fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çim Dikimi, Bakımı Hakkında Bilgi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Çim Dikimi, Bakımı Hakkında Bilgi

merhabalar,
    ben özel bir şirkette kalite güvence mühendisi olarak çalışıyorum. aslında ziraat mühendisiyim ama mesleğimi yapmıyorum
    bana çalıştığım fabrikanın bahçesi için az su tüketen az iş gereketiren çim lazım ziraat mühendisiyim ama çim hakkında en ufak bir bilgim olmadığı için burdan yardım alabileceğimi düşündüm. bana gereken hangi çeşit çim olduğunu, ekimin nasıl yapılacağını ve nesıl bakılması gerektiğini söyliyecek bir arkadaş vardır umarım

Cevap: çim dikimi, bakımı hakkında bilgi

Merhaba Festuca Arundınacea;
    çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için ben bu tohumu nerden bulabilirim peki dikimi manisa daki fabrikanın bahçesine yapacağız çok geniş bir alan değil yani müdürüme önerebilmem için çok da pahalı bir tohum olmaması lazım tahmin edersin
    birde bana Poa Pratenesis önerdiler bu çim hakkında bilgin varmı? manisa yazın sıcak kışın soğuk ve kar yağışlı bir şehirdir dayanımı iyi olması lazım uzun ömürlü olması lazım çimin. çim konusunda hiçbir fikri olmayan bir ziraat mühendisiyim yardımcı olursan sevinirim
    SAYGILARIMLA...

Comment

merhaba festuca arundinacea;
      yardımların için çok teşekkür ederim. bazı sitelere girdim araştırma için hep karışım çimlerden bahsediyor bu poa pratensis hangisiyle karıştırılmalı daha iyi bir sonuç alınması için sonuçta sıcağa ve kar yağışına dayanması lazım kullanacağım çimin birde uzun süreli kullanmam lazım her sene yenilemem gereken bir çim istemiyorum

saygılarımla...

Comment

sana bir şey daha sorucam üniversitedeki hocamda bermuda çimini kullan dedi sen sektörün içinde olduğun için sana soruyorum bu çimide mi karışım olarak kullanmak gerekir

Comment

Bermuda çimi havaların biraz soğuması ile birlikte sararır. Ama FESTUCA ARUNDINACEA hem kurağa dayanıklıdır, geçirgenlik sorunu olmayan topraklarda yağışa ve soğuk havaya da dayanıklıdır. Sararma sorunu da yoktur. Tavsiye ederim.

Comment

teşekkür ederim ederim kenan bey,
            bermuda çimi su tüketimi az olan bir çim midir?

Comment

Evet bermuda kuraklıga dayanıklı ve az su ile idare edebilir.

Comment

genelde karışım çim kullanımı tavsiye ediliyor bu festuca arundinacea hangi karışımla kullanılmalı festuca arundinacea en faydalı olarak hangi karışımda yararlanabilirim

Comment

Kuraklığa dayanıklılık bakımndan aynıdır. Fakat arandunasia biraz yaprakları iri olduğunda kaba gibi görünür. Onun da sorun olacağını zannetmiyorum. Kuraklığa dayanıklılık dan hiç su istemezi anlıyorsanız bu doğru değil. Mutlaka bir miktar su gerekir. Karışıma gelince başlangıçta koruyuculuk görevini yapmak üzere%35-40 lolium perenne geri kalan kısmını 'festuka rubra'ile FESTUCA ARUNDINACEAkarışımı yapıp ekebilirsini. Ekim çok düzgün olmalıdır. Bu hususta baBAHCESEL'in bilgi hazinesinden faydalanabilirsiniz.

Comment

hazır karışımlar var mı illaki benim mi karıştırmam lazım ? az su tüketimi derken hiç su istemezi kastetmedim ama haftada bir sulamanın yeticeği bir çim işime yarar doğrusu ama yeşil görüntüsünüde kaybetmemesi önemli

Comment

şuanda fabrikamızda uganda çimi, bermuda gras ve 6-7 karışımlı bir çim kullanılıyormuş karışımın içindekileri malesef bilen yok bu şartlar altında bu kullanılan çimlerden daha iyisini bulmam gerekiyor bunlara alternatif bir çim önerin olabilir mi

Comment

Sn kuzi Marmara bölgesi şartlarında ise yukarda tavsiye ettiğim karışımı denemeizde bir sakınca görmüyorum.

Comment

manisadaki fabrikanın bahçesi için lazım karasal iklime daha yakın burası

Comment

Rahatlıkla uygulayabilirsiniz. İlk tesisinde biraz özen ve dikkat gerekir. Size kolay gelsin

Comment

selam çimleri sulama konusunda da ligi verirseniz memnun olurum.çimlerim ekileli 8 ay oldu.çimlerde problem yok. bursa dayım sıcsklarda sulamayı nasıl yapmalıyım.ben daha önce sabah 6.30 da 5 dk akşam 20.00 da 5 dk suluyodum.bahçe 250 metre kare otomatik sulama var .şimdi hava sıcak oluyor diye kafama göre sahah 7.00 3 dk akşam 8 3 dk gece 01.00 3 dk yaptım.bu iki sulama süresi eşit gibi .2 kez yada 3 kez yada 4 kez sulamnın farkı var mı (total süre aynı kalmak üzere.)

Comment

Working...
                              X