fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ceviz ceviz ceviz

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• ceviz ceviz ceviz

arkadaşlar chandler cevizi hakkında geniş bilgisi olan varmı ayrıca türkiyede yetişmiş chandler bahçesi varmı lütfen cevap

Cevap: ceviz ceviz ceviz

Chandler cevizi içi beyaz, verimli ve ince kabuklu bir çeşit. Ülkemizde yeterince chandler ile kurulu bahce var evet. Şu an aktif verime yatan chandler bahceleri bu çeşidi tercih edenleri memnun ediyor...

Comment

selahattin bey teşekkür ederim cevap için chandleri biraz daha açarsanız sevinirim soğuklama ne kadar olmalı yada soğuklamanın anlamı ne tam bilmiyorum ben inegöldeyim rakım 500 600 buralara uygunmu pedrolarım var ama ben hep chandler duyuyorum tavsiye edermisiniz pedrolar 3.ü yılı ve dalları kırılacak verimden fakat buralar yazın sıcak oluyor ilkbahar geç donlarıda oluyor ayrıca gün geçtikçe küresel ısınma dünyamızı daha çok etkiliyor geleceğe yatırım için chandler uygunmu şimdiden teşekkürler ilgi ve alakanıza

Comment

chandler için selami bayrak beyle iritibata geçebilirsiniz.Kendisi amerikadaydı.gelmiş.Kendisi bu konuda bilgi sahibidir sanırım.ceviz.com sitesinden ulaşabilirsiniz.
        Pedro ile ilgili tecrübelerinizi öğrenmek isterim.benimde bilecik yenipazarda ceviz yapma durumum var .pedro tavsiye ediyorlar.rakım bizde 6*0 metre ve mayıs ayının ilk haftasında ilkbahar geç donları oluyor.Bana pedronun çiçeklenme dönemini yazarsanız sevinirim.iklimlerimiz sanırım birbirine yakın.
        Ayrıca büyüme durumları nasıl oldu ilk yıl ve ikinci yıl hangi periyotlarla suladınız.benim için çok önemli.şimdiden teşekkürler.
        teşekkürler.

Comment

ege16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          selahattin bey teşekkür ederim cevap için chandleri biraz daha açarsanız sevinirim soğuklama ne kadar olmalı yada soğuklamanın anlamı ne tam bilmiyorum ben inegöldeyim rakım 500 600 buralara uygunmu pedrolarım var ama ben hep chandler duyuyorum tavsiye edermisiniz pedrolar 3.ü yılı ve dalları kırılacak verimden fakat buralar yazın sıcak oluyor ilkbahar geç donlarıda oluyor ayrıca gün geçtikçe küresel ısınma dünyamızı daha çok etkiliyor geleceğe yatırım için chandler uygunmu şimdiden teşekkürler ilgi ve alakanıza
          Chandler özellikle geç çiçek açmasından dolayı bilhassa inegöl için uygun çünk malum inegöl geç donları meşhurdur. Soğuklama bitkinin 0-10 derece arası kaldığı süreyi ifade eder ülkemizde ceviz için ayrı bir sorun teşkil etmez sadece yeşil aksam gelişmesi geç olan Erzurum gibi yerlerde sorun olabilir. Zaten bitki üşüme isteiğini karşılarsa havaların ısınmasını görür görmez çiçek açmaya zorlar chandler ise bu erken çiçeklenmeye geç cevap veren bir çeşit. Pedroda güzel bir çeşit ama verimi süper ama ceviz kalitesi chandlerde daha iyi. BEnce büyük alnlarda tek çeşide oynamamak lazım alternatifli ekim en iyisi. Chandler, pedro, franquette, kaman4 gibi çeşitler bazında ekim yapmak gerek. Ama bu dediğim 25-30 dk alana kadar daha fazlasında çeşidi artırmak lazım.

Comment

selahattin bey ilgi ve alakanıza teşekkür ederim bilgileriniz içinde ayrıca müteşekkirim

Comment

sayın ali haydar bey ben chandleri selami bayrak beyden aldım zaten ama tam emin değildim az sayıda aldım ayrıca 18 ekim bursa tarım fuarında görüşücez inşallah pedro ise inanın bilecik ve şebinlerden daha iyi verimde sulamayı her hafta yaptık ortalama 20 litre su bu yıl diktiğimiz tüpteki pedrolar 1 yılda 1 metrenin üzerinde sürgün yaptı sadece çok sürgünleri var iyi bir budamayla taç yapmamız gerekiyor iç ceviz olarak bugün tadına baktım harika çok ince kabuk ve bütün olarak çıkıyor yalnız chandlerler mayısın 4 ve 5 i gibi patladı pedro bir hafta on gün gibi daha erken patladı

Comment

Working...
              X