fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ticari anlanda ceviz üretenler acil cevap

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• ticari anlanda ceviz üretenler acil cevap

ben 1420 rakımlı arazime ceviz dikmek istiyorum iki cins arasında kaldım birincisi şebin ve bilecik ikincisi cehedlır amerikan cinsi daha önce bu cinsler yetiştiren varmı randımanı nasıl ilgi verirseniz sevinirim

Cevap: ticari anlanda ceviz üretenler acil cevap

taha bey senin sorunun cevabı sanırım bende şimdi biz tarlaya aşısız ceviz diktik ama bigisizliğimizden dolayı sonra bi abi geldi yanlış yapmışsınız bu cevizler sizin yüzünüzü güldürmez aşılı alsanız iyiymiş dedi sonra bende bi ceviz var ben size yazın aşı gözü vereyim aşılayın dedi ama biz aşıyıda bilmiyoduk ama o bize göz aşısınıda gösterdi yaptık 75 tane cevizin üçte biri tuttu ikinci sene tekrar aşıladık yazın bu sefer de kalanların yarısı tuttu 50 kadar aşılı ceviz oldu kalan cevizleri söktük ziraattan aşılı ceviz aldık bu cevizlerin cinsini hala bimiyom neyse bu cevizler tane olarak çok güzel lezzette biraz şebinden farklı güzel gibi çokta iri ler tane olarak bakarsan işe güzeller ama bizim aşıladığımız cevizler şebin ceviziymiş 45 kadarı ama ikisini ticari olarak karşılaştırırsak mesela iki ağaç dielim yan yana ikisinin satış fiyatıda aynı 6 lira ya sattık ama şebin ceviz ağacı çok verimli dieri biraz seyrek az mesela ticari olarak şebin cevizi dier cevizi getiri olarak 3 e katlar bilmem anladınmı ama o cinsini bilmediğim cevizde güzel ama ağaçlar 10 yaşında ve son üç senedir baharda ağaçları soğuk vuruyo veya o cavizin dölleyicisi olmaya bilir tarlada ondanda ola bilir verim azlığı ama şebin cevizleride soğuk vuruyo karar senin ama senin dediğim dier cevizi bilmiyorum hiç görmedim bizim cevizler iri taneli düzgün yapılı içi dolu biraz kalın kabuklu şebin cevizinin iki katı ama herhalde yalova cinsi olsa gerek ama onlarda güzel bilmem bişi anladınmı sana yardımcı olmaya çalıştım yani başka cevizle uraşma şebin dik gibi istersen sitedeki arkadaşlar ceviz bulmanda sana yardımcı olurlar samimiyetini ve gerçekten ceviz alacağını göstermen lazım saygılar

Comment

merhabalar ben balıkesirden yazıyorum benimde 12 dönümlük ceviz bahçem var çeşit olarak pedro chandler ve kaman çeşitleri var ekeli 3 yıl oldu hepsi aşılı bu yıl ilk verimimi aldım ama sadece tadımlıktı ama artık 4.yıla girdim inşallah bu yıl artık iyi bir verim almak umudundayım tavsiyem bursa da özyeşil fidancılık ile temasa geçerek bilgiler alabileceğini tahmin ediyorum

Comment

1200 Rakımdan sonra Şebin, Bilecik ve Fransız çeşitleri olan Franquette, Fernette, Fernor gibi çeşitleri düşününüz.

Comment

Working...
        X