Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Selamun aleyküm

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Selamun aleyküm

Selamun Aleyküm.Hepinize hayýrlý paylaþýmlar.Biraz inceledim.Hakikaten bol paylaþýmlý vede gereksiz muhabbetin olmadýðý güzel bi site.Hazýrlayanlara teþekkür ediyorum.
    Ben açýk ve kapalý alanda,üretici olarak zirai faaliyet göstermekteyim.Aðýrlýklý olarak domates ve hýyar yetiþtirmenin yaný sýra narenciye bahçesiylede uðraþýyorum.

Amacýmýz; bildiklerimizin (ukalalýk yapmadan) öðretmeni,bilmediklerimizin ise tavazuyla talep edeni olmak kaydýyla, insan saðlýðýný vede saðlýklý nesilleri hedef alan,maddi çýkarý mümkün mertebe ikinci planda tutan, tarýmsal üretim yapmaktýr.

Bizimle ayný düþüncede olan amatör ve profesyonel manada zirai faaliyet gösteren arkadaþlarla, bilhassa doðru ve ekonomik açýdan karlý zirai faliyetin ne þekilde olmasý gerektiði,üretilecek ürünlerde çeþit seçimi,uygun ekim-dikim zamaný ve Hastalýk ve zararlýlarla mücadele gibi konularda faydalý paylaþýmlarda bulunacaðým kanaatindeyim.

Þimdilik lafý fazla uzatmadan emeði geçenlere tekrar teþekkür ediyor, hayýrlý paylaþýmlar diliyorum.
  • Fidanligi sponsor reklami

Cevap: Selamun aleyküm

A.S Domatesci kardes bende domates biber üzerine Azarbaycan da sera yapmak istiyorum.Bu alandada fazla bilgim olmadigi icin iki aydir arastirma safhasindayim.Ama gördümki is okadarda kolay degilmis.Yani aliyim ekiyim hasad yapayim ve para kazanayim kulaga hos gelsede bazen insanin dinledigi müzikte kulaklari rahatsiz edebiliyor.Sözün kisasi her seyi bir arada bulamiyorsun su anda 30000 fidanlik tam tesekkullü sera var pazar sorunuda yok ben su anda toprak tahlili icin türkiyeye toprakta gönderdim yakinda neticesini alacam bana bu konularda yardimci olabilirmisiniz?Her türlü teklifide degerlendirebilirim.selamlar

Comment

cahar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      A.S Domatesci kardes bende domates biber üzerine Azarbaycan da sera yapmak istiyorum.Bu alandada fazla bilgim olmadigi icin iki aydir arastirma safhasindayim.Ama gördümki is okadarda kolay degilmis.Yani aliyim ekiyim hasad yapayim ve para kazanayim kulaga hos gelsede bazen insanin dinledigi müzikte kulaklari rahatsiz edebiliyor.Sözün kisasi her seyi bir arada bulamiyorsun su anda 30000 fidanlik tam tesekkullü sera var pazar sorunuda yok ben su anda toprak tahlili icin türkiyeye toprakta gönderdim yakinda neticesini alacam bana bu konularda yardimci olabilirmisiniz?Her türlü teklifide degerlendirebilirim.selamlar
      A.S yazýyorsunuz birincisi s harfine de nokta koyman gerekiyor... Ýkincisi Türkiye Cumhuriyeti içerisinde yaþýyorsan dikkat ediceksiniz ikiniz de deðerli üyeler... türkiyeye diye yazmýþsýnýz T büyük harfledir... Türkiye'ye olucaktýr... Ama nedense A.S. gibi Arapça bir kelime unsuru olduðunda hemen sahipleniyorsunuz yoksa siz Arap mýsýnýz? Bakýnýz madem burda paylaþým ve vatana millete hayýrlý iþler peþindeyiz o zaman artýk Arap milliyetçiliðini býrakalým da þanlý Türk benliðini yüceltelim... Ýþine gelmeyen varsa da Birleþik Arap Emirliklerinde elbette kucak açýcak kimseler vardýr... Bu foruma bu tepkimi belirtmek için üye oldum... Bu kafada giderseniz yine bir cacýk olmaz... Temelden çatlaklar varsa ben o inþaattýn bir merdivenine bile adým atmam... Forum yöneticileri eðer bu konuda uyarýlar ve denetlemeler yapmayacaksa o zaman siz de býrakýn gidin bu iþi... Saygýlar...

Comment

A.S yazýyorsunuz birincisi s harfine de nokta koyman gerekiyor... Ýkincisi Türkiye Cumhuriyeti içerisinde yaþýyorsan dikkat ediceksiniz ikiniz de deðerli üyeler... türkiyeye diye yazmýþsýnýz T büyük harfledir... Türkiye'ye olucaktýr... Ama nedense A.S. gibi Arapça bir kelime unsuru olduðunda hemen sahipleniyorsunuz yoksa siz Arap mýsýnýz? Bakýnýz madem burda paylaþým ve vatana millete hayýrlý iþler peþindeyiz o zaman artýk Arap milliyetçiliðini býrakalým da þanlý Türk benliðini yüceltelim... Ýþine gelmeyen varsa da Birleþik Arap Emirliklerinde elbette kucak açýcak kimseler vardýr... Bu foruma bu tepkimi belirtmek için üye oldum... Bu kafada giderseniz yine bir cacýk olmaz... Temelden çatlaklar varsa ben o inþaattýn bir merdivenine bile adým atmam... Forum yöneticileri eðer bu konuda uyarýlar ve denetlemeler yapmayacaksa o zaman siz de býrakýn gidin bu iþi... Saygýlar...
        Uslubunuz biraz sert ve argo içermekte.Arapça kelimelere anti patiniz var galiba ama,ifadelerinizi beyan ederken aslý Arapça olan ''harf,kelime'' gibi sözcükleri kullanmasanýz daha inandýrýcý olabilirdiniz.

Forum yöneticileri mesajýnýzdaki uslubunuzu,þahýslarý aþaðýlayýcý anlamda argo tabirlerinizi ve kültür seviyenizi deðerlendireceklerdir.

Comment

Kardeþ bu konuda size yardýmcý olabilirim kanaatindeyim.Fakat sizde ön çalýþmalarýnýzda anlamýþsýnýz ki,seralarda üretim yapmak yeni baþlayanlar için oldukça meþakkatli.

Bana üretim yapacaðýnýz bölgenin coðrafi ve iklimsel þartlarýnýn yaný sýra netür bir üretim (organikmi, konvansiyonelmi) yapmayý,ne kadar alanda yapmayý düþünüyorsunuz ve ayýrdýðýnýz bütçeyi bildirebilirseniz, daha saðlýklý bilgiler verebilirim.

Comment

Tamam deðerlendirsinler zaten; ben olacak ne söyleyim size özelden bir mesaj atýcaklardýr uyarý niteliðinde sonra da yok yahu biz bu kullanýcýmýzý silelim diyeceklerdir olup biticektir... Benim verdiðim mesaj ve aðrýma giden nokta gayet açýk ortada belli... Arapça kelimelere antipatim var bu doðru eski Arap ümmeti ile Türklerin etkileþimi iki millete de faydalý ve örnek gösterilicek þekilde gerçekleþmiþti... Ama gördüm ki bize Müslüman kardeþim diyen toplumlar vatanýmýz iþgal edildiðinde bizi sýrtýmýzdan býçaklayanlar deðilmiydiler? Ve benim dedem bizim özgürlüðümüz için bu ihanetlerin varlýðýnda kanýný döküp canýný vermiþse ben bü ülkede Arapça tabirlerin kullanýlmasýný Ýngilizce kelimelerin söylenmesini Yunanca mekan isimlernin konulmasýný samba tango vb Latin Amerika danslarýný edilmesini istemiyorum... Ve benim kendi milletdaþlarýmýn kendi ýrkýmýn bunun bilincinde olmasýndan yanayým... Tek derdim bu... Son mesajým...Hoþçakalýn ve silin beni...

Comment

Uslup, hareket , tarz , iletisim , insanlari etkilemek , ikna etmek.Cahillik , bilmemezlik , bilmeden düsman olmak , tanimadan birisi hakkinda karar vermek.Kelimelere, degerlere, örflere, dinlere halklara ,yasam tarzlarina , fasizan duygularla düsman olmak.Ýmla hatasýna karþý gösterilen hassasiyet ve bunun yanýnda ülkeyi peskes cekenlere sesini cikarmamak veya destek vermek.Alakali olmayan konulara maydanoz olmak.Tahsil, okumak ,ögrenmek ,kariyer sahibi olmak ve baþarý göstermek, amma!adam olamamak.Selam a tepki gösterirken Türklerin serefinin islamla sereflendigini bilmekten bihaber olmak.Söyleceðim son þey de þu ki Efradýný cami agyarýný mani

Comment

Selam almak-vermek araplarýn deðil islamiyetin þiarýdýr.Zaten bizleri bu durumlara getiren(bölen) sizin gibi insanlarýn faþizan yaklaþýmlarý deðil mi? Biz Türkler þerefi iman ve islamiyette bulduk.Sizin gibi faþolarýn da yol göstermesine ihtiyacýmýz yok..
                Fakat selamdan dahi rahatsýz olmanýz sizin için maalesef çok acý.

Comment

Biraz hoþgörü ve karþýlýklý anlayýþ….

Sayýn üyelerimiz Bahcesel üç yýldýr belli bir çizgide yol almakta. Bizler bu yola çýkarken, hiç bir zaman birilerinin reklamýný yapmak veya belli bir görüþün borazanlýðýný soyunmak olarak çýkmadýk. Bunu üç yýllýk yayýn hayatýmýzda görebilirsiniz.
                  Niyetimiz Türk Tarýmýna ne katabiliriz. Tohumumuzu, çevremizi, suyumuzu ve bitkisel kaynaklarýmýzý nasýl korur ve gelecek nesillere tertemiz býrakabiliriz. Derdimiz ve gayemiz budur. Ve bunu bugüne kadar devam ettirdiðimiz inancýndayým.
                  Ancak son günlerde bazý üyelerimiz her halde bu durumdan rahatsýz oldu. Mesela hükümetin bir icraatýna kýzýp burada atýp tutmaya kalkýþýyor. Bir üyemiz birinin býyýk-sakalýna veya kullandýðý kelimelere kafayý takýp burada içindekini dökmeye kalkýyor.
                  Þimdi soruyorum beyler ne oluyor? Neyi paylaþamýyorsunuz?
                  Bulunduðunuz web sitesinin neresi olduðunu hatýrlatmamýz mý gerekiyor. Araplar, Yahudiler ve bilmem nelerde neler. Bu tür hakaretlerle Türklüðe veya bu Millete ne hizmet etmiþ oluyorsunuz. Araplar ( NE DERECE DOÐRU OLDUGUDA BELLÝ DEÐÝL AMA ) kurtuluþ savaþýnda arkanýzdan vurdu onu hiç unutmuyorsunuz da önünüzden vuranlarý çoluk çocuðu kazýk’a oturtturanlarý nasýl unutuyorsunuz.
                  Beyler burasý Tarým bilgi portalý. Bu konuda bilgisi ve belgesi olan veya sýkýntýsý, meraký olanlar bizi meþgul etsin. Baþka niyeti olan arkadaþlar, diðer sitelerde kozlarýný paylaþabilirler. Bu tür dalaþmalarý biz 80 öncesi çok gördük. Bu tür tartýþmaya giren üyelerin o günleri bilmeyen genç arkadaþlar olduðunu tahmin ederek bu tür konularýn buraya taþýnmamasýný bekliyoruz.

Comment

Forunda görevli, yönetici arkadaþlarýn konuya yaklaþýmlarýndaki olumlu ve yapýcý tavýrlarýndan dolayý teþekkürlerimi iletiyor,zirai faaliyetlerle alakalý paylaþýmlar konusunda doðru yere geldiðim hususunda, kalbimin mutmain olduðunu belirtmek istiyorum.

Comment

Türkçe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      Sayýn Kendini Türkçe uzmaný zanneden Bay/Bayan

Madem Türkçeyi bu kadar savunuyorsun, neden bu kadar hata dolu bir mesaj yazýyorsun. Önce kendin git güzel bir okulda Türkçe gramer ve imla kurallarý öðren de gel bakalým. Öðrenemiyorsan gel öðretelim.

Bak sana yukarýdaki hatalarýný yazayým da öðren.

ediceksiniz deðil edeceksiniz yazýlýr.Bu arada Devrik cümle kullanmayacaksýn!
                      "olucaktýr" deðil, o öyle yazýlmaz "olacaktýr" yazýlýr.
                      "burda" yazýlmaz "burada" yazýlýr.
                      "açýcak" yazýlmaz "açacak" yazýlýr.

S.A da Nokta koymalýsýn diyorsun da kendin inþaattýn kelimesinde iki t kullanýyorsun. Yazdýklarýný en son göndermeden önce bir defa oku.

Senin derdin ne? bizi nereye çekmek istiyorsun. Ýþine gelirse kardeþim. Burasý bizim, Ýþini seven mesleðine gönül verenlerin sitesi. Ýstersen iþin düþerse gelirsin gidersin. Ne senin gelmenle yüceliriz, ne senin gitmenle üzülürüz. Bizi lüzumsuz meþgul etme yeter.

Bahcesel bambaþka bir sitedir. Evet sizin günlük yaþantýnýzda fikirlerinizi ifade özgürlüðünüz olduðu gibi tüm yönetimin ve üyelerimizin de yeri gelince dünya görüþünü ifade özgürlüðü vardýr. selam veririz de alýrýzda. Buna ne hakla karýþýyorsun.

Burasý siyasi bir site deðildir. Siyasete çekmek isteyenlere de izin vermeyeceðiz.

Bahcesele sadece Türkçesi güzel olanlar yazacak diye bir þart yok. Bunu çok güzel katý bir þekilde uygulayan siteler var. Git oralara takýl. Tahmin ediyorum ki sende bir okullusun ve bu yaþýna kadar konuþtuðun gibi yazmaya devam ediyorsun. Tüm bahcesel kullanýcýlarý da konuþtuðu gibi yazmakta serbesttir. Art niyet gördüðümüzü ikaz eder ve gereðini yaparýz. Benim çiftçi aðabeyim buraya girdiði zaman soru sormaktan çekinmemeli. Höt! möt! laflarýyla küstürüp kaçýrmak bizim amacýmýzda yok. Elimizden geldiðince de imla kurallarýný ve hatalý yazýlýþlarý düzeltiyoruz. Amaç, insanlara Türkçe öðretmek deðil. Anlaþýlýr þekilde yazmalarýný saðlamaktýr. Ortak bir dil kullanýyoruz. Ben eðer karþýmdakinin dilini anlýyorsam, Ýngilizce de yazabilir, Hinduca da... Çince yazanlar var ancak onlarý okuyamýyoruz.

Becerebilirsen sende aç bir site, bize de haber ver, gelip üye olalým. Birde senin sitene bakalým nasýl oluyormuþ ta oluyormuþ...
                      Asýl sen bu kafayla bir cacýk yapamazsýn...
                      Ayrýca da söz hakkýný saklý tutmak için üyeliðini iptal etmiyorum.

Comment

buraya az sey bilende üye olur çok þey bilende kimsenin kimseyi yargýlamak gibi bi lüksü yok bu sitede insanlar sýkýntýlarýný dertlerini veya bilgilerini herkesin anlayabilicegi bi sekilde paylasýyolarsa ve herkes yeterince mutluysa kimsenin söz söylemeye hakký yok bence henüz merdivenin birinci basamagý cýkýlmamýs aksine 10 basamak inilmiþ biz kendi icimizde catýsýrsak asýl hic bir ilerleme olmaz saygýlar...

Comment

Working...
                        X