fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Selam

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Selam

Merhabalar,

Ben ileri düzeyde Elektronik ile ugraşmaktayım Özel Programlar ve istege baglı devreler yapmaktayım,
    Bu Formu yeni buldum nette Sörf ederken Hoşumada gitti gerçekten ,

Benim yapabilecegim bir şey olursa yazın Lütfen,Mesela Motor Kontroları Kablosuz , Yine Kablosuz 365gün programlanabilir Sulama Kontrolları ,Toprak nem Algılayıcıları ,Hassas Isı kontrolları yapabiliyorum Topraktan anlamıyorum Ama yapmak isteyipde Kontrolünü yapamadıgınız bir şey varsa Lütfen Bana Yazınız,

Saygılarımla

ilhami
    saygılar

Cevap: Selam

Sayın Zero, sitemize hoşgeldiniz.

Bu teklifinizden gerçekten çok memnun oldum. Sitemize hoşgeldiniz. Sitede sizin gibi bir elektronikçi üyemizin olması bazı fikirlerin gelişmesinde bizim için ayrı bir özellik olacaktır. Zamanla fikir alışverişlerimiz olacağı muhakkak. çünkü tarımsal teknolojide birçok gelişmeler olmakta ve birçok yeni icadlar yapılmaktadır. Bunların forumda tartışılması açısından fikirlerinizin bizim için ayrı bir yeri olacaktır.

Saygılarımla

Comment

Sn Zero: Hoş Geldiniz.İsabetli oldu,Tanklı damlama sulama siistemlerinde Kablosuz, proğramlanabilir bir sistem varmı? Dahada ayrıntıya gideyim.Elimde 2000 lt'lik bir tank var ve damlama sistemiyle ağaçları ve sebzeleri sulamaktayım.Bunların vanalarını kendim elimle ayarlıyorum.Ancak son zamanlarda saatli ayarlamalı sistemleri duydum.Benim kafamdaki bu sistemi TV Kumandası gibi,ayarlayacak sistemler mevcutmu? Yoksa teknolojide çokmu ileri düşündüm.Esen kalınız.

Comment

Selam Tabiatcı,

Bahsetiginiz Projeyi Size Şöyle İzah edeyim,

Ben MCU yani Micro Kontrol Ünitesine Program Yazıyorum ve aynı zamanda Devre Dizaynıda Yapıyorum Yani Tabiri caiz'se Bu işde Alaylıyım,

Şimdi Siz eliniz ile Vanaları Açıp Kapatmanıza gerek yok neden çünkü ben Programa yazıyorum sizin istediklerinizi ,Atıyorum bana dedinizki hem Günlük ,Haftalık ,Aylık,ve Senelik Bir Devre olsun ben Bunun Çalışma Zamanlarını gireyim O zamanlar arasına gelince çalışsın istedigim zaman aralıgının dışında ise Dursun,bu istediginizi Bir Firmaya 1 adet numune olarak zaten hazırlıyorum, Ancak Yaptıgım kontrolör LCD ekranlı Ekrandan menüye girip zaman aralıklarını set ediyorsunuz sonra Sizn istediğiniz zamanlarda kendisi otomotik suyu açıp kapatacak isterseniz Havanın Yağışlı oldugunu da algılatırıp Sulama işlemini yaptırmayız,Tankınızdaki Suyun ne kadar kaldıgını da digital olarak yada Led ışıklar ile Gösterebilirim Tankınızda Su kalmadıgında Otomotik olarak Devreye girebilir,Şamandıra Sistemleri herzaman Sakıncalıdırlar neden derseniz Mekanik olan her şey hele hele su ile teması varsa kesin bir gün kitlenebiliyor ancak elektronik olarak yapıldıgında Mekanik hiç bir şey yok dolayısıyla daha saglıklı ve uzun ömürlü oluyorlar,

MCU de bahsedeyim 1sn 1.000,000 defa işlem yapabime özelligine sahiptirler bunu ben demiyorum Japonlar Tex olarak yazmışlar,yani bu demektirki 1 sn 800,000 adet Kapınızı açıkmı kapalımı olduğunu kontrol edip Sizin vermiş oldugunuz Emirlere göre Açıksa Kapatıp Kaplıysa açan ve bu işi 1 sn içinde icra ediyor demektir ,

Takıldıgınız ve Merak ettiginiz Benim konum ile ilgili ne varsa Çekinmeden lütfen Yazabilirsiniz,

saygılar/selamlarımla

Benim bahsettigim Firmaya yaptıgım Sistem 1.500m2 Kapalı alanlarda kablosuz 2.500m2 Acık alanlarda Kablosuz olarak kontrol edecek Sakın Gözünüzü korkutmasın kablosuz diyince Fiaytı Yüksek falan diye Fiyatı gerçekten ucuz tutup Sirkilasyondan Kazanmak istiyorum isteyen olursa bitince Garantili olarak yollarım

Comment

Sayın selsarac,

İnanın bende Sizler gibi Beyfendi İnsanlar ile Tanışmaktan Büyük Mutluluk duydum ,
          ben 50 yaşındayım yıllardan berri ARGE ile ugraşmaktayım Özel projeler yapıyorum istege bağlı her ne olursa olsun ancak Hadimi'de biliyorum Yapamayacagım işlerede yaparım demiyorum ,benim işim ARGE, insanların Hayal edipte gerçekleştiremdiklerinin bana söylediklerinde ben kontrolünü elektronik olarak yapıyorum ,

Amacım yurtdışından ithal edilen maların buralarda daha iyi yapılacagını ve paraların yurdışına gitmemesi içindir,

Formunuzda her türlü Elektronik Kontrol ile ilgili Bilgi alış verinden Büyük mutluluk duyacagımı bilmenizi isterim,

saygılar/selamlarımla

Comment

Eğer bu kontrol sistemini cep telefonu ilede ayarlayabilirseniz sadece bize değil çok kimseye faydalı olursunuz...

Comment

Selam Selahattin YILMAZ,

Tabikki istediginiz cep telefonu ile kontrolunu yaptırtabilirim Benimiçin Sorun değil,
              ancak benim fikrimi soracak olursanız sadece benimki fikir tabikki benden ne isterlerse onu yapmakile mükellefim yaparım ancak cep telefonu ile kontrol bu sistemde geresiz bence neden derseniz şöyle izah edeyim,

Cep telefonu ile kontrol edilecekse mutlaka bir Ptt hattı ve telefon olması gerekli projenin çalışacağı yerde olursa olur ancak zaten benim şu an yaptıgım projede 365x4 gün bazında istediginiz zaman içinde Sulama için Başla ve dur yaptırtabiliyorsunuz telefon ile neyi açıp durdurtacaksınız Yanlış anladıysam lütfen düzeltiniz,

Gün bazında 4 defa ayrı ayrı zamnlarda Vanayı aç ve kapa komutunu işliyorum açılımını yapacak olursak şöyle ,

LCD ekranda

Saat Tarih
              10:20 14/11/08

BAŞLA BİTİR
              10:25 10:28
              12:40 12:45
              22:00 22:10
              01:29 01:39

Bu gün bazında 4 defa ayrı ayrı girebiliyorsunuz ve 1 gün içinde istediginiz saatde çalışıp istediginiz saatde Stop ettirebiliyorsunuz

Ancak Sizin dediginiz şekilde Cep telefonuylada yaparım isterlerse ama boşu boşuna fazla masraf ve kullanıcı için ugraş olur bence ama sonuç olarak Sizi dediginizde olur yaparım ,

saygı ve selamlarımla

Comment

Selam Arkadaşlar,
                Biraz önce bir e-mail aldım

Kısa bir süre sonra da yine bir arkadaşın istegi üzerine Full Sera Kontrolu yapacagım Aşagıda eksiklerim varsa lütfen beni yönlendirirseniz Mutlu olurum

1-Hava ısısına göre otomotik Seranın üstü açılma ve kapanma kontrolu
                2-Toprak Nemine göre Otomotik sulama,ayrıca Zaman ayarlı Kontrol
                3-Seranın içinde ve dışındaki hava sıcaklıgını ölçerek Sera iç sıcaklıgını Sabit tutmak,
                4-Nem oranını alglatıp gerekli olan neme göre ortamı soğuk nemledirmek
                5-Yagmurlu havalarda eger hava istenilen ısının üstünde ise sulama sistemini devre dış bırakma,
                6-Su tankı Kontrolu
                7-otomatik zaman ayarlı ilaçlama kontrolu,
                8-Hava Sirkilasyon Fan kontrolu [Sera içi]
                9-Sera İçi 24 saat internet üzerinden izlenme

bunların dışında ne gibi ilaveler olabilir konu ile ilgili yardımcı olunursa Mutlu olurum ,

saygı ve selamlar

Comment

Working...
                X