fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

üzüm aşısı hakkında

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: üzüm aşısı hakkında

Herkese selam,sıhhat ve başarı dileklerimle sözüme başlıyorum.Öncelikle şahsıma gösterilen samimi duygulardan dolayı,teşekkürlerimi sunuyorum. Sn Sefa 78 kardeşimizin dedikleri konusunda haklı vede isabetli.Bende bir kamu kuruluşunda görevliyim.Ancak;kamu kuruluşunda görev yapanlar yanlış yapmayacak diye bir sav'da yok.Bu ülkeye taşınan her nematot,bakteri,hastalık,zararlı vs.'nin sorumluları kim?.Bunu iyice düşünüp karar verelim.Bu sitede bu konuyla ilgili yazılarım mevcut.Kimin görev yapıp,yapmadığını da kardeşlerimiz iyi biliyor vede işin yorumunu siz değerli kardeşlerimize bırakıyorum. Yine tekrarlıyorum;Bu sitede bulunan kardeşlerimizin kimseye art niyetleri yok.En alt seviyedeki kişilerin seviyelerine inerek yardımcı olabilmek...Ehh!! karşılığında da bir ALLAH razı olsun denirse ne mutlu.Sn Sebasteli kardeşim!..Burada Sefa 78 kardeşimizin yukarda belirtdiği gibi mutlaka anaç olarak Amerikan asma anacı kullanmak zorundasınız.Bunuda memleketimizde bulunan gerek özel,gerekse de resmi kuruluşlardan temin edebilirsiniz.Benim burada bazı kişi yada kuruluşları önermem etik olmaz.Üzerlerine aşı yaparak,fidan üretmeniz daha uygun olur.İşin vicdani boyutunu düşünmeniz sizin erdemli ve kişilikli bir insan olduğunuzu göstermekte.Bu samimi ve dürüst düşüncenizden dolayıda sizi tebrik ediyorum.Rabbim gönlüzün muradını versin.Sn Sefa 78 Kardeşim:Verdiğiniz bilgiler için de size teşekkürler ediyorum.Burası Forumsel ve site herkese açık.Bu sitenin genel kuralları bellidir.Kuralları ölçüsünde bu siteye katkı yapmanız ve yazı yazmanız sizin en Tabii hakkınız.Unutmayalım ki bilgiyi paylaşmak bir erdemdir vede bu bilginizden insanımız faydalansın isteriz.Halk arasında bir söz vardır"Beş parmağın beşi birmi? "diye.Delisi de olacak,velisi de, bileni de olacak,bilmeyeni de.Hiç alınmadan sizin forumda yer almanızı bekliyor,bilginizden istifade etmeyi bekliyoruz.Şahsınızı küçük kardeşim yerine koyarak sağlık ve ve mutluluk dileklerimle.

Comment

ben anladım bu iş benim yapacağım halt deil şimdi aslında ben acemiyim ama biraz aşı konusunda bilgim var ama aslında ben aşılı fidan yetiştirmek istiyorum mesela bu kış biraz aşı anacı alıp aşılayacağım kendimi dene yeceğim becere bilirsem bu işte ilerleye bilirim becermek ve satmak sorun deil ama bazı koşullar uygun deil mesela bilgi ala bileceğim birisi yok çevremde bu işi yapan sadece kendim biraz aşı biliyorum aşı tutturmada fazla sorunum yok ama teknikleri var bazı onlarıda öğrendim internetten ama şimdi anaç ağaçları bulmak mesele buraya gelen ağaç satıcıları birtanesi kuş kirazına 1.5 lira bir başkası 1 lira dio zaten kirazını 5 lira ile 3 lira arasında satıyola aslında bu fiyatlar çokmu azmı bilmiyorum birde işin acı boyutu var bizim topraklar verimli ama çok verimli deil sert kırmızı toprak yapışkan burda ne kadar fidan olur bilmiorum bu sene biraz deneyeceğim olur sa seneye çok yaparım becere bilirsem buraya bir kaç konu açtım bunlardan başka ama anlaşılamıyorum kimse açtığım konuyu açıkça anlatamıyo sorun oluyo ben istediğim cevapları bulamıyorum ama bu sefer buldum bu üzüm aşılama işini askıya alıyorum aslında ben bu çelikten yetişme üzümlerden diktik yaklaşık on sene önce çok güzelde verim veriyola bizim buralarda onlar daha önce yoktu herkez ziraattan aldı üretti çok güzeller ben şimdi bu aşısız üzümlerden çelik gömdüm 1000 in üzerinde deneme amaçlı ama satmak için seneye baharda satarım ama bu üzümler kötü olmaz zaten biz denedik çok güzeller falan feşman neyse
      birde tabiatcı abi çok iyi barisi o yüzden

Comment

Herkese amerikan anacından bahsetiyor en doğru onlara aşılamak la olur diyor ama amerikan anacı nedir , nerede bulunur
        nasıl aşılanır ne kadar süre belketilir,ne zaman aşılanır ,kırlardaki yaban asmaları amerikan anacımı kimse bundan bahsetmiyor yani işin uzmanı olmak başka bilgi vermeyi ifade etmek başka . Bu ülkede neden eğitim sıfır şimdi daha iyi anlıyorum .

Comment

Arkadaşlar amerikan anacını nedir ,nasıl elde edilir,nasıl aşılanır,kaç gün küçük saksılarda dikilerekmi aşıları yapılır ,dikilmeden öncemi aşılanır, bu işi iyi bile bir uzman ,yetmez iyi ifade edebilen bir uzman aranızda yokmu hayret ettim ,hayret.

Comment

tehlikeli bir soru sormuşsun ben biraz bişiler öğrendim ama yetersiz bu işi bilenler zaten sana tam olarak öğretmez diyer yandan ben birisinin aşılı bağından çelik alamya gitmiştim orda kökten patlayan başka tür sürgünler vardı muhtemelen amerikan asma anacı onlardan biraz alıp gömdüm zaten bizim asmalardan çok farklılar sende öle yapabilirsin çevrende aşılı bağ varsa oralarda muhtemelen bulursun kökten gelen sürgünler var onlardan alırsın ama bulamazsan aşılı üzüm al aşısını kes kalan kök amerikan asma anacıdır ama bende işin uzmanı deyilim senin gibi meraklısı ama öğrendiklerim sıfır gibi bişi tam öğrenmedim ama sana cevap veren yok bildiklerimi aktarayım..

amerikan asma anacı filoransamı ne öle bi hastalık vardı o hastalığa daha dayanıklı bir anaç ve bizim yerli çeşitler buna aşılanıyo çeliklere aşı yapıyola sıcak yastıklar var ısıtmalı orda kasaların içine koyup aralarada ağaç talaşı toprak yerine burada biraz bekledimi aşılı çelikler kök salmaya başlandımı poşetlere alınıyo sonra elimizde hem aşılı hemde kaliteli hemde hastalıklara dayanıklı bir asma oluyo satışa sunuluyo ama bunu yapmak için alt yapı lazım kolay deil.öle daha net şeyler öğrenmek istersen nette var bilgiler ama kısıtlı saygılarımla sebasteli

Comment

Working...
            X