fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Patentli cimin üzümü fidanı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Patentli cimin üzümü fidanı

Patentli erzincan cimin üzümü tüplü üretim yapmaktaylm. Duyurulur

Cevap: Patentli cimin üzümü fidanı

Sn karabudak24:Bu üzümün özelliğinden biraz bahsediniz varsa resmini sitede koyunuz.Başarılar dileklerimle.

Comment

şimdi kardeş mesela ben ilk defa bu üzümü duyuyorum madem konuyu biraz aç göster görelim (mademki türksün göster ürksün) görel,im marifetini bende şu üzüm var demekle olmaz fideleri göster üzümün verimini göster falan bakalım bi

Comment

Kendine has eşsiz tadıyla sofralık olarak talep görmekte olan Cimin Üzümü’nün mayhoş bir tadı bulunmakta ve içerisindeki şeker oranı sıfıra yakın olmaktadır. Bu nedenden dolayı şeker hastalarının da sıhhi olarak tüketebildiği, sağlık açısından birçok yararı bulunan bir meyvedir. 2001 yılında Erzincan ın Üzümlü Belediyesinin Türk Patent Enstitüsüne müracaatı ile bu eşsiz üzüm “Cimin Üzümü” ismi ile tescillenerek belgesini almıştır.Türkiye’nin birçok bölgesine gönderilen Cimin Üzümü ayrıca Avrupa’ya da ihraç ediliyor. İlçemizde yapılan yıllık Cimin Üzümü üretimi gelen talepleri karşılayamıyor. Cimin Üzümü’nün ve üreticilerin en büyük sorununun taklit üzümlerdir. Cimin Üzümü’nün taklitleri diğer illerde çıkmaya başladı. Herhangi bir siyah üzümü pazarlarda, marketlerde, manavlarda Cimin Üzümü adı altında yüksek fiyatlarla satabiliyorlar. Bu nedenle de Cimin Üzümü alacak vatandaşlarımızın aldıkları üründe şu özellikleri aramalarını öneriyoruz. Üzüm taneleri üzerinde kendine has bir buğu vardır ve tanelerin üzerindeki kabuğu çok ince bir zar şeklindedir. Bu nedenle ağza alındığı anda üzüm dağılır. Tad olarak ise mayhoş ile tatlılık arasında çok ince bir noktada buluşan eşsiz bir tadı vardır. Bu özellikleri bulunduğu takdirde o üzüm Cimin Üzümü’dür. Taklitlerinden kaçının ve sakının, Cimin Üzümü yediğinizi zannetmeyiniz, taklitlerinden sakınarak orijinal Cimin Üzümü tadınız!

Cimin Üzümü resimleri için ise aşağıdaki linkleri ziyaret etmeniz mümkün..

http://www.radyodost.com.tr/tr/compo...7F16D02B-1.jpghttp://www.erdoga.org/images/article...r/uzum01_1.jpg

Comment

şeker hastaları için
          bence de her bahçede bulunmalı sonumuz ne olacağnu ALLAH biliyor

peki üstad size nasıl sipariş vereceğiz fiyat nedir)

Comment

arkadaşlar gerekli bilgiler için bana bu numaradan ulaşabilirsiniz ::

::: 0534 719 35 48 :::
            ::ÖMER KARABUDAK::

bütün bilgilere bu numaradan ulaşabilirsiniz..!!

Comment

tek bu cinsmi var elinizde

Comment

bizim üzümlü ilçesinde beyaz üzüm çeşitleri de vardır fakat TÜRKİYE'nin tek patentli üzümü ilçenin eski ismini taşıyan "cimin" üzümüdür. cimin üzümü kendine has özellikler taşır. hiçbir üzümde bu özllikler mevcut değildir.

Comment

Sn. Karabudak, asmanızdaki anaç nedir ?

Comment

Efendim;Bu bizim bildiğimiz göğ bulut.Yıllardır orta Anadolu'da mevcut.Taaa.dedemin,dedesinden..kalma bir üzüm çeşidi.Orta geç,taneleri hafif oval,olgunlaşma dönemi:Sonbahar ortası,Bol sulu Rengiumaniye yakın,Kabuk gayet ince,şeker Oranı denildiği gibi çok düşük,nerdeyse sıfıra yakın olduğu için şeker hastaları için tavsiye edilen bir üzüm çeşididir.Ayrıca bu üzümü Nevşehir,Niğde,Kayseri vilayetlerindede gördüm.Ancak;kabuğu ince ve ve bol sulu olduğu için nakliye için özel önem gösterilmesi gereklidir.ne çimini kardeşim; yıllar önce üzüm Kayıtlarına girmiş zaten.ANKARA Üniversitesi Ziraat Fakültesi kayıtlarına yıllar önce alınmış ve dediğim gibi Anadolu'nun çoğu bölgesinde mevcut bir çeşit.Bende de asması var .Köşede duruyor,ancak;İnce kabuklu olduğu için,serçe,arı vs. Çabucak musallat oluyor.Haa..arkadaşlar sahip çıkmışlar iyide etmişler,memleketimize bir gelir kaynağı,bu nedenle sahip çıkanlara teşekkürler.Şimdi Anadolu'da böyle sahip çıkılacak ne tür ve çeşitler varrr...sağlık ve esenlik dileğimle.

Comment

anaç manaç yok çelikten üretme

Comment

ARKADAŞLAR BUNU BEN SÖYLEMİYORUM.. ARAŞTIRMAK İSTEYEN GOOGLE DA "CİMİN ÜZÜMÜ" DİYE BİR ARAŞTIRSIN O ZAMAN NEYİN NE OLDUĞU ANLAŞLIR..

ERZİNCAN'A GELEN BİRÇOK MİSAFİR BURADAN ÜZÜM SİPARİŞİ VERİP GİDERLER....

DAHA ÖNCEDE SÖYLEDĞİM GİBİ BU TÜRKİYE'NİN TEK PATENTLİ ÜZÜMÜDÜR ..

Comment

ben cimin üzümü satın almak istiyorym yardımcı olursanız sevinirim.

Comment

kardeş ben cimin üzümü satın almak istiyorum bana ulaşırsan sevinirim [email protected] dan veya 05307778960 dan teşekkürler

Comment

telefonum 5347193548

Comment

Working...
                              X