Slm. Amcamda 4-5 yıllık bi limon ağacı var. Meyve vermiyormuş. Ben ziraat mühendisi oduğum için baba sordu. Ama zonguldakta limon yetiştirilmediği için bilgim yok. Başka bi limon ağacından aşımı yapmam gerekli aşı yapmam gerekliyse hangi aşıyı ve zamanını önerirsiniz. Yoksa tozlayıcı başka bi çeşit daha mı dikmesini önerirsiniz. Benden cevap bekliyor. Bende aradım aradım bulamadım. Umudum sizlersiniz. Bana yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
limon ağacı aşısı
Collapse
X
-
Cevap: limon ağacı aşısı
Limon ağacına limonunu ve verimini beğendiğiniz bir ağaçtan mayıs ayından sonra aşı gözü almaya uygun taze sürgünlerden aşı gözü alınız ve göz aşısıyla toprağa yakın bir kaç yerden aşılayınız ya da ağaç çok dallanmışsa taze sürgün dallarına göz aşısını yapınız. Limon kolay aşı tutan bir ağaçtır ern azından benim aşılarım hep tuttu. 15-20 günde aşı tutar ve bir ay içinde sürer eğer tutturamazsanız yaz boyunca denemeye devam ediniz eylül sonuna kadar aşı denemesi yapabilirsiniz. Nasılsa kışın içeri alıyorsunuz aşı sürgününe zarar gelmez.
Aşıı tuttuktan sonra aşı yerinden yukarıyı kesiniz.
Comment

Comment