slm ben aranıza yeni katıldım.adım sinan saat epey geç ama sahur dolayısıyla bu mesajı atmayı uygun buldum.benim sorunum kivi yetiştiriyorum,busene tonaj fazla fakat yeteri kadar irileşme yok. ne yapabilirim,yardımı olanlara teşekkürler.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Kivi
Collapse
X
-
Cevap: kivi
kivi hakkında bilgim yok ama ilgisiz kalmamak için yazdım
seyın arkadaşım şeftaliler veya elama vs bitkilerin irileşmesi için meyve budamaı yapılır bir dalda yeterince meyve bırakılır ağaç ancak bu bırakılan meyveleri büyütebilir
sizin topraklarınızın organik miktarı hk bilginiz varmı?
her yıl toprak analizi yaptırın,
organik miktarın düşük olan bölgelerde meyve iriliği yeterli olmıyor
ama yeterince gübreleme vs işlemlerle inanıyorum istediğiniz ürünü alırsınız(adamlar su içersinde ürün yetiştiryor) saygılarımla
-
kivinin irileşme sorunu
1. meyve sıklığından yani meve sürgününde besleyebileceğinden fazla meyve olmasından ozaman meyve sürgününde fazla meyve dökülür enfazla 5 meyve bırakıp gerisi kesilir. meyve temmuzda ceviz gibi olduğunda bu yapılır.
2 yeterli sulanamamasından kaynaklı olabilir. kivi yazın 2 veya 3 günde bir sulanması gerekir
Comment
-
Sevgili Çınarcık 77 öncelikle yalovalı olduğun izlenimine vardığımı belirtmek isterim. Kivi konusunda en yetenekli üreticiler hemen kıyınızda Yalova ilinin Altınova ilçesindedir.
Özellikle subaşındaki insanlar bu konuda dünya standardını yakalamışlar ve dünya ortalamsının üzerinde ve max. verim eşiğinin üstünde verim almaktadırlar ( 4-4,5 ton/da .
Hepsi çok yardımsever insanlar.
İmdi gelelim asıl meseleye:
Efendim yok budamadandır yok şundandır yok bundandır demeye gerek yok. Bildiğini bizden esirgemeyen ve elinden gelen bildiğini sunan kivici arkadaşıma çok teşekkür ederim o 2 tane tecrübesini bize anlatmış.
Sevgili bahcesel üyeleri
Kivi bizim ülkemize getirilip adapte edilmeye çalışılan ve tanıdıkça bizide çok seven bizimde çok sevdiğimiz bir ürün. Bu ürün birim alandan en fazla besin maddesi kaldıran bitkilerden birisidir3-3,5 ton verimde ağaç başı 1-1,5 kg saf azot kaldıran bir bitkidir.
Siz Ortalama dekardan 100 ve üzeri kg azot kaldıran bir bitkiden bahsediyorsunuz. Bu ne demektir ben her zaman büyüyorum yani ben her zaman hassasım.
Ağaç bakın ne diyor.
Arkadaş ben sizin misafirinizin karşılıklı faydalaşarak yaşayalım ama benim suyumu eksik etme.
benim gübremi zamanında ve oranında at
budamamı zamanında mutlaka yap
budamamı mutlaka benim istediğim şekilde yap
rüzgarım eksik olmasın ama dengesiz olmasın hassasım dengem bozulur.
ışığımı sakın kesme azaltma istediğimi alıyım
benim nem oranım %60 ın altına düşmesin
ilacımı ve koruyucumu eksik etmeyin lütfen fazlada atmayın sarsılırım
Benim yanımdan hiç ayrılmayın ben sevgisiz yapamam ama sizide sevmekte ve sevişmekte tatmin ederim.
Sonuç olarak bu ve bunun gibi ilgilerin hepsi uygun olursada 4-4,5 ton arasında net verim vermektedir.
Kivi viyol standardı: 90+/130- gr/ adettir. Fazlası viyolden çıkar azı küçüğe eve ayrılır. 110 gr/ adete en yakın kivi en iyi kividir.
Baştan sona Özetleyim Kivi nin dengesi bozulursa dengesiz olur kimi küçük kimi büyük olur bozulmassa genelde 105 ile 125 gr arasında ürün verir saygılar sunarım.
Comment

Comment