fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bodur Elma yetiştiriciliği yapmak istiyorum

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Bodur Elma yetiştiriciliği yapmak istiyorum

Arkadaşlar öncelikle yardımlarınızdan dolayı teşekkürlerimi borç bilerek bu işi yapmayı (Elma yetiştiriciliği) düşünüyorum. Ben Aksaray dan katılıyorum 180 dekar toplu bir arada dört köşe diyebileceğim bir arazim tarlam var geçen yıl jeoloji mühendisi götürüp su araştırması yaptırdım 100 m de yeterli artezyen suyunun olduğu tespit edildi fakat bizim buralar kurak bölge olduğu ve konya havzasına dahil olduğundan kuyu vurdurma işi dsi de dsi de la diyo illallah demiyo kuyu vurdurmanın yasak olduğunu söylüyo. Ben aşa yukarı 5.000 adet elma fidanı dikmeyi düşünüyorum. Kendim 5 yıl bahçivanlık yaptım yani pratikte ağaç yetiştiriciliği ve budama gübreleme vs bunlarda pek yabancılık çekmem elhamdülillah fakat bu su işi kafamı kurcaladı elim kolum bağlı ne yapıcam bilemiyorum. Kuyuyu dedim kaçak vururum dsi gelir kapatırız birde ceza keseriz dediler devlet diyorum önümüzden ne zaman çekilmesini bilicek. Araziye geçen yıl arpa ekmiştik o kadar büyük olmasına ramen 23 ton arpa kaldırdık yani ne yapalım ziyanda devammı edelim yoksa yatırımların önünün açılmasınımı bekleyelim. İlgilenen veya bir çözüm önerisi olan varsa yazsın lütven. Şimdiden teşekkürler. Selametle

Cevap: Bodur Elma yetiştiriciliği yapmak istiyorum

merhaba mücahit kardeş.öncelikle saygılarımı sunuyorum .projeni hemen yapmanı tavsiye ederim.bende aynı durumla karşı karşıya geldim sizin gibi 180 dekar değilde 30 dekar bialana 5000 adet bodur elma ektim.çok sıkıntılı bi maraton yaşadım d.s.i den kuyu ruhsatı aldım jeo.müh.lerini tarlama götürdüm yok yasak dediler olmaz yolu yokmu.yok dediler yaww biz tarım için üretim için güzel bi proje yapıyoruz diye haykırdım ama olmadı çareyi yine d.si den bir arkadaş git vur hiç birşey olmaz dedi ve bende öyle yaptım 114 metre vurdum gelende yok gidende.şuan suyum 2.5 luk bir pompaylan saatte 25-30 ton arası su veriyor.bence sende öyle yap.sana bi püf nokta söyleyeyim sizin oraları bilmem ama bizim buralarda istememezlik olduğu için şikayet oluyor.ve bende sondajımı bayramda vurdum yanii kımse yoktu herkes bayram telaşındaydı.öyle yapmanı tavsiye edrim .bu arada sondaj vurursan işin rast gider inş.hemen yapacagın sondaj yerini yer altına almak unutma.bi banyo genişliğinde 1.5 metre yer altında duvar ör veya beton döktür kalıpla.sondajının üst kısmını kapa yanii sondaj olduğunu kimse bilmesin.başarılar dilerim

Comment

Allah razı olsun kardeş onuda düşünmedim değil fakat insanın zoruna gidiyo vallahi düşünmedim değil ankaraya bakanlara gitmeyi ama onlarda insanın yüzüne bakmaktan sallamaktan başka birşey yapmıyolarki geçen yıl dan beri uğraşıyorum ama illede bu işin başı su illede su inşallah dediğin gibi yaparım bakalım selametle

Comment

hadii bakalım hayırlısı.bir aönce işlerini hallet projenin peşini bırakma ve şimdiden fidan temini yap güz dikimine hazırla tarlanı.ben haziran ayında fidan siparişi verdim ve bana aralıkta geldi ona göre erken davran fidan kalmıyor.bu arada fidandan anlıyosun bildiğim kadarıyla
        M9 tam bodurdur biliyosun ama uynıklar MM106 yı yarı boduru tam bodur diye satıyorlar haberin olsun kardeş.köklerini görmeden ve fidan bahçesini görmeden fidan alma

Comment

Birde kardeş bildiğin gibi değil hep tesbih boncuğu gibi bunlar birbirine bağlı bir ayarlamışlar bir bilsen çok uğraştım kuyu vurdurucam müsade yok kaçak vursan elektrik çektirmeye tedaştan ruhsat yok hadi diyelim ordanda adamını buldum şantiye inşaat diye dört duvar yapalım tarlaya dedim sanayi elektriğine ihtiyaç yok biliyosun su pompaları 4 mü 3 mü ne fazlı diyolar yani anlıycan sanayi elektriği olmadan bu pompalar 100 m den suyu pompalayamıyolar ona gidiyorum şuna git diyo şuna gidiyorum olmaz diyo düttürü dünya dolaşıp duruyoz iki arada bir derede Rabbım kolaylık verir inşaallah bizim birokratlarada(kırmızı kıravatlılar) mantıklı düşünme verir inşaallah. selametle

Comment

teşekkürler Murat Yıldız kardeş birbirimizin dilinden birbirimiz bari anlıyoruz. selametle

Comment

5000 fidana ne kadar masrafın gidiyor sana biraz bilgi vereyim.ben 3000 ad.ana çeşit olarak granny smıth,dölleyici olarak 500 ad.mondial gala 500 ad fujı ve 1000 ad de golden delıcıous ektim.dölleyici seçimini böyle çok güzel tavsiye edrim ve sıralarıda periyodık olarak yap bir sıra granny-bir sıra golden bir sıra granny.diger sıra gala -granny fujı yap daha iyi dölleme yapar.

Comment

mücahit kardeş rahat ol herşeyin çaresi var bak bende aynı durumda dım diyiyorum.tedaşta elektrik getirmiyordu ne yaptım bi bilsen.bak yazıyorum sana aynen uygula bakalım ne diyceksin uzun olcak ama..

Comment

Teşekkürler kardeş ben yurt dışında avusturyada 5 yıl gartengestaltung yani bahçe düzenlemelerinde çalıştım fidan yetiştiriciliği budama bakım işlerinden anlarım fakat hiç meyve fidanlarıyla uğraşmadık bizim yaptığımız göze hitap eden turleriydi yani bu iş meyve olunca tabiki doğal olarak polenleme dölleme söz konusu oluyo o yüzden çeşit olarak tavsiye edilmişdir ben o safhaya geldiğimde sizlerden dahada geniş açıklamalı bilgileri isterim inşaallah fakat yukardada yazdığım gibi şu işleri bir yoluna koyabilsem inşaallah yoluna korum diyorum. selametle

Comment

sondajı vurdun ruhsat olmadığı için elektrik vermiyorlar dımı. yapacagın bir kepçe traktör kepçeler tarlaya götüreceksin.6-7-8- metre ne kadar bi derinlik açabiliyosa açacaksın keson kuyu betonu hazır var alacaksın ve açtığın yere koycaksın onları ve d.s.i den keson kuyu ruhsatı çıkaracaksın sulama için d.s.iden müh.ler gelecek kuyuyu görmek için.onlar gelmeden bir gün önceden yaptığın kuyuyu tanlarla su doldurcaksın gelip görcekler ve ruhsatını vercekler.sonra gelelim elek.işne tarla kimin adınasa tarım il müdürlüğünden çifçilik belgesi çıkaracaksın tedaşa gidip ben projeli fidan ekimi yapacam keson kuyum için elektrik almak istiyorum .ve tarımsal sulama abonesi olmak istiyorum diyceksin.onlarda tarım il müdürlüğnden bir yazı getirmen gerekecek diycek sen tarım il müdürlüğüne gidip ben böyle bi projeli bahçe tesisi yapıyorum diyip tarımsal sulama için elektrik almak için belge almaya geldim dedinmi onlar hemen evrakları hazırlayıp bahçene gelip kuyuyu görecekler büyük ihtimal vercekler ve tarımsa sulama abonesi almış olcaksın.kw tı 140 bin lira civarında sanayi elek.den ucuz bu arada.kullanılan motorlar tri faz yani 3 fazlı dır.7.5 Bğ 5.5 kw enerjı tüketen motorlar genelde.ben aynen böyle yaptım.şimdi diyceksin sen ne kadar uğraştın bu kadar ben uğraştım şimdi eeğimin karşılığını görüyorum agaçlarım inanin çiçek açmışve uğraşıma değmiş.inanin biraz yorlacaksız ve devlet kurumları ile biraz ters düşeceksiz ama bırakmayın

Comment

bu arada bunlar için epeyi masrafın olacak.ben fidanlara 25 milyar verdim bahçeyi tesis etmek ve şu elekt.vesayire işler içinde rahat şuan 30 milyarım gitti.ama değer dönüşü olan bi iş seneye allah nasip ederse masul alarız.tarım il müdürlüğü de her konuda yardım ediyor.benim agaç ların ilk budamasını tarım il müdürlüğünden gelip yaptılar ve ilaçlama proğramı çıkardılar.düzenli olarak ücretsiz bakım yapacaklar.neden diyeceksin çünkü 5000 ad fidan bizim buralarda tek bir bahçede yok daha doğrusu tam bodur agaç ekimi sıfır denecek kadar az.benim böyle bişey yapmam onlara avantaj çünkü örnek bahçe durumuna gtiriyorlar.aklında olsun tarım il müdürlüğü yanındadır.bır sıkıntın oldumuda ben buradayım yardımcı olurum saygılarımla ..iyi geceler

Comment

Allah binbirkere razı olsun Murat yıldız kardeş dediklerini aynen uyguluycam inşaallah bende senin gibi bu işin sonunu getiririm o çiçekleri görmeyi en az senin kadar istediğimi bir bilsen Rabbım emeğinin karşılığını zayi etmez inşaallah emeğini kat kat alırsın inşaallah. selametle

Comment

muratyıldız Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          merhaba mücahit kardeş.öncelikle saygılarımı sunuyorum .projeni hemen yapmanı tavsiye ederim.bende aynı durumla karşı karşıya geldim sizin gibi 180 dekar değilde 30 dekar bialana 5000 adet bodur elma ektim.çok sıkıntılı bi maraton yaşadım d.s.i den kuyu ruhsatı aldım jeo.müh.lerini tarlama götürdüm yok yasak dediler olmaz yolu yokmu.yok dediler yaww biz tarım için üretim için güzel bi proje yapıyoruz diye haykırdım ama olmadı çareyi yine d.si den bir arkadaş git vur hiç birşey olmaz dedi ve bende öyle yaptım 114 metre vurdum gelende yok gidende.şuan suyum 2.5 luk bir pompaylan saatte 25-30 ton arası su veriyor.bence sende öyle yap.sana bi püf nokta söyleyeyim sizin oraları bilmem ama bizim buralarda istememezlik olduğu için şikayet oluyor.ve bende sondajımı bayramda vurdum yanii kımse yoktu herkes bayram telaşındaydı.öyle yapmanı tavsiye edrim .bu arada sondaj vurursan işin rast gider inş.hemen yapacagın sondaj yerini yer altına almak unutma.bi banyo genişliğinde 1.5 metre yer altında duvar ör veya beton döktür kalıpla.sondajının üst kısmını kapa yanii sondaj olduğunu kimse bilmesin.başarılar dilerim
                          Merhaba murat bey, 114 metre sondaj size ne kadar a mal oldu? bilgi verirmisiniz? Bende kuyu actirmam lazim ama cok ucuk rakamlar duyuyorum. Siz bu isi tecrübe ettiginiz icin size sormak istedim. Bana kullanilan malzemeleri ve toplam maliyetinizi söylerseniz sevinirim.

Comment

aynı sıkıntılar bende de var desem yalan olmaz dostum. ilk önce bodur elma konusunda bi kaç şey paylaşayım öncelikle su çok önemli ve bu tür bahçelerin kurulumu gerçekten çok masraflı ve çok bilgili olkman gerek gerek gübrelemne gerekse ilaçlamada bir hata sıfır meywa demek artı budama hasat döneminin sonunda gübreleme kışın gübreleme yani anlayacağın bir zincir gibi.bulunduğun bölgeye uyum sağlayacak mı meyv a buda çok önemli.bahar dönemlerinde ki çiçeklenmden ne kadar z<arar görecek görmemesi içinde kurulacak siplint düzenakalride ayrıca masraflar arasında.şimdi sondaj için şunu belirteyim arazinin bi kısmına bağ dikersen heralda sondaja izin veriyorlar birde şu ihtimal var hayvancılık varsa al 300 500 tuğla ew gibi bişey yap işta sonra biraz tel örgüyle çewir hayvancılık yapacağım die bildiğin gibi hayvancılığa her türlü destek var benden bu kadar gürol ben bu arada bilecikten

Comment

Working...
                            X