fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

gül çogaltımı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: gül çogaltımı

buldum perliti araştırdım internetten

Comment

Güllerden senede iki defa, birincisi sonbaharda, ikincisi ilkbahar da seçilen güllerden çelik alınır. Alınan çeliklerin iki göz ( BURASI ÇOK ÖNEMLİ ) Köklendirme için hazırladığımız perlit,zeolit veya yumuşak ve nemli toprak içersine daldırılır.Perlit veya hazırlanan toprağın ısısı 10 c altına düşmemesine dikkat ediniz. Ayrıca sürekli nemli tutulmalı. Isı ve nem ortamı iyi olursa yaklaşık iki ay sonra güllerimiz kök atmaya başlar.

Comment

peki ubey şimdi ben 2000 bin kadar gül çeliği gömdüm bunların üzerini poşetle örttüm ama bunların yerini kazdım çayırdan güzel yumuşak toprak getirmiştim çayır toprağı siyah ona gömdüm gülleri ama oranın ısısını 10 derecede tutamam buralar çok soğuk birde hepsini ayrı ayrı yaptım yani 4 tane yer kazdım oraya gömdüm sonra bu 4 tane yeri ayrı ayrı boru sistemi denilen sera şeklinde örtüm suladım koydum şimdi içersi hava almıyor fazla yani yeterince nemli bu düzen iyimi sizce birde kökleştirici bir ilaç aldım doğru yalan bilmiyom ama neyse yani olurmu geçen senede ben gül dikmiştim ama dikim yaptığım gün çok soğuk ve donluydu ama onda bir anca başarı sağladım bu sene o yüzden yumuşak havada yani yağışlı havada yaptım herhalde daha iyi olması lazım neyse size sorum bu yaptığım bu seneki düzen sizce daha çok gül alamamı sağlarmı çünkü bu gül sayısını çoğaltmayı düşünüyorum o yüzden biraz daha gül dalı buldum onlarıda gömeceğim o yüzden soruyorum yoksa geçen seneki gibi olursa fazla kazançlı ve başarılı olmaz bu yüzden bilmem bişi anlata bildimmi açıkçası benim imkanlarım kısıtlı o yüzden bu işin nasıl yapıldığını tam bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim yani çevremde yardım ede bilecek kimse yok yani şimdi ben kısacası çayırdan siyah toprak getirdim tarlaya koydum biraz gül dalı buldum tarlaya 2 karış eninde 1karış derinliğinde yaklaşıkda 6 şar metrelik çukurlar açtım bunların altına ve kenarına çayır toprağı koydum biraz sonra bu gül çeliklerini sırayla buraya yatırdım sonra üzerlerini yine bu çayır oprağıyla örttüm suladım üzerlerine yarım metre yüksekliğinde naylonla örtüm demek istediğim bu sistem doğrumu biraz karmaşık oldu herhalde yardımcı olursan sevinirim

Comment

Yerinizi tam bilmiyorum ama çok aşırı don olayı olmaz ise bir zarar görmez.Toprağın 10 derece çıvarında sıcak tutulması köklendirmeyi hızlandırır.Eğer bu sıcaklığı bulması zor ise köklenme biraz geç olabilir.Ama nihayetinde yinede köklenir.Üzerin naylon ile örtmeniz don olayına karşı iyi olmuş.Ancak havaların iyi olduğu günlerde biraz acar havalandırma yaparsanız iyi olur. Getirdiğiniz toprak da organik maddece zengine benziyor.Bu da toprakta su ve hava tutması acısından iyidir.

Comment

TEŞEKÜR EDERİM SAĞ OULUN EWET TOPRAK BAYA ORGANİK VE KALİTELİ BENİM GEÇEN SENE BAŞARISIZ OLMAM HERHALDE DONLU BİR GÜNDE GÖMMÜŞTÜM ÇELİKLERİ ÜZERİNE ATTIĞIM TOPRAK BİLE DONLU İDİ BİRDE ÜZERİNDEKİ NAYLON ESKİ İDİ ONDAN OLSA GEREK BAŞARISIZIĞIM AMA BU SENE GÜZEL YAPTIM KIYAK OLDU SAĞ OL ARKADAŞIM İYİ İNSANSIN BU SİTEYİ KURANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN BU SİTE SAYESİNDE ÇOK BİLGİ EDİNDİM BİLMEDİĞİM BİRÇOK ŞEYİ ÖĞRENDİM EN BASİTİ BEN CEVİZ AŞISINI HAZİRAN BAŞLARINDA OLUR SANIYORDUM 3 SENE KADAR ÖNCEDE ÖYLE YAPMIŞTIM AŞI TUTTURMA BAŞARIM SIFIR OLDU HİÇ TUTMADI ASLINDA CEVİZ TEMMUZUN İKİNCİ HAFTASINDAN SONRA AŞILANIRMIŞ ONU ÖĞRENDİM BASİTCE BU SENE TEKRAR BAŞKA AĞAÇLARI AŞILIYACAĞIM

Comment

verdiğiniz bilgiler için hepinize teşekkürler...

Comment

merhaba arkadaşlar bu gülleri bilen varmı? bu güller baharda birkere açan cinstenmi yoksa yazın sürekli açarmı bizde asma gül var ama baharda bir defa açıyo ve soldularmı yaz boyunca birdaha açmıyolar kırmızı bir gül bunlarda ölemi

Comment

Working...
                X