fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

B5 A AYÇİÇEK DENEMELERİ

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• B5 A AYÇİÇEK DENEMELERİ

Selem arkadaşlar aranıza yeni geldim daha önce kayıt olmuştum ama şimdi aktif olma şerfine erdim
    sizden ricam tarla denemelrinde b5a ayçiçekte uygulayan varmı
    bahçe deyil direk tarla ayçiçek denemsi olarak
    bir de ben bu sene bahçe bitkilerimde sebzede b5a denemk istiyorum inşallah burdan edindiğim bilgiye göre şu şekilde uygunmu??
    100 litre suya 200 gr b5a her bitkinin köküne 1 litre suyla konstara edicen 100 adt bitkide 1 litr su b5a konstre olacak şekilde doğrumudur
    tahminim 200 adt sebzem var!!!!

Cevap: B5 A AYÇİÇEK DENEMELERİ

B5A yı bitki köklerine dökerken zahmet vermeyecek şekilde uygularsanız daha iyidir ancak azbir alanda sebzelerle uğraşmak zevkli olacağından size ağır gelmeyecektir bu nedenle bahsettiğiniz şekilde köklere vermek idealdir diyebilirim ancak bir uygulamayı 2 misli suyla karıştırarak (200 cc 200 litre suya) bir uygulamayıda yapraktan uygularsanız hastalık ve zarralılara karşıda bitkiyi gü.çlendirmiş olursunuz. Bahsettiğiniz hesaplama sizin şarlarınıza uygun bir hesaplamadır.

Ayçiçeğindeki kullanım ise yaprakta verebilirsiniz ancak yine tavsiye edilen doza göre 2 misli su daha fazla kullanmalısınız hem yapraktan uygulamada 10 günde görülen etki 6-7 günde kendisini gösterecektir. Yalnız madem püskürtme vereceksiniz suyu daha bol kullanıp toprağada düğşmesini sağlayabilrisiniz. Tabi umarım B5A nın yapraktan uygulamalarda veya püskürterek yapılan uygulamalarda güneş battıktan 2 saat sonra ve çiçeksiz dönemde uygulanması gerektiğinide biliyorsunuzdur. Heleki bu uygulamadan sonra tarlanızıda sulama imkanınız varsa ayçiçekleriniz coşacaktır.

Comment

Working...
    X