fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Chandlerin Tozlayıcıları Pedro ve Yalova-3 Olabilir mi?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Chandlerin Tozlayıcıları Pedro ve Yalova-3 Olabilir mi?

aydında 200m rakımda 15 dekarda ceviz bahçesi kurmak istiyorum. daha bugün toprak analizi verdim. 10 güne kadar rapor çıkar.

yaptığım araştırmada en önemli faktör olarak soğuklama ihtiyacı karşılanabilir mi bilemiyorum. su ve toprak ihtiyacını araziden karşılayabileceğim. tek problemim aydına 200m rakıma uygun verimli ve kaliteli bir ceviz cinsini tesbit etmek.

bana chandleri tavsiye ettiler. sahil kesiminde verimli ve kaliteli ürün alındığını ifade ettiler. ayrıca tozlayıcı olarak ta pedro ve yalova-3 tavsiye ettiler. bu üç ırkın Protandry özellik gösterdiği ifade ediliyor. eğer hepsi Protandry ise nasıl oluyor da birbirini tozlayabiliyorlar?

arkadaşlar lütfen yardım edin bütün bilgileri araştırmak ve okumakla uzun zamanda ulaşabiliyorum. bilgisi olanlar paylaşsın lütfen

Cevap: chandlerin tozlayıcıları pedro ve yalova-3 olabilir mi?

Chadler'ı pedro yalova-3 dozlamaz, yalova birin dozladığı söylenmekte ama kesin bir şey yok.
    Chadleri dozlayıcısı FRANQUETTE'dir.

https://gardensel.com/tr/
    http://vadidekicennet.blogspot.com/

Comment

lilium kardeşim ilgine teşekkür ederim. FRANQUETTE' de Protandry özellik gösteriyor. erkek çiçekler dişilerden daha önce olgunlaşıyorlarsa birbirine nasıl dölleyebilirler ki?  Protogyny özellik gösteren bir ırk olması gerekmez mi?

bilmediğimden soruyorum cehletime bağışlayın!

chandler aydın için uygun bir çeşitmidir?

ayrıca Aydın'da aralık-ocak-şubat ayları sıcaklık ortalaması 8-9 C civarında soğuklama ihtiyacı karşılanabilir mi?

Comment

Chandlerin dişi çicekleri ile FRANQUETTE'in erkek çicekleri açma dönemi aynı döneme geliyor.
        literatürlerdeki bilgiler franguette nin dozlayıcı olduğunu söylüyor.

Comment

sayın Lilium paylaşımların için teşekkür ederim.

Chandler Aydına uygun bir ceviz midir?

Comment

bende Chadler,FRANQUET,pedro var gayette iyi verimler

Comment

idris bey kardeşim ilgine teşekkür ederim. lilium da chandlere tozlayıcı olarak FRANQUET öneriyor.

sizin bahçe nerededir?
              Aydın için bu ceviz çeşitleri suğuklama açısından uygun mudur?

"Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olurmu?" Hadis-i Şerif

paylaşım için teşekkür ederim.

Comment

Chadlerin soğuklama ihtiyacı 700 saattır.

Comment

teşekkür ederim

Comment

İYİ GÜNLER;
                    Ben aranıza yeni katıldım.Aranızda bulunan hocalarımızdan yardım istiyorum.Ben kocaeli/karamürselde ceviz bahçesi kurmak istiyorum.Almak istediğim tarla karamürselin üst taraflarında,ama bileceğiniz gibi bizin buraların yüksekleri diğer bölglere benzemez,yani ılıman bi havası vardır.Kısları kar ın yolları kapadığıda olur yanlız.Kaliforniya cevizi varmıoş chanderler diye yanılmıyorsam.Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz,20dönüm düşünüyorum Eksem verim alıp,iyi getirisi olurmu.Bana masrafı nekadar olur?Cevaplarınızı bekliyorum,iyi günler.....

Comment

Çeşidinizn adı Chandler, bahsettiğiniz yerde aynı çeşitten kurulan muhtelif bahceler zaten var. Bahce kurmadaki düşüncenizi öğrenirsek size daha iyi yardeımcı oluruz. Fidan temini konusunda da size yardımcı olabilirim.

Comment

Çok teşekkür ederim hocam.Büyük bi ihtimal sulama sıkıntısı çekmeyeceğim,genellikle bizim burada kaynak suyu bulunur çoğu bahçede.Ben araziyi aldığımda size danışırım hocam,bi yandanda bilgi edinirim sizden ve diğer kaynaklardan.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar...

Comment

Hocam,biraz farklı bir soru olacak ama.Ben 20 dönüm bi arazi alacağım ya hani.Şimdi ben bu araziye max kaç para vermeliyimki cevizcilik işinden ekmek yiyebileyim.Genel bi soru oldu ama bence bu konular hakkındada bilgi sahibisinizdir.

Comment

Cevap: Chandlerin Tozlayıcıları Pedro ve Yalova-3 Olabilir mi?

alican kardeş şimdi sorduğun soru biraz saçma olmuş şimdi bu soruya cevap versek zenginin malı züğürdün çenesini yorarmış konumuna düşeriz ama cevaplıyalım şimdi bir yerin fiyatı internetten öğrenerek belli olmaz ama soruyosan diyelimki 20 dölüm cevize çok iyi baktın diyelim bunu getirisi sana yanlış heseplama olabilir ama şu an 20 dölüm cevizliğin olsa ve şu an bu cevizlik diyelimki 15 yaşında bura sana 1oo ooo liradan fazla gelir getirmesi gerekir ama şöyle anlatayım bizim tarladaki 70 cevizi 3 dölüm sigortalatmak istedik adamlar 40 milyarlık ceviz tesbit ettiler yani sigortayı 40 000 binlira üzerinden yapacaklardı ama şu an senin 20 dölüm cevizin olmuş olsa bu cevizlik 15 yaşında olsa sana şu an itibari ile 100 000 lira falan gelir getirmesi lazım ama bu şu an için olan bişi sonra bu şartlar deyişir çünkü herkez ceviz dikiyo mesela bundan çok önceleri vişne çok deyerli idi bu yüzden herkez vişne dikti şu an ise bu ağaçları millet söküyto çünkü getirisi yok bilmem anladınmı saygılar

Comment

Cevap: Chandlerin Tozlayıcıları Pedro ve Yalova-3 Olabilir mi?

yaşam fidancılık ceviz fidanında marka olmaya devam ediyor. her yıl üretim kapasitesini artırarak yurtdışına satışlarına başlamıştır. romanya ve bulgaristana çok sayıda ceviz fidanı ihraç etmiştir. özellikle ukrayna pazarı çalışmalrında son aşamaya gelinip önümüzdeki günlerde ihracaatımız olacaktır. yaşam fidancılık bandırmada çok sayıda ceviz fidanı üretip ülkemizin boş arazilerini değerlendirmak isteyen şahıs ve firmalara pazarlamaktadır. ceviz fidanı almadan önce önce kök yapısı daha sonra fidanın çapı kalınlığı son olarakta hangi bölgeye hangi cins ceviz fidanı ekilmesi gerektiğini araştırın. şebin-bilecik-kaman-1-yalova1-3-4-chandler-pedro-franguette fernor cinsi yerli ve yabancı ceviz fidanlarımız bulunmaktadır. sertifikalı aşılı ceviz ve badem almak için şu numaralardan ulaşabilirsiniz 05306689647-05364610426-05324601448

www. yabancicevizfidani. com

www. yerlicevizfidani. com

Comment

Working...
                              X