fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Armut Yetiştiriciliği ve Hastalığı-Önemli Bir Konu

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Armut Yetiştiriciliği ve Hastalığı-Önemli Bir Konu

armut agaclarim var . cinsini tam olarak bilmiyorum ancak halk arasinda
    turkyemez armudu olarak biliniyor. meyvesi iri , yesil renkli , toplandıktan bir sure sonra sari renkte ve yumusak tatli ve kumludur. 50 senelik buyuk bir agac . yanik hastalıgı var bu konuda tavsiye ve onerileriniz. agacın govde ve dallarında yabancı otlar mevcut ve cok fazla . temizlesekte tekrar ediyor . fidanlarımızda yok ama yaprakları lekeli . gübreledik(tavsiyeler uzerine ) yanıt alamadık.....

Cevap: armut yetiştiriciliği ve hastalığı-onemli bir konu

https://gardensel.com/tr/ bu konuda ayrıntılı yardım alabilirsiniz.

Comment

Cevap: armut yetiştiriciliği ve hastalığı-onemli bir konu

50 senelik yaşlı bir ağaçtan bahsediyorsunuz. Tahmin ediyorum ki bu ağaç epeyce ekonomik ömrünü tamamlamış ve artık gövdede mantarlaşmalar ve çürümeler başlamış. Üzerindeki yabancı otlar dediğiniz görünümler ökse otu dediğimiz asalak yabancı otlardandır. Yani kökleri ile ağacın gövdesine girerler ve ağaçtan beslenirler. Bunların çaresi yoktur. Yapacağınız tek şey bunları elle temizlemektir.

Karaleke için yapabilecekleriniz için Sayın ebrarın tavsiye ettiği linki inceleyiniz.

Saygılarımla...

Comment

Cevap: Armut Yetiştiriciliği ve Hastalığı-Önemli Bir Konu

merhaba, armut bahçesinde ağaçların bir kısmının yaprakları tamamen sararmış. 20 yıllık ağaçlar, yeni bir çeşit aşılanmış, meyveler oldukça yoğun fakat ağaçlar üstten kuruyomuş görüntüsü var, bahçede aynı zamanda yonca yetiştirilmiş, bu sararmanın sebebi ne olabilir acaba

Comment

Working...
        X