süreci vardı bildiğim kadarı ile. Batı ladini aşılama ile maviye dönüyordu diye biliyorum. direk tohumdan mavi ladin çıkıyor mu?

Comment

Cevap: mavi ladin knusunda yardım istiyorum

Direk tohumdan ekilen mavi ladinlerin rengi belirli bir süre sonra yeşile dönmeye başlıyor. Fakat Batı ladini üzerine mavi ladin ile yapılan aşılamada rengin mavi kalması mümkün.

Comment

Working...
                        X