arkadaşlar merhababu bahce işlerine merakım cok iş yerimde ceviz badem yetiştiriyorum şimdide gül yetiştirmek istiyorumdah dogrusu daldan kesip çelikleme yapılıyor ya onu yapmak istiyorum ama bilgim yok güller nasıl cogaltılr yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
gül çogaltımı
Collapse
X
-
Cevap: gül çogaltımı
ben denedim geçen sene fakat 500 kadar çelikten anca 70 tane gül ala bildim bu iyimi kötümü bilmiyorum ama onun ilcı varmış kökleşmeyi sğlayıcı ucuzda bişi 5 lira onu alıp deneyeceğim senin için ise üzerini naylonla ört toprağa diktiğin çeliklerin sera yap yani susuz koyma iyi bak diktiklerin bu yaz temmuz gibi gül verir ama çelik dikmek için daha erken birz bekle nerelisin bilmiyorum ben geçen sene yptıklarımı bu sene geçen hafta poşete aldım 70 tane seraya koydum baharda satacağım gül açınca 2 lira falan gül açmışı poşette slınd bu sene 1000 kadarda üzüm gömdüm önümüzdeki baharda satmak için oda 1 lira falan köklüsü ama gülleri hlala dikmedim dh erken
-
sagol arkadaşım öncelikle eskişehirliyim 2.3 senedir tohumdan badem ceviz yetiştiriyorumbu senede 50 yakın çeviz yaptım 30 zar santim oldular bunun yanında uzüm yapıyoruz celik olarak onlarda oluyor gecen sene oldular ama bu sene gül yetiştirmek istiyorum piyasadan aldıgımız gülleri nasıl yapıyorlar bunu ogrenmek istiyorum yerimiz musait toprakolarak torf kuulanıyoruz ama bü gül yetiştirmek çogaltmak nasıl yapılır nasıl yapıcaz bilmiyorum teşekkürler
Comment
-
celikle fidan yetiştirmek çok kolay ve risklidir. bunun icin fidan yapılan ortamin siteril olması gerekir.seraortamında perlit ve tonik kullanılması direk güneş ışığından karunması yüzde 70-80 köklenme oranını yükseltmekte, onbeşyıldır kivi,kuşburnu ve ğül köklendirip satıyorum. saygılarımla
Comment
-
Arkadaslar kusura bakmayin resimlerlen ile ugrasamadim direk linki veriyorum. Izinsiz uretimi yasaktir .Unlu ressam Alfred Sisleye bagsedilmis bir guldur ve onun için ozel uretilmistir. Ancak uretim hakki olan kurumlardan satin alimi yapilmakta ancak uretimi yasaklanmaktadir. Ama ben genede asilama yaptim bir musterime . Insallah kokusu cikmaz .
) Neyse gul yetistirmek guzeldirde ah birde hastaliklari ve zararlilari olmasa . Linki koymayi unutmusum
http://www.delbard-direct.fr/tous-no...dium=catalogue
Comment
-
MESAZINIZA GEC CEVAP VERDİĞİM İÇİN ÖZÜRDİLERİM.HAYIR AŞI ILE FİDE YAPMIYORUM.NEDENİ ZAHMET VE MALİYETİ FİDAN FİYATİNIN ÜZERİNE KOYMAK ZORUNDA KALMAM BUDA BENİM PİYASAMDA PEK ALICI BULMUYOR.BİLDİĞİM VE TERCÜBE ETTİĞİM KADAR CÖĞÜRTLEME VE CELİKLEMENİN ARASINDAKİ FARK CÖĞÜRTLEME FİDA NIN KÖKYAPISI DAHA FAZLA OLMASI BUDA CÖĞÜRTLEME FİDANIN BİR VEYA İKİ YİL DAHA FAZLA YAŞAMASI .ŞUNU İFADE ETMEK İSTERİMKİ TİCARİ AMACLA ÜRETİM YAPTIĞIM İÇİN PİYASA OLUŞUMUNA GÖRE ÜRETİM YAPMAK DAHAKARLI OLUYOR.URETİM YAPTIĞIM ÜRÜN LER İCERİSİNDE GÜL YÜZDE BEŞ,ON DUR DAHA ÇOK KİVİ VE YABANMERSİNİ ÜRETİYORUM.KÜLTÜR OLAN ÜRÜNLERE DAHACOK ÖNEM VERİTYORUM.TEŞEKKÜRLER
Comment
-
recep bey perlit ve tonik kullanılması başarıyı artırıyor drmişsiniz sorması ayıp perlit ve tonik ne demek ve ne işe yarıyor bende bu işi yapıyorum ama başarı oranım onda bir falan oluyo buda az bi başarı yardımcı olurmusunuz
Comment

Comment