fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ceviz aşısı hakkında

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• ceviz aşısı hakkında

şimdi ben daha önce konu açmıştım cevap bulamadım soruma ama benim için önemli
    sorunum şu biz tarlaya şebin cevizin tohumlarından ceviz diktik öğrendimki bu cevizler aşı olmadığı için şebin cevizin aynısı olmuyormuş bu ağaçşar yaklaşık 3 yaşında şimdi bu cevizlerin üzerine kalem aşısı yapacağız şebin şevizi dallarından şimdi bu şebin cevizlerinin üzerine tekrar şebin ceviz aşılamak sağlıklı olurmu olomazmı veya nasıl netice ortaya çıkar bilen varmı yani anaç ta şebin cevizi tohumdan büyüme aşısıda şebin cevizi dallarından alma olacak nasıl olur sonunda hastalıklara dayana bilirlermi veya werim nasıl olur falan

Cevap: ceviz aşısı hakkında

Forumda soru sormadan önce, forum içersinde istediğiniz konun bir taramasını yapınız. Çünkü aradığınız konu forum içersinde olabilir.Ceviz ile ilgili çok konu var sitede bence araştırınız .Size birinin linkini veriyorum diğerlerini siz araştırınız site içersinde.https://gardensel.com/tr/

Comment

ben o yazıarı zaten okudum o yüzden böyle bi soru sorma gereği duydum zaten aşılama ile ilgii okumadığım yazı kalmadı ben sadece sonucu bilenler vardır diye merak ettim yinede sağol ama yardımcı olamadın neyse ben bilidiğime devam ederim aşılarım o cevizeri plur biter

Comment

sayın ubeyd şimdi ben o yazıları okudum o yüzden sonucu merak edip sordum ama soruma cevap bulamadım şimdi bu işler öyle ay çiçeklerin içinde fotoğraf çekmeye benzemez bikere bana veya bu siteden bişiler öğrenmeye çalışanlara vereceğiniz her cevap çok önemli önce benim için sonra ülke için ben ne kadar doğru bilgi edinirsem bu ülkeyede o kadar faydalı olurum ben şimdi bu seneden itibaren fidan aşılamaya başlayacağım ve satacağım şimdi ne kadar kaliteli bilgili yaparsam bu işi o kadar faydalı olurum bilmem anlata bildimmi belki kızacaksın ama neyse yazıyı forumdan kaldırırsın olur biter şimdi demek istediğim zaten imkanlar kısıtlı yani bu kunularda bilgi alabileceğim kimse yok çevremde kendi imkanlarımla ve internetten öğrendiklerimle bişi ler yapacağım şimdi bende 200 kadar ceviz fidabnı var aşısız bunları insanlara satacağım bunu satarkende şebin ve yalova diyeceğim insanlar zaten bilgisiz bunları alacaklar dikecekler ama benim örendiğim bunlar şebin ve yalova cinsi olmayacak bende o yüzden aşılayıp satayım diye düşünmüştüm o açıdan sordum şimdi tekrar soruyorum bu şebin ve yalova cinsi çöürlere tekrar şebin ve yalova cevizi aşılasam olurmu teşekkürler

Comment

Sayın Sebastelli yanlış anladın ben sana neden kızayım.Ben genel yapılan bir hatayı yazdım.Forma gelen ziyaretçilerin ekserisi forumda ne var yok bakmadan sorusunu yazıyor.Bir bakıyorsun ayni soru ile elli tane başlık açılmış. Sorduğu soruya başka bir yerde cevap verilmiş.Bunun için soru sorulmadan forum içersine öncelikle bakılırsa daha faydalı olur düşüncesindeydim.
          Diğer bir Hususu Ziraat mühendisi herhalde Tarlada fotoğraf çekiştirecek bu gayet doğal.Okey masasında veya otomobil üzerinde çekilen bir resmi buraya koyacak değildik.Sende ceviz ağaçları ile çektir koy kıskanmam merak etme..

Comment

sayın ubeyd aşılama kalemi aşı yapılacak ağaca uygulama zamanı naıl olmalı
            yağni diyeli mart 15 te fidana aşı yapılacak kalemler ne zaman alınmalı bu konuda bilginiz varmı veya bilgilendircek birisi

Comment

Kalemler aşı zamanından bir ay önceden alınız ve onu anacın ısı ortamından biraz daha soğuk yerde bekletiniz.Anaca su yürümeye başladığı zaman soğukta bekleyen ve henüz gövdede su hareketliliği tam başlamamış kalemleri getirip aşı yapınız.Mesela 15 Mart da aşı yapmayı düşünüyorsanız kalemleri Şubat sonuna doğru alın ve 4 derecelik bir buzdolabında aşılama zamanına kadar bekletin ve anaca su yürümeye başladığı an aşılama yapınız.Bu işlemle tutma oranı daha fazla olur.

Comment

Değerli Kardeşlerim;Öncelikle hepinize sağlık,mutluluk dileyerek başlıyorum.Yaklaşık 50 yaşındayım.Buradan bazı tecrübelerimi aktarmak istiyorum.Hiç bir tek çekirdekli bitki(cevizde dahil) çekirdeğinden dikildiğinde,kendini vermez,haa istisna olurmu,olabilir.Oda oran olarak %1 i geçmez.Ya kabuğu kalın olur,ya iç renginde,ya da yağ oranında,yada verimde.BU nedenle illaki aşı gereklidir.Özellikle ceviz de ağaç yaşlandıkce aşı tutma riski fazla olur.Benim branşım 2A yani arı ve aşı.Cevizde en önemli aşı tutma oranını belirleyen faktörler şunlardır.Öncelikle aşı kalemi:Alınacak kalemler hemen alınarak yapılmalı,fazla kalın olmamalıdır.En iyisi alınan kalemler ıslak bir kaniviçe bez türü bir nesneyle sarılmalı ve uzun süre bekletilmemelidir.Öte yandan aşı yapılacak çöğürler,aşıdan bir hafta önce tepe vurma işlemi yapılmalıdır ki buda hem acı suyun akmasını,hemde aşı zamanının gelmesinde size bir fikir verebilir.Genç ağaçlara dickli aşı,yaşlı ağaçlara duruma göre yarma yada kakma aşı yapılabilir.Aşı tutmasını engelleyen diğer bir faktör de kalemle çöğür arasındaki uyum sorunudur.Özellikle kalem aşılarında;aşı yapılan kalemle,anaç arasında fazla kalınlık yada incelik olmamalıdır.Bazen çif kalem takılan anaçlarda bu sorun daha fazla ortaya çıkmaktadır.En iyisi alet kullanmak;Ben şahsen kumpas kullanıyorum,çokda iyi netice alıyorum.Diğer bir husus aşı yapılan yerin sıkı ancak seyrek bağlanmasıdır.Aşı yeri mutlaka ya plastik aşı bağı yada,ince keten iple seyrek iple bağlanmaldır.seyrek bağlanmadan amaç acı suyun akmasını sağlamaktır.Diğer yandan;özellikle baharı biraz soğuk geçem bölgelerde(özellikle orta Anadolu bölgesi)sera dışındaki aşılarda,ısı farkını azaltmak amacıyla,aşı yapılan bölgeye siyah poşet geçirilerek,içerisine yanmış ahır gübresiye humus karıştırlarak,poşetin içine doldurulması ve karışımın ara,sıra sulanması gereklidir.Yapılacak karışım oranı 2 terkip yanmış ahır gübresi,1 terkib toprak olmaldlr.Konulacak ahır gübresi,ari olmalı ve kanatlı hayvan gübresi olmamalıdır.Siyah poşet gündüz ısıyı absorbe eder ve gece içine verir.Sulamayla da hem güm gübrenin ısı sıcaklığının artması,hemde nem kalemin solmamasını öte yandan yukardan verilen su acı suyun akmasını,böylelikle kalllus oluşumuna katkı sağlar.Isı kaybının düştüğü bazı hallerde,özellikle akşamları,aşı üstlerinin kalemler oynatılmadan örtülmesi,sabalarıda güneş düşmeden açılması mutlaka gereklidir.Aşı tutmasını en çok etkileyen faktör aşının bakımıdır.Geleleim İdris bey kardeşimin sorusuna:Aşı kalemi alma zamanı bölgelere göre değişir.Yukarda ki yazımdan anlaşılacağı üzre ağaçlara su yürüme zamanı çok önemlidir.Özelllikle ilkbahardaki hakim rüzgarların durumu ağaçların çelik alma durumlarını etkiler.çelik uçlarındaki gözlerin uyanmaması çok önemlidir.Bu nedenle erken ilbaharda bazı ağaçlara küçük çentiler açılarak su takibi yapılabilir.Erken alınan çelikler nemli kumda bekletilmesi önerilir.sağlıcakla kalınız.

Comment

NOT: Ceviz ile ilgili satış ve duyuru isteğinizi sitemiz içersindeki ilansel bölümüne ekleyiniz.
                  bahcesel Yönetimi

Comment

Şimdi;Bu işten ben bir şey anlamadım.Burada bir söz var"Dam başında saksağan vur beline kazmayı".Herkese sesleniyorummm.Lütfen başdaki konu ile ilgili yorum yazınız.olmuyorr.yaa.Şimdi birileri bir fidan üretebilir.Eyvallah,teşekkür ederim.Ammaa;bu sitenin İlansel bölümü varr.Oraya site kuralları içinde ilanınızı yazınız.Teşekkürler,sağlıklı günler dileğimle.

Comment

CEVAP şimdi ubeyd öncelikle fotoğrafınıza mahsus takıldım soruma cevap ver diye aslında ben hala soruma cevap alamadım ama neyse ben kafamda yorumladım anladım neticeyi şöyle şimdi ben şebin cevize şebin ceviz aşısı yapacağım 10 sene sonra olduğunda mesela bu cevizler çok verimli ince kabuklu ve içi dolgun şebin cevizi olacak ama anacı dayanıklı ve buralardaki çetin cevizlerden seçmediğim için hastalıklara ve hava koşullarına ve diyer etkenlere dayanıksız olacak direnci az olacak herhalde böyle bi sonuç ortaya çıkması lazım
                      birde seni üzdüysem özür dilerim kusura bakma aslında soruma cevap alabilmek için takıldım aslında ben buraya fotoğraf koymasını bile beceremedim

Comment

Estagfurullah sebasteli bir birimizden birşeyler ögreniyoruz.Kızma yok yola devam.

Comment

ubeyd kardeşim kızmak yok yola devam derken ak partinin sıloganını kullanmışsın ben hiç sevmem onu geçen seçimde oy vermiştim şimdi televizyonda polislerin çoluk çocuk tarafından taşlandığını görünce kendimden nefret ediyorum kendi kendime sinir oluyorum bidaki seçimde göreceğiz yola devamı geri dönüşü ewe dönüş purejelerini

Comment

Working...
                          X