fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

yeni ceviz bahçesi kuruyorum

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• yeni ceviz bahçesi kuruyorum

selamun aleykum bahce sel üyeleri ben yeni bir ceviz bahçesi kuruyorum lakin bu konuda bir bilgim yok kiraz vişne erik elma bahçelerim var ama ceviz bahçesi hiç kurmadım ve bu yörede bu konuda çalışma yapanda yok bu yuzden ceviz konusunda yardımlarınızı bekliyorum

ilk öncelikle iklim şartlarını ve konum itibariyle nasıl bir bölgede oldumu açıklayayım

ben afyonun sultandağı ilçesine bağlı dereçine kasabasında ikamet etmekteyim malum soğuk iklim,

rakımımız 1010 dur kışlarımız soğuk geçer eksi 25leri bazen görür en yuksek ise 40dereceye dek görür

toprak yapısı ise kumlu ve tınlı olup genel olarak ise yöremizin söyle mi itibari ile et toprak dediğimiz bir toprak çeşididir taban suyu 10metreden aşağıda olan sulama derdi olmayan her hafta damla sulama yapabileceğim bir konumdayım 12 dekar dır toprak alanı

sizden ricam bol verimli ve bu iklim sartına uygun erken hasata yatan bir ceviz turu önerilerinizi bekliyorum

ve dikim aralığı derinliği hakında beni bilgilendirirseniz çok sevinirim

şimdiden ilgileriniz için tşk ederim ( lütfen bu bilgileri verirken şahsi menfaat için değil) bir dost arkadaş olarak yorumlarınızı almak istiyorum

saygılarımla

Cevap: yeni ceviz bahçesi kuruyorum

yokmu cvp beyler?

Comment

Öncelikle hoş geldiniz.Bu sitenin ceviz konusunda Uzmansel danışmanı var.Sorunuzu Uzmanselde sorunuz.Ancak benim şahsi görüşümü sorarsanız.Yerli çeşitlerimizden Kamanl ve kaman5 diyorum.ben fidancı değilim.yardımcı olmak amacıyla.sağlık ve esenlik dileğimle..

Comment

1. yıldan sonra kı donemde 2 3 4 5 yıl da sabıt gıderımız nedır ?

200 da arazıyı kaç personelle ıdare edebılırz

kapama bahcede aylık su ve elektırık gıderımız ne olur ?

5. 10 15. yıllarda beklenen ortalama kg verımı nedır ?

ve ılk 5 seneyı beklerken bahcemıze sızce hangı tur urunler ekmelıyız

tum dokumanları ınce ayrıntısına kadar okudum bu konularda yardımcı olursanız cok sevınırım

saygılarımla

Comment

Working...
        X