fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çapa makinesi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Çapa makinesi

Selamlar İxsir arkadaşımızın sorusuna cevaben.Ben 12 yıldır çapa makinası kullanırım.çapa makinası 8.5 hp den ufak olmamalı isteğe göre 25 cm ye kadar toprağa girer.arkada bulunan levye sayesinde derinlik ayarlanır.tarladaki otlar ,motorlu tırpanla biçilirse hem tarlaya gübre olur,hemde çapa makinasının bıçaklarına sarılmaz.yalnız kesinlikle toprak kuru olmalı yaş olursa bıçaklara sıvanır iş görmez ve motoru zorlar.tarla çapa yapıldıktan sonra ayrık otlarını kesinlikle ayıklamak lazım eğer ayıklanmazsa ertesi sene ayrık otu ile mücadele etmekte çok uğraşırsınız.

Comment

sayın makinacı ve sancak 1905 abi bende 12 beygir gücünde taral kullanıyorum fakat hiç memnun değilim dağa ben makinaya alışamadim makınada bana inanin rahat edeyim diye aldım ama ne gezer dağa önce 5/5 küçük motor kullanıyordum dağa rahattım şimdi dağa çok yoruluyorum tarla ile ev arasındakı mesafe var getırmek götürmek çok zor oluyor tarladada çok yoruluyorum surmekte zor oluyor ılaç atmakta bana ne tavsıye edersınız şimdı zeytınlerın dıplerı kazılacak düşünüyorum inanki dağa öncekınle dağa rahattım küçaklayıp arabaya koyuyordum şimdi öylemıkı ankaralı abıye 9 beygır gücünde tavsıye etmışsınız oda çok ağır taşımak çok zor ikinızede çok selam görüşlernızı beklıyorum

Comment

selamlar corc 628 elinizde 12 hp ve o marka çok güzel , güçlü bir makina fakat sarsıntı ve titreşimden dolayı sizi çok yorar.makinanız arkadan çapa mı alttan çapamı eğer alttan çapaysa biraz daha pratiktir fakat yükleme açısında 200 kiloya yakın bir ağırlığı var eğer araziniz 5 dönüm den küçükse . bende de aynı markanın 22 ruggerini dizel 6 hp si var çok memnunum 2 vites olmasına rağmen yorucu değil.daha önce sizin kinin aynısı vardı ipliy di çalıştırmada zorlanıyordum.sonra 8.5 hp marşlı aldım o da arazime büyük geldi .şimdiki çapa makinamdan çoksize de tavsiye ederim çok memnunum yorucu değil ve 25 santim toprağa iniyor.

Comment

selam durmuş usta27 önce çok teşekkür benim çapa taral 12 beygır gücünde arkadan frezelı ve oldukca ahır romork takıyorum ılaçlama takıyorum ve oldukca güçlü gerçekten zeytınlığım 5dölüm dağa önce küçüklerden kulanıyordum beş sene kullandım tabıkı kullanım hatasında işi bıti dağa rahat ederim diye bu aldım fakat çok zor tarlam biraz taşlık ınan bugün çok yoruldum kollarım tutmuyor bu almasa ıdım konyada ustadan uzaktankumandalıyı almak ısterdım ınanın taşlara denk gelınce o motor hava zıplıyor zapt etmek çok zor kendı kendıme bazen düşünüyorum bunu neden 3 veya 4 tekerleklı yapmamışlar yolda bıle kullanırken zor rampada motor şaha kalkıyor tabıkı romork takılıken kollar şıkıştırıyor yokuş aşşağıda kollar yukarı çıkıyor neden bu mkınelerı çim biçen arabalardan yapmamışlar rahat olurdu diye bir mödel çizdım bır makıne muhendısı ile görüştüm olumlu cevep aldım fakat fıat yüksek çıktı olur dediler parasal olarak bende imkan olmadı vesalır neyse bunun kahrını çekeceğız artık ufak para değılkı atalım yenısıne bakalım bazen keşke 2.cı el traktör almadım diye herkeze kolay gelsın allah bol ürün bereketı ve pazarı versın

Comment

Capa makinelerinin dort tekerlekli olanlarida mevcuttur.Kollarim koptu diye yazmissiniz.Demmekki toprak iscisisiniz yani benim gibin toprak amelesi.

Comment

Selamlar corc 628 arkadan çapa düz tarla için uygundur ağaç diplerini dönerken sizi zorlar.Yaşınızı bilmiyorum ben 56 yaşındayım sizin makina gençler için uygun.Bahçe komşum aynı yaştayız bahçesi 5 dönüm 12 hp yağmuru var çok yoruyordu,Yalovadan belden kırma 4 çeker goldeni küçük bahçe traktörü alıp sorunu çözduk çok rahat etti, sizde öyle bir alternatif düşünebilirsiniz,7 -8 bin civarı .sizde ki motor da o fiattan aşağı değil.saygılar.

Comment

Yağmur Y.E.T. 360 Çapa Makinesinin ikinci eli ne kadardır.daha doğrusu bulabilirmiyiz

Comment

Çapa makinesi almak isteyen arkadaş!
                  Meyve ağaçları diktim; hatta ürün bile almaya başladım diyorsun. Ağaçların dibini açmak için -şimdilik- böyle bir makineye gerek yok ki. Küçücük gövdeleri belki de yaralarsın çalışırken. Birkaç yıl bel kürekle işle ağaç diplerini. Memur adamsın, çalışma alanını geniş tutma. Heves edip ilaca gübreye sarılma hemen. makine alınca teknik dertleri de davet ediyorsun. İstersen emekliliğe bırak bu istekleri. Sağlık ve başarılar...

Comment

Merhabalar,
                    Arkadaşlar sizlere bir sorum olacak. Bizim Çankırı'da yaklaşık 8 dönüm (4+4) arazimiz var. Bir çapa makinası almak istiyorum. Yalnız arkadan frezeli mi yoksa alttan frezeli mi daha uygun? Aslında temel sorun çapalama derinliği gibi. Bana alttan frezeliler daha derin çapa yapıyormuş gibi geliyor. Yardımlarınızı bekliyorum, selam ve saygılarımla...

Comment

.. selam arkadaşlar. çapa makinelerini araştırırken ilginç bazı makineler gördüm .bunlar honda fg201. honda fg205, ve oleomac mh130 . bu çapaları meyilli arazide taşımak ve kullanmak istiyorum sizin öneriniz varmı.? taşıması kolay olsun hafif olsun yedek parçada bol olsun? ..

Comment

kaan 60 s capa makınası hakkında bılgısı olan arkadaslar varmı yedek sorun cıkarırmı yedek parca ve servıs durumu nasıl bilgisi olan varmı simdiden tesekkurler

Comment

Merhabalar,
                          Bende Emirsan marka VOM 510 el traktörü almak istiyorum. Ancak bu makine ilgili kimsenin görüşü yok sanırım.
                          Bilgisi olanlar varsa sevinirim.Arazim düz ve 5 dönüm(Meyvelik arazisi)
                          Şimdiden teşekkürler...

Comment

OKDAY25 Merhaba;

Öncelikle Ben Emirsan Bartın Bayisiyim.
                            Taral bayiliği de yaptım
                            Belki bayii olduğum için tarafsız gelmeyebilirim size ama inanın fiyat ve kalite anlamında çok ciddi bir dengesi vardır.
                            Emirsan marka çapa çok doğru bir tercih olur nedenleri kısaca şunlardır.

*Tükiye'de Antor (lombardini) motora 5 yıl garanti sadece EMİRSAN marka çapalarda birde anadolu motorun kendi çapalarında bulabilirsin.

*Motor devir hızı ital lombardiniye göre daha düşük olduğundan dolayı hızı yavaştır ama gücü daha sert ve verimlidir.

*şanzumanı oldukça kalitelidir evladiliyeliktir emin olun.

*fiyatı eşdeğerlerinden 1000- 1200 tl daha düşüktür. Boşuna fazla para vermemiş olursunuz.

* Tse ve Yerli malı belgesi vardır 100 de yüz yerli malıdır diyebiliriz.(Bazı markalarda iyi incilenirsa bu belgelerin olmadığını gözlemleyebilirsiniz)

*Yedek parçalarımız daha uygun fiyata bulabilirsiniz.

*Geleceğe göz kırpan bir markadır gönül rahatlığı ile alabilirsiniz.

Comment

Miorer Bak kardeşim.formlarda birşey sorduğunda herkes kendi çevresinde ne gördüyse onun kıysından köşesinden anlatıp birde uzmanlık modlarına girenleri çıkar.
                              Benim başımada geldi bende almadan önce çok kararsızdım.
                              Kendim kararımı verdim net ten fiyat ve motor hp (güc) olarak 7 hp S26 KAAN marka aldım bu Markayı çok satan var Basmacıoğlu diye tvde de reklamları dönüyor.ama binbircesit.com dan aldım.piyasada 1600 1700 tl ye satılırken ben 1125 12 takside almıştım 2 dönüm yerim var.sebze ekiminde meyve fidan diplerinde fazlasıyla yetiyor bana.

Comment

arkadaşlar 8000 m2 tarlam var. 3 senelik 200 adet ceviz fidanı ekili.tarla düz arazide bana tavsiye edebileceginiz en uygun çapa makinesi hangisidir

Comment

Working...
                                X