fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Organik Tarım

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Organik Tarım

Herkese Merhaba,
    Ben elektronik mühendisiyim ama tarıma, özellikle organik tarıma özel ilgi duyuyorum. Ülkemizi kalkındırabilecek sektörlerin en önemlisi bence organik tarım. Bu konuda hep beraber araştıralım, paylaşalım, ülkemize, tarımımıza ve topraklarımıza sahip çıkalım. Avrupalı tarım araştırmacılarının raporlarına göre Ülkemiz tarım alanlarının halen % 40 ında organik tarım yapılabilir, bu oran örneğin Almanya'da sadece % 4,5. Bu oranın düşmemesi hatta daha da fazlalaşması için elele verelim. Bu sayede önce kendi insanlarımızın sağlıklı beslenmesine, aynı zamanda organik tarım ürünleri ihracatıyla da ülkemizin ve tarım emektarlarının bütçesine çok önemli katkılar sağlayabileceğimiz inancındayım.
    Bu mesajımı okuyan değerli arkadaşlardan KİLİS yöresinde hangi alternatif organik tarım ürünleri yetiştirilebilir, mesela Brokoli yetiştirilebilir mi, bilgi rica ediyorum,
    Saygılar,

Cevap: Organik Tarım

Şimdi kardeşim bu konuda hiç uğraşma al organik tarım yönetmeliğini sıkıştırılmışı 56 sayfa uzunu 80 felan güzelce oku sonra kiliste bulunduğun alandaki yetişebilecek tüm bitkileri önüne koy sonrada bunlardan sana en az uğraşla en iyi gelir getirecek olanı seç ben sana balık tutup vermem kardeş bak ben tutmayı öğretiyorum böylece o uğraşta gelişir 3 gün sonra bana akıl vermeye başlarsın bende sende daha ii öğrenmenin zevkini yaşarız saygılarımla

Comment

merhaba ben yeni üye oldum ben selcuk üniv organik tarıum bölümünden bu yıl mezun oldum ve mersinin aydıncık ilçesinde organik tarım danışmanlığı yapıyorum ben de organik tarımı tüm insanlığa tanıtmak istiyorum ve inanıyorum ki organik tarıma geçtiğimizde daha sağlıklı nesiller yatişecek soru sormussunuz brokoli yetişir mi diye niye tetişmesin ki organik tarım da farklı bi olay değil o tarım sadece belirli kurallara uyarak kimyasal girdi kullanmadan yapılan tarımdır

Comment

Çevre, iklim ve toprak isteğine göre, bölgelere göre bitki çeşitliliği değişmektedir. Organik tarım, bitki yetiştirmesinde kullanılan bir yöntem olarak tercih edilir.

Comment

Hacer hanım hoş geldiniz bende selçük mezunuyum mehmet babaoğlu hocamız size çoğunlukla derse geliyor bildiğim kadarıyla onunda dediği gibi yönetmelik burda kimse atıp tutmasına gerek yok ekolojik şartlar o bitkiye uygun hertarımd olur fark yapmaz saygılarımla

Comment

Sayın Kardelen, kim ne atıp tutmuş anlayamadım. Konu başlıklarını ve yazılanları defalarca okudum ama benim dikkatimi çeken anormal bir durum olmadı. Lütfen ne demek istediğinizi biraz açıklar mısınız.

Bu arada, Hacer hanım ve erdgmus55 'e de hoşgeldiniz derim. Birikimlerinizi ve biriktirdiklerimizi paylaşmak umudu ile güzel paylaşımlar diliyorum.

Comment

Ben burdaki insanlara demedim sayın ebrar o tv kanallarında fetva veren bazı bilmeyen alimler varya ben onlara söyledim koskoca yönetmelik var ve diyorki karayollarına ... yakın mesafede organik tarım yapılamaz adam yayın yapıyor karayolunun kenarında organik tarım bahçesi diye tanıtım yapıyor ben o arkadaşlara söledim saygılarımla

Comment

Evet, çevre olarak karayollarına yakın yerler veya kimyasal ilaçlama ve gübrelemenin yapıldığı yerlere yakın yerlerde organik tarım usullerine göre üretim yapılabilir. Ama bu şekilde yaptığımız tarımsal faaliyetlere organik tarım yerine kontrollü tarım diyebiliriz. Bu da, organik tarımın yaygınlaşabilmesinde birinci adım olmaktadır.

Comment

mrb arkadaşlar bende organik tarımla ilgileniyorum ve suan bi proje hazırladım kuşburnu marmelatı ve organik marmelatlarla meyve suları dikiminden paketlemesine kadar hepsini içeren bi proje sizce başarılı olurmu kuşburnu vitamin acısından cok zengin bi ürün ama satışı konusun da ne yaparım bilmiyorum fikirleriniz için şimdiden teşekürler.
                  KUŞBURNU HAKKINDA BİLGİ: Kuşburnu (meyvesi) en yüksek oranda C vitamini içeren meyve olarak kabul edilmesi yanında, P vitamini (Permeabilite vitamini) kayna*ğıdır. Ayrıca karoten, B1 B2, E ve K vitaminleri de içermektedir. Mineral madde yönünden de zengin olup yapısında potasyum, sodyum, kalsiyum, magnezyum, fosfor, demir, mangan, bakır, çinko gibi katyonlar yanında, sülfat, klorür, nitrat gibi anyonlar da bulunmaktadır. İçerdiği şekerin büyük bir kısmını indirgen şekerler oluştururken sakkaroz daha az miktarlarda bulunmaktadır. Çoğunu suda çözünen (%20.05-48.1) kısmın oluşturduğu kuru madde oranı yüksek (%29.92-59) sayılabilecek bir meyvedir. Bileşimindeki organik asitlerden malik, sitrik asit ve asetik asit bulunmaktadır. pH değeri ise 3.7-4.4 arasında değişmektedir (Yıldız, H., Nergiz, C., 1996).

İnsan vücudu askorbik asit sentezi yapamaz, dolayısıyla dışarı*dan almak zorundadır. Aynı zamanda vücudun miktar olarak en fazla gereksinim duyduğu vitamin C vitaminidir. Günlük alınması önerilen miktar çeşitli etkenlere bağlı olarak 35-100 mg arasında değişmektedir (Aurand, 1987). Kuşburnu meyvesinin C vitamini içeriği üzerine değişik ülkelerde pek çok araştırma yapılmıştır. 100 g kuşburnunda 200-5000 mg C vita*mini bulunmaktadır. (Ötleş, 1987). Aynı zamanda pro A vitamini olan karoten, B vitaminleri kompleksi ve K vitamini yönünden de mükemmel bir kaynak sayılır (Tuer, 1989, Cemeroğlu, 1982).

Bioflavonoidler olarak da bilinen P vitamini (permeabilite vita*mini) yönünden oldukça zengin olup 100 g kuşburnunda 1100-3320 mg P vitamini vardır (Fisheris, 1969; Ötleş, 1987). A vitamini aktivitesi bitkisel kay*naklı gıdalarda sadece karotenoidler oluşturmaktadır. Kuşburnunda çok sayı*da karotenoid olduğu tesbit edilmiştir. Toplam karotenoid miktarı ise 3.8 mg/100 g olarak bulunmuştur (Fisheris, 1969; Marki-Fischer, 1983). K vita*mini içeriği ise 0.022-0.080 mg/100 g'dır. Bunların yanında kuşburnu 120 mg/lOOg B1 vitamini ve 7 mg/100 g B2 vitamini içermektedir (Erenberk, 1989).

Comment

Merhaba arkadaşlar,forum sitesine yeni üye oldum.Tekstil Mühendisi öğrencisiyim.'Organik Pamuk' hakkında proje ödevim var.Eğer elinizde bu konu hakkında kaynak varsa ve bana iletirseniz çok memnun olurum.Şimdiden çok teşekkürler.İyi bir gün geçirmeniz dileğiyle...

Comment

Sayın kerry, "Organik Pamuk" gerçekten, ülkemizde de konuşuluyor olması çok ümit verici. Bizler yiyeceklerimizi kimyasal artıklardan temizlemenin önemini anlatmaya çalışırken, giyeceklerimizin ve kullandığımızın eşyaların da ne kadar önemli olduğunu anlatabilmek, ülkemiz şartlarında, insanlarımıza çok lüks gelmektedir. İnşallah sizler bunu proje ödevinden öte, ciddi araştırma ve gayretlernizle topluumuza kazandırırsınız.

Organik pamuk yetiştirilirken hiçbir şekilde kimyasal pestisid, insektisid, fungusid, herbisid, defolyant ve sun’i gübre kullanılmamaktadır. Doğal hayvan gübresi, yeşil gübre ve doğal (biyolojik) zirai ilaçların kullanımı serbesttir. Buna ilaveten tarlanın bir kısmında tuzak bitkiler yetiştirerek, tarlada faydalı böceklerin (zararlıları yok eden) üremesini sağlayarak ve bilinçli bir ürün rotasyonu planlamasıyla, organik pamuğu, verimi fazla düşürmeden yetiştirebilmek mümkün olmaktadır. Doğaldır ki organik pamuk üretiminin maliyeti, normal pamuk üretimine nazaran daha yüksektir (Normal pamuğun kg maliyeti 0,75 ile 2,40 USD arasında değişirken, organik pamuğun maliyeti 1,20 ile 2,50 USD arasında değişmektedir).

Comment

merhaba arkadaşlar ben siteye yeni üye oldum bnde organik tarım yapmaya çalışıyorum naçizane kulaktan dolm abilgilerle veya internetten öğrendiklerimle benim 2 dönüm bahçem var ben orayı alalı 5 yıl oldu ama hiç bir kimyevi gübre ve ilaç kullanmadım sadece yanmış hayvan gübresi kullandım sormak istediğim şey sadece hayvan gübresi yeterlimi
                        başka şeyler önerirmisiniz .şimdiden teşekkürler

Comment

Organik tarımdaki ruhsatlı organik gübreler ve ruhsalı organik ilaçlar sayıca oldukça artmıştır bunları rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ayrıca organik üretim yapıyorsanız ürettiğiniz ürünleri ekotar gibi sertifikasyon kuruluşlarından sertifika alıp ürününüzü resmi organik ürün olarak pazarlayabilirsiniz...

Comment

Bamya tohumu

Bahcesel.com Yönetiminden açıklama: Kötü niyetli kullanımların engellenmesi için yeni üyelerimizin ilk birkaç mesajlarında link verme hakları bulunmuyor. Forumumuzu kullandığınız sürece bu hakka otomatik olarak sahip olabilirsiniz. Lütfen bu mesajınızın alt sağında bulunan düzenle butonu ile mesajınızı yeniden düzenleyiniz ve ilk birkaç mesajınızda link vermeyiniz. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Comment

ilhan651 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                              merhaba arkadaşlar ben siteye yeni üye oldum bnde organik tarım yapmaya çalışıyorum naçizane kulaktan dolm abilgilerle veya internetten öğrendiklerimle benim 2 dönüm bahçem var ben orayı alalı 5 yıl oldu ama hiç bir kimyevi gübre ve ilaç kullanmadım sadece yanmış hayvan gübresi kullandım sormak istediğim şey sadece hayvan gübresi yeterlimi
                              başka şeyler önerirmisiniz .şimdiden teşekkürler
                              Sayın ilhan651;
                              Organik tarım yapılma şartlarını sayın ebrar yeterince açıklamış ancak;ben de naçizane birşeyler eklemek istedim...
                              Anlattıklarınıza göre bahçenize kimyasal hiçbir gübre ve zirai ilaç girmiyor,bu durumda elde ettiğim ürünler organik diyebilirsiniz..Fakat günümüz şartlarında atmosferde bulunan sera gazları ve asitler yağmur,rüzgar ve yeraltı suları ile yine bahçemize ve tarlamıza gelmekte ve tam olarak organik bir ürün elde edememekteyiz...Bu durumun tek bir çözümü var;kimyasal atık ve kalıntıları bulunduğu yerde yok etmek...Bunu yapabilen de dünyada ve Türkiye'de ilk defa üretilen,özel bir formüle sahip B5A organik sıvı gübredir...Bu konuyu araştırmanızı öneririm..Saygılar...

Comment

Working...
                              X