fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bodur Armut

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Bodur Armut

Merhabalar
    Ben Uğur. Bursa dan katılıyorum aranıza,
    Tam bodur BA29 ayva anacı üzerine erkenci bir armut çeşidi olan Etrusca armutlarım var. ( 3 yaş ) Telli sistem şeklinde eğme ve budama yapmaya çalışıyoruz. Özellikle yaz budaması ve ilkbahar-sonbahar yaprak ve gövde sararmalarının sebeplerini öğrenmeye çalışıyoruz. Her türlü bilgiye ihtiyacım var.
    Teşekkür ederim

Cevap: Bodur armut

etrusca,ba29 ile müthiş uyumlu.toprak yapınızda sorun olabilir.

Comment

Hasan Bey merhaba
      1 haftadır eşimin mecburi hizmet tayini ile ilgili işlemlerle meşguldüm, mesajlarıma henüz bakabiliyorum. İlginize çok teşekkür ederim.
      2 yıl önceki tahlillerde toprak ph miz 7,5 civarındaydı, takip eden yıllarda suda eriyen granül kükürt kullanmak suretiyle düşürmeye çalıştık.
      Bu yıl bir fidancı arkadaşımıza yarı bodur ohf333, farhold40 ve fox11 üzerine deneme maksadıyla etrusca aşılattık. Bizler Bursa da ba29 vb tambodur ayva anaçlarının çok hassas olduğunu düşünüyoruz.. N dersiniz ?

Comment

ateş yanıklığı haricinde ba29 yeterince güçlü.bahçe, ilk ekiliş yapılırken, sökülen/bozulan ağaçların köklerinden iyice arındırılmalı.kalıntı köklerin üzerine dikilen fidanlardada bu sararma olabiliyor.

Comment

Cevap: Bodur Armut

arkadaşlar BA29 anacı üzerine aşılı armut bahçesinin sıra arası ve sıra üzeri mesafeleri ne kadar olmalıdır. 4-1 metreye tesis edildiğinde tele almaya gerek varmıdır. bilgi verirseniz sevinirim

Comment

Merhaba
            Anlattıklarınız ve deneyimlerime göre, ben sizin yerinizde olsaydım kaliteli leonardit uygulaması yapardım. Toprağımı daha verimli hale getirir, pH değerini dengeler ve leonarditin bütün özelliklerindem faydalanırdım. Uygulama yaptığımız her yerde koyu yeşili, bitki güçlenmesini, ürün artışını, doğal damak tadını ve raf ömrünün uzamasını defalarca gözlemledim. Eğer daha önce kimyasal girdiler kullandıysanız leonardit ile üç yıl sonra organik ürünlere sahip olma şansınız olacaktır.

Comment

Forum sitesi üyelerine emegini bilgisini paylaşan zamanını ayıran ve özellikle bu sitenin yapımında ve yayınında emegi gecen herkese merhaba diyor ve bu çok değerli bilgileri bizlere aktardıkları için teşekkür ediyorum.

Comment

Working...
              X