fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Öncelikle Merhabalar, Sonra Deveci Armudu

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Öncelikle Merhabalar, Sonra Deveci Armudu

Araniza yeni katilmis bulunuyorum öncelikle herkese selamlar.
    Gelibolu yolu üzerinde koru dağindan asagiya inince düz alanda 15 dönüm arazim var.
    Deveci armudu fidanlari dikmek istiyorum.Topragin ph indan baslamayi düsünüyorum.Olasi hastaliklarida biliyorum sizden istegim nasil bir yol izlemem vede bölgenin deveciye olumluluk durumu.
    Sevgiler Saygilar.
    Burak.

Cevap: öncelikle merhabalar sonra deveci armudu

Sayın Burakmetin, Sitemize hoşgeldiniz.
    https://gardensel.com/tr/ linkini, okuduktan sonra AĞAKÖY adresindeki iletişim linkinden de bir öngörüşme tavsiye ve fikir olarak faydalı olabilir.

Meyve bahçesi tesisi konularında sitemizde oldukça bilgi mevcut araştırırsanız yeterli bilgiler elde edeceksiniz.

Tekrar sorularınız olursa cevaplayabilirim.

Comment

Merhabalar Burak Bey
      Bahsettiğin yeri iyi biliyorum. Su sıkıntın yoksa toprak ve mevki olarak son derece meyvecilik için iyi bir yer. Ancak sezon olarak geç kaldınız. Bu sezon yerlerinizi,toprak işlemesini ve çukurlarınızı hazırlayın sonbaharda veya ilkbaharda dikim yapabilirsiniz. Dikime karar verirseniz size fidan temini hususunda yardımcı oluruz.

Comment

Sayin Ubeyd
        Cevabiniz icin tesekkurler.Benim istedigim yada bekledigim diyim topragin ve yörenin uygunluguydu.Saolun.Gec kalma konusunda farkindayim.Soyledikleriniz ve ayrica çitleme konum var.Fidanlarda tekrar rahatsiz ederim sizi tekrar tesekkurler.
        Burak.

Comment

Sayın Selsaraç tesekkurler
          Burak.

Comment

Sayın Burakmetin, Bu arada toprak tahlili ve toprak derinliği ayrıca toprağın fiziksel durumu önemli. Meyvecilik için su en önemli ihtiyaç. Su ihtiyacını kesinlikle karşılamalısınız. Yoksa deveci armudu yerine dağ armudu alırsınız. Bulunduğunuz bölge deveci armudu için uygun bir bölgedir. Ancak Rüzgar sorunu için de bazı tedbirler almalısınız.

Comment

Sevgili Selsaraç
              Rüzgar bir takim hastaliklari bilhassa rutubeti giderdigi icin yararli degilmidir benmi yanlis mantiktayim.Tabi asiri olmamak kaydiyla.
              Burak.

Comment

Meyve bahçeleri taban olmayan, donlu günlerde soğuk havaları biriktirmeyen, eğimli yerlerde olursa iyi olur. Ancak burada bahsettiğiniz deveci armudu. Geç yetiştiği için sert rüzgarlara ağırlaştıktan sonra maruz kalırsa olgunlaşmadan hepsi ya dal kıracak yada hasar görecek ıskarta olacaktır. Hastalık yönünden rüzgar nispeten iyidir.

Comment

selamlar,

selsaraç bey bandırmada epey rüzgar alan bölgede 27 dönüm bahçe kuruyorum deveci armutlarını tele alsak rüzgara karşı başarılı olur muyuz? Bölgede epey tele alınmış bodur elma bahçesi onlarda sıkıntı olmuyor. devecide de aynı başarı sağlanabilir mi ?

Comment

Working...
                  X