fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Gül Ekimi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Gül Ekimi

merhaba foruma yeni üye oldum bi ksç sorum vardı

öncelikle sağlam bi gül ağacından iyi bi dal kestim fakat kimisi dalı suda tut kök salsın dedi kimisi de hemen ek dedi ben toprağa ektim ama normal prosefür olması gereken nedir

bir de iki tane boş saksım var onları toprakla doldurdum organik genel amaçlı gübreyle doldurdum suladım onları biraz besili bi hale getirip sebze meyve ekmek istiyorum doğru bi çalışmamıdır ne yapılması gerekir yardımcı olursanız sevinirim

teşekkürler
    saygılarımla

Cevap: gül ekimi

Kestiğiniz dalları hafif nemli toprağa gömünüz. Ilıman bir bölgede iseniz kışı dışarıda o şekilde geçirebilir. Soğuk Erzurum gibi bir yerde iseniz kesilen dalları toprak dolu bir saksıya dikerek içeride ilkbaharı bekleyebilirsiniz. İlkbaharın yaprak acar ama kök salması Haziran Temmuzu bulabilir.
    Saksıda sebze yetiştirebilirsiniz. Ancak koyduğunuz ahır gübresi fazla olursa bitkiyi yakabilirsiniz. Bir saksı için 50-100 gr lık bir ahır gübresi yeterli olur.

Comment

istanbuldayım bahçem yok evde kapalı bi balkonum var ama kışın serin ılık değil ışığı direk almıyo bi tane daha gülüm var geçen sene dikmiştim onu ama onu direk saksıda aldım o çoştu. şu anda gülün suyunu bol mu tutim ne yapim ?

gübre bauhaus da satılan genel amaçlı bi gübre taneleri kalem gibi küçük küçük kokusuz torbanın üstünde de zaten en fazla 150 gr yazıyodu o şekilşde verdim bide gül gübrem vardı ondan da verdim

sebzeleri direk fide olarak alıcam tohum olarak zor olur düşüncesindeyim
      harici bir bodur çamım bir açel yam reyhanım ve sardunyalarım var şimdilik bunlar la idare ediyorum daha da çoğaltıcam inşallah
      teşekkürederim

Comment

birde söylemeyi unuttum kestiğim gülü gövdeden kestim ağaç gibi baya kalın tutarmı ?

Comment

Çeliğin hemen her türlüsü tutabilir. Ancak ideal olanı bir yaşını geçmemiş oalnıdır. Tabiiki bu güllerde böyle. Ancak gülün çelikten üretileni asşı ile üretilen gibi kaliteli olmaz. Dah gösterişsiz olur. O yüzden ben şahsen çelikten üretim tavsiye etmiyorum.

Comment

sağolun kenan bey gülün kaç yaşında olduğunu bilmiyorum inşallah tutar ve uzunca bi süre benimle kalır.
            saygılarımla

Comment

Cevap: Gül Ekimi

mrhb.bende yeni üyelerinizdwnim balkonumda sarmaşık gülü aldım 2-3 gün oldu büyük bir saksıs var 4 paket toprak koydum 9 tane 1. açmış diyerleri tomurcuk durumda bunu nasıl sulamam lazım. nasıl bakmam lazım saksının altına çaıl falan koydum balkonım güney cephade ama dışarda tabi çok rüzgar almıyor.güneşi bol görüyo. nasıl verim alırım.cevap için şimdiden teşekkür ederim

Comment

Working...
              X