merhaba ben uşaktan özkan bizim 70 ağaç kadar karışık ceviz ağaçlarımız var bu ağaçların içinde en deyerli ve güzel olanları şebin cevizi olanlar dierleri o kadar deyil verim az falan neyse 2 tane sorum olacak bu ağaçlar 9 yaşında bu ağaçlara son üç yıldır baharda soğuk vuruyo bunu nasıl engelleriz ben biraz araştırdım kesin deil ama bir iki uygulama var biz bunların üzerine küçük fiskiyeler taktık souktan korumak için bu tutarmı hiç denemedik birde soğuk wurmayı engelleyici ilaç varmış onuda alıp uygulayacağız birde ağaçların dibini sürüp sürgüleyeceğiz bbenim araştırıp bulduklarım bunlar başka ne uygulaya biliriz ağaçları soğuktan korumak için dier sorunum şu bu şebin cevizlerinin tohumlarından ceviz yetiştirdim birazını tarlaya diktik anladıma göre tohumdan dikilen ceviz aynı olmuyormuş bozuluyormuş yani bizim o şebin cevizler bozulacak aynı olmayacak şimdi ben bu anaçların üzerine kalem aşısı uygulamayı düşünüyorum internetten araştırdım gördüm yaparım ama hiç yapmadım şebin cevizinin üzerine şebin aşısı yapmak uygunmu sorum bu olumlu olurmu yoksa ceviz anacı farklımı olmalı
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
ceviz aşısı hakkında
Collapse
X
-
Cevap: ceviz aşısı hakkında
şimdi şöyle anlatayım ben şebin cevizinin tohumlarını ektim büyüttüm tarlaya diktim şimdi bunlar 3 yaşında yaklaşık ama aşılı deyiller tohumdan çıkma burası net
sonra araştırdımki tohumdan ekme ceviz aşılı caviz kadar kaliteli olmuyormuş
bizde bunları aşılayacağız şimdi benim sorum şu tohumdan çıkan cevizleri şebin şevizleri anaç olarak kullanıp üzerine tekrar şebin cevizi aşısı uyguluyacağız bu nasıl bir sonuç verir uygunmu yapacağımız aşılar hani merak ettiğim anacın daha dayanıklı olması gerek ya o yüzden sordum mesela çöğür cinsi veya yabani anaçlar aşı için kullanıluyorya şebin cevizi anaç olurmu sorum bu
(yani kısaca şebin cevizi anaç olurmu)
Comment
-
CEVAT KAHVECİ
Değerli arkadaşlar sitenizin yeni üyesiyim.Bilgi paylaşımlarınız çok güzel. Benimlede bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim. Eğimli arazide ceviz bahçesi kurdum. Eğimden dolayı aşı yerleri toprak altında kalıyor. Açıyorum ama çok zamanımı alıyor.Yaraları kapanmış aşı yerlerinin toprakaltında kalmasının bir zararı olur mu? İlgilerinize şimdiden teşekkürler.
Comment
-
slm benim öğrenmek istediğim ceviz dilcikli aşıda aşı kalemlerini ağaçlara su yürümeden alıp buz dolabında saklayıp ağaçlara su yürüyüncemi aşılayacağız yada hemen alıp yapacakmıyız birde aşı yapılacak anaç yarma aşıdaki gibi kesilip 7_ 10 gün sonramı aşılanacak kesip aşı hemenmi yapılacak şimdiden teşekkürler.
Comment
-
Sevgili panasonic, cevizde anacı kesersiniz ağlama sona erene dek beklersiniz ama bu su yürümeden olmalı ve aşıyıda su yürümeden ve mümkünse don riski azaldığında yapmalısınız. Aşı kalemlerini buzdolabının sebzeliğinde saklayınız (+2 derece civarı). Kalemleri kullanacağınız kadar çıkartınız çıkarttığınız kalemleri bir daha buzdolabına koymayınız. Bütün bu işlemler sırasında asla anaca ve kaleme su yürümemiş olmalı ancak anaca su yürümüşse sadece yarma aşı yapma ihtimaliniz yüksek. Şahsen cevizde yapılabilecek oldukça fazla kalem aşı türü var. Aslında tüm aşıları enine boyuna anlatan bir video hazırlayıp bunu bir site veya youtube üzerinden Türkçe kaynak olarak yayınlamak gibi bir projem var ancak iyi bir kamera almak epey pahalı bu bilgiyi bedavaya vermek veren için oldukça pahalıya malolacağından şimdilik rafta duruyor.
Comment
-
slm cevize kalem aşı yaparken anacın kabuğu kalın aşı kaleminin kabuğundan aşı kalemini kabuk kabuğa getirir ken iç kısmındanmı hizalıyacağız yoksa dışındanmı takacağız kalemi yada fark etmezmi inşallah anlatabilmişimdir. teşekkürler .
Comment
-
BEN ANLADIM GİBİ arkadaş yarma aşı yapacak ama ağacının kabuğu kalın aşı kalemiin kabuğu ona göre daha ince olduğu için soruyu sormuş diyoki ağaç kabuğu kalın olduğu için elindeki ince kabuklu aşı kalemini yerleştirirken ağacın kabuğu ile aşı kaleminin kabuğunu bir birine eşler iken biri diyerinden ince olduğu için hizalamayı ağaç kabuğunun dışındanmı yapacağız yoksa iç kısmınımı hizalayacağız diyo yoksa fark etmezmi diyo herhalde
bence ortala
Comment
-

43 dönüm kapalı ceviz bahçemde 10*10 aralıkla ekilmiş 425 ceviz ağacım var,şebin ve bilecik. Benimle birlikte 9.900 ağaç ekmiş olan bir arkadaşım (ayni yerden ayni zamanda aldık fidanları ve ayni ziraat mühendisi ekti) bu sene tüm fidanlarını aşılama yöntemi ile bir amerikan türüne dönüştürdü. Bana yeni aşılama cinsinin erken donlardan etkilenmediği ve 4 kat daha fazla verim vaad ettiği için böyle bir işleme kalkıştığını söyledi. Şimdi fidanlarımız 1+4= 5 yaşında. (2007 de tüplü olarak 1 yaşında olan fidanlar kullanıldık). Bu sene okuduklarıma göre 1-1,5 ton arasında ürün almam gerekiyordu. Ama ağaçlarda ortalama 15 adet ceviz var, yani 1 ton hayal (gerçi bu sene hava şartları çok olumsuz gitti) (Marmara Bölgesi T.dağ - Çorlu ) bende aşılama yöntemini uygulasam mı? Ne dersiniz?
Comment

bana sponsor lazım o kameranın çekmleri en az bir ay sürer öyle kolay iş değil maalesef.
Comment