fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çanakkale'den Burçin Ben

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Çanakkale'den Burçin Ben

merhaba ben yeni geldim sizin bilgilerinize ihtiyacım var

Cevap: çanakkaleden burçin ben

Hoşgeldiniz...

Comment

teşekkür ederim

Comment

ŞORAY UZUN YOLDA Programında Çanakkale Ezine'de zeytinlikleri göstermişti. Zeytinliklerin toprağını atlarla sürüyorlardı. Bir makina pazarlaması konusunda zeytincilik, zeytinciler ve ÇANAKKALE hakkında benim de bilgiye ihtiyacım var. Emrivaki oldu fakat yardımcı olursanız sevinirim. SAYGILAR...

Comment

mrb öncelikle konu hakkında benden fikir almak istemeniz beni sevindirdi.çanakkale bölgesinde çok fazla zeytinle ilgilenen kişi ve zeytinlikler var. fakat bir çoğu bilgisizce yapıyor bu işi; yanlız sorunuz çok geniş alınmış daha fazla içerik şeklinde sorarsanız elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım size. teşekkür ederim.

Comment

Biraz amatör bir ruh, birazda mecburiyetten bir motorlu çapa makinası yaptım. İlk numuneyi denedikten sonra Ankara'da bir patent vekili ile anlaştım. Şimdi seri üretimin yasal alt yapısı, kurumsallaşma, parça tedarik, en kötüsü de şu EKONOMİK KRİZ...Bir itirafda bulunayım, ben bu sanal ortamı bilmiyorum. Eğer bir boş zamanınızda "ÇAPA MAKİNASI CAN ALDI" diye yazıp google'de ararsanız, karşınıza çok kötü olaylar çıkacak. Benim yaptığım makinada bu tür riskler sıfır...Bana bilgi vermek gibi bir mecburiyetiniz yok. Ben yaptığım tasarımda mükemmelliği yakalamak için köylünün çiftçinin meyvecinin karılaştığı zorlukları (toprağı işleme konusunda) bilmek istiyorum. Yazdığım gibi bu bilgisayarı kullanmasını bilmediğim için size resim gönderemiyorum. Eğer bana bu konuda da yardımcı olursanız sevinirim, fakat açıkyüreklilikle belirteyim ki mecbur değilsiniz... Düzce'den selamlar..

Comment

Ben honda motorlu tekerleksiz çapa makinasını ara çapa makinası olarak kullanıyorum. En büyük sıkıntımız kıştan çıkarken arazi kuruyuncaya kadar bahçeye(meyve fidanı yetiştirme parseli) giremediğimiz için bu sürede otlar boylanıyor. Otlar boylandıktan sonra ilk çapaya girişimizde makina bıçaklarına otlar dolanıyor. Çözüm önerim: Çapa motorunun arka demirinin yerine küçük boyutlu 3 lü kazayağı dizayn edilmeli. Ben buradaki makina imalatcısına yaptımayı düşünüyorum. Orjinal olsa tabiki en başta alırken tercih ederim.

Comment

Çapa bıçakları zamanla körlenir. Eskiden kazmaları eyelerlerdi. Hatta hala bazı yerlerde lama eyenin adı kazma eyesidir. Eger çapa bıçaklarını spiral çapak alma taşı ile keskinleştirir yani taşlarsanız, birde çapa için kurak zamanı tercih ederseniz işiniz kolaylaşır.

Comment

tşk. yazdığınızda tamamen haklısınız. kurak zaman, keskin bıçaklar bilgim dahilinde. Ama benim arazim taban ve kuruması mayıs sonunu buluyo. Yabancı otlara da bi türlü söz geçiremiyorum. Büyümeyin haziranı bekleyin diyorum ama, abi İlahi program kusura bakma senin sözün geçmez diyolar. Ben de onlara benim programımda sizleri büyütmemek yazıyo deyip çapa makinesiyle dalıyorum işte sorunda tam bu noktada çıkıyo. Bileme işine gelince; evet bıçaklar biraz köreldi, tavsiyenizi dinleyecem. AYRICAAA : (söylemeden edemeyecem) Bir makinacıdan karşılaştığım sorunu giderecek makina dizaynı üzerine eğilerek "mesajınız alınmıştır üzererinde çalışacağaım" gibi bir yaklaşım beklerdim. YOKSAA hala tırpan ve el çapası biliyo olurduk.

Comment

Dediklerinizi dikkate alacağım. Türk insanı herşeyin en iyisine layıktır. Ben de once motorlu tırpan ile otu biçip bir gün sonra çapa makinası ile çapa yapıyorum. Çapa makinalarının yapısı böyle, kusurumu hoş görün siz nerede ve ne işi ile meşgul oluyorsunuz?

Comment

Burçinç. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      mrb öncelikle konu hakkında benden fikir almak istemeniz beni sevindirdi.çanakkale bölgesinde çok fazla zeytinle ilgilenen kişi ve zeytinlikler var. fakat bir çoğu bilgisizce yapıyor bu işi; yanlız sorunuz çok geniş alınmış daha fazla içerik şeklinde sorarsanız elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım size. teşekkür ederim.
                      hoşgeldiniz ben de çanakkaleliyim vede yaklaşık 400 adet meyve ağacım var ama elimden geldiğince bilinçli yapmaya çalışıyorum, eğer bilgi ve tecrübeniz varsa faydalanmak isterim benim 4. yılım daha çömezim yani meyvacılıkta, saygılar.

Comment

3 dönümlük arazi

selam arkadaslar siteyi yeni katildim Zonguldak da 3 dönüm düz sulak arazim var Buraya yatirimlik hangi agac dikersem karli olur ben basdan kavak agaci düsündüm ama ceviz dahami karli veya bir baska cesit fikri olan varsa yazsin lütfen

Comment

selam bende canakkaledenım yenı uye oldum bende bılgımız dısında oyrenılecek cok sey olduğundan emınım

Comment

Cevap: 3 dönümlük arazi

ılk once oradakı ılımı ve dıkeceyın toprak yapısıne bak tabıkı su ve gubrede onemlı ama dedılerımı uggula arkadasım ben meyvacıyım doğduğumdan berı

Comment

Working...
                            X