fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

cevizleri soğuktan koruma hakkında

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• cevizleri soğuktan koruma hakkında

şimdi yan tarafta bitane ürün var ilaç ciropaid bu ilacı deneyipte sonuç alan varmı ben ziraatçılara sordum tarım ilacı satanlara onlarda böyle bi ilaç yok şimdi açıkçası internet üzerinden satış olduğu içinde güvencesizim yani güvenemiyorum bu ilacı kullanan vrmı weya bilgisi olan yani geçen sene -1 derecede cevizleri soğuk vurdu bu ilaç çok az bir fark bile sağlasa bizim bir sürü ürünümüzü kurtrır yni o -1 derecelik ısıyı 2 derece rtıracak etki yapsa veya -1 dereceye dayanacak şekilde yapsa ağaçları yeter yani çok az bile olsa etkisi yeterli zaten cevizlere bu yaz üzerine küçük yağmurlama kurduk ne kadar etkili olur bilmiyruz denemedik ama ikisi bir etkili olurmu onu soracktım
    yani merk ettiğim bizim cevizlerin alt dallarını vurdu soğuk ma üst dalları vurmdı ama dörtte bir ürün anca aldık yani dalların bazılarını vurdu bazılarını vurmadı yani yan yana iki dalın birini vurdu birini vurmdı demem oki ilç birazdaha direnç sağls yeter gibi şimdi bu konuda bilgisi olan varmı

Cevap: cevizleri soğuktan koruma hakkında

yeni bir ürün
    deneme yaparken iki yada üç ağaçta deneyip daha sonraki yıllarada tamamına kullanma yapmak gerekir
    ben kullanmadım ama adamlar baya iddalı bu hafta tarım fuaraı var ist tüyap tarım fuarı orada bu ürünü araştırcam

Comment

Zirai ilaç satan bayilerin bir kısmı hatta bir çoğu yeni çıkan ürünlerden bi haberler ve özellikle de organik kökenli olanlardan.

Ülkemizin son dönemde böyle bir sorunu da var; ilaç bayileri yeni bilgi edinmeyi onlara gelen ilaç-gübre pazarlamacılarından öğreniyorlar 1. Buda özellikle pazarlama sorunu yaşayan yada kendilerini iyi anlayan kimselere ulaşmayı hedef alan bu yeni ürünlere karşı 2 bu ürünleri tam tanıtamama sorunu yaratıyor. Ve açıkçası ulusal düzeyde bir ürünü pazarlamak inanılmaz maliyetli bir iş.

Özellikle tv reklamlarındaki ambalajın albenisine kendini kaptırmış ya da bir yerlerden ürün tavsiyesi almaya alışmış tüketiciyi bu sebplerden dolayı bu tür ürünlerden uzak kalıyor. Allahtan ürünleri deneyip birbirine tavsiye eden bu tür forumlar varda sene kaybını ortadan kaldırıyor.

Yinede mesleki bir tavsiye olarak her yeni üründe özellikle alışılagelmiş ürün kullanımının aksine bu ürünlerin kullanım kuralarına iyi uymak gerektir.

__________________________________________________ _________
      1-Bu ayrıca ilaç bayilerinin kendilerini geliştirme yolunda dernekleşmeleri gereğini doğruyor.

2-Çünki yeni ve organik ürünler yerli sermaye ile ve büyük sermayelerin pazarlama taktiklerinden uzak pazarlama yapmaya çalışıyorlar ve sadece bu iş bile çok ciddi yatırımlar istiyor sınırlı sermaye ile bu tür ürünler sorun yaşıyorlar yada kendilerini tam kitlelere anlatamıyorlar.

Comment

Pazarlama firmalarına reklamlara fazla güvenmeyin bence... Siz siz olun vaktiniz varsa kendiniz az miktarda deneyin. Kullanan varmı ona bakın. Eğer akademik yayınlar araştırma tezleri varsa onları bulun. ama paranızı riske atmayın. zaten ürününüz riskte...Denemeden karar vermeyin. Az miktarda da olsa deneyin denettirin.

Comment

şimdi ben bişi anlamadım bu ilaçla cevizleri ilk bahar geç donlarından korurmuyuz koruyamazmıyız veya ne kadar koruruz ben yazıları okudum kızgınlık gibi bişi sezdim sanki soruma güvenilir bi cevap alamadım sanki deneme yanılma metodunu kullan der gibi bişiler yazmışınız ben zaten bu ilacı alacağım sadece merak ettim tutarsa hersene alırım bütün ağaçlara kullanırım herkezede tavsiye ederim amaki olurda tutmassa o cevizlerin soğuk vurmuş halini burda yayınlarım:d onun için bilgi edinmek istedim ama edinemedim gibi bişi neyse aslında bu ilacı internetten alma yöntemini bilmiyorum yani kredi kartım yok o yüzden zirai ilaç satanlara sordum neyse bi şekilde bulurum yinede sağolun

Comment

Sayın Sebasteli, rica ederim. Kızgınlık gibi bir durum kesinlikle yok. Kesin ve net konuşmak ve teknik bilgi aktarmak için öyle yazılmıştır. Net konuşmuş olmak için öyle yazdım. Lütfen mesajımı teknik açıklama olarak değerlendirin.

Bu ürünü kullanın, neticeleri buradan lütfen paylaşırsanız sevinirim. Hatta sadece cevizde değil, kırağı ve dondan korumak istediğiniz tüm bitkileriniz için kullananlar yazabilir.

Saygılarımla

Comment

öncelikle açıklama için teşekkür ederim benim merak ettiğimde buydu bizim ağaçları geçen sene -1 derecede soğuk vurdu yaklaşık yarısı bu soğuktan altdalları öldü şimdi bu ilacı kullanırsak yüzde yüz koruması lazım çünkü-1 dereceyi 4 derece yapacak bu yeterli sağ ol evvelki sene bile -3 te soğuk vurdu ama tümünü vurdu ağaçların hıdırellezden sonraki günlerde deneyelim görelim
              kızgınlık kelimesini mahsus kullanmıştım mesajıma cevap ver die

Comment

bende cevizlerin yarısda denemek istiyorum
                istanbuldaki furarda bulabilirmiyim yarın ordayım (inş)

Comment

arkadaşlar sayın fevzi mustafa ecevit yani bu ilacı bulan hocamızla görüşmeye gideceğim ısparta sdü de çalışıyorum hocamızın buluşu olduğunu bilmiyordum hocamızla görüşüp burada onunla görüştüklerimi ve bilgilerimi yayınlayacağım sizlere ancak şu kadar söyliyeyim denenmemiş ve yararsız bi ürün olsaydı piyasaya sürmek bu kadar kolay olmadı heleki sdü ziraat fakültesinde yapılmışsa araştırmaları ki meyvacılık ve fidancılık sektöründe tam gaz büyüyen bi ilin fakültesi yanılacaklarını sanmıyorum ancak sizin isteklerinize tam cevap vermeyebilir arkadaşımızın da dediği gibi -15 e dayanabilen ağaca ancak biraz daha katkı sağlar direnç kazandırır, o anki iklim şartı ağacınızın bulunduğu mevki toprağınız hatta daha öce attığınız gübre dahi önemli olabilir tam bilmiyorum ama fikrim bu yönde benim ilacı bulan kişi ile görüşüp ondan aldığım bilgileri sizinle paylaşacağım saygılar.

Comment

jaws arkadaş eyerki o profesörle konuşursan ve gerçekten sana güvenilir bi yanıt verirse yani verdiği cevaplar sana güven verirse buraya yazarmısın bu iş benim içinde çok önemli ilk bahar geç donları çünkü geçen gün sıfır 0 derecede ağaçları soğuk öldürdü ama bir kısmını tahminen 3te birini falan ve bu zarar bizim için baya yüksek sayılır eyerki 5 derece yükseltiyosa hava sıcaklığı eksiye bile düşse işe yaraması lazım bu ilacın gibi sen bi konuş ve bilgilerini burada paylaşırsan sevinirim

Comment

cevizleri soğuktan korumak için bir yöntem daha öğrendim ama daha önce hiç duymamıştım bu yöntemi duyan varmı acaba? eyerki tarlamızı gündüzden sularsak akşam kırağı olduğunda kırağı cevizlerin üzerinde toplanmıyormuş yani kırağı ıslak yerlerde toplanıyormuş bu doğrumu acaba bilen varmı?

Comment

Working...
                      X