fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

herkese merhaba

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• herkese merhaba

Merhabalar kısaca kendimden bahsedip sonra tecrübeye ihtiyaç duyduğum bazı konular hakkında yardımlarınızı rica ediyorum.
    Adım Sedat COŞKUN Elazığ'da yaşıyorum 25 yaşında öze bir şirkette yöneticiyim.
    Elazığda ova diye tabir ettiğimiz kesimde 5000 metrekarelik bir arazim var ceviz bahçesi kurmayı düşiünüyorum nette bir çok araştırma yaptım su problemi yok kuyu vurup damla sulama sistemiyle sulama sistemini kurmayı düşünüyorum toprağın gerekli analizlerini yaptıktan sonra toprağa en uygun 2 çeşit fidanı (tozlanmaya uygun) dikeceğim. Buraya kadar herşey normal gerekli bilgileri sizler gibi tecrübeli insanların paylaşımlarıyla edindim. Asıl ihtiyaç duyduğum dikimden sonra bakım aşaması anladığım kadarıyla ilk 3+2 yıl çok önemli ilaçlama, budama, gübreleme, vs. tarımdan uzak olan bir insan olduğum için kendime güvenemiyorum, ama bunun yanında tarımla toprakla uğramayı çok seviyorum. 5000 metrekareye kaç fidan dikebilirim dikimden sonra ki yukarıdaki aşamalarda ihtiyacım olan profesyonel yardımı nasıl alabilirim bu konuda yardımcı olursanız memnun olurum.

Cevap: herkese merhaba

kardeş ceviz yetiştirebileceğin en basit meyve ağacı uygun ağaçları dikersen ve suyunda varsa biraza gübre biraz ilaçla olur gider yazları sadece cevizlere kurt girmesin diye iç kırdu ilacı atarsın birde içine yaprak gübresi kat olur biter eyerki hastalıkta olursa ona uygun ilaç ver basit yani çok kolay sadece ilk 5 sene budama yapıyosun ama öle zor budama deyil gereksiz dalların budanması o kadar basit yani aslında mesela şahsen ben kendi başıma 50 dölüm ceviz tarlasına bile baka bilirim ama gerkli maddi imkanların tamam olması lazım yani ceviz de fazla sorun olmaz ama dier ağaçlar öle deyildir hersene budama yapman gerekir ve günlerce yani böle en aazından çürümez erimez ceviz koy biyere kışın sat basit yani

Comment

öncelikle cevap için teşekkürler damla sulamanın maliyeti ne olur acaba 5 dönümlük ceviz bahçesi için. Bide bizim buralarda ençok adilcevaz ve kaman yetişiyormuş memnun edermi bu cinsler acaba

Comment

Comment

Yeni başadığına göre, Ceviz fidanı dikmeni değil, Ceviz tohumu ekmeni tavsiye ederim. Sert meyveli ağaçlar dikildikleri yerde kazık kök oluştururlar, Bu kazık kökler suyu bulana kadar toprağın derinliklerine iner ve devamlı sulama istemiyebilir.2008 Kasım ayında kendi bahçeme Cevizleri tohumdan ektim 3-5 ayda 20-30 cm boylu fidan oldu. Fidanda dikseniz meyve vermeye başladığında tohumdan ekim ile fidandan dikim aynı büyüklüğe erişirler, Tohumdan ekmenin faydası çok önemli olan kazık kök oluşturması, başarılar dilerim.

Comment

ağaçlara çekilen damlama sulama maliyeti biraz daha düşüktür ama sebzelere çekilen damlama sulamalar biraz pahalı olur o yüzden herkez damlama yapamaz mesela 1 top damlama borusu 100 lira civarıdır ama 400 metre uzunlıktadır 5 dölümlük tarlaya bir tanede kangal boru alırsın oda 200 lira ama senin oraya 5 top falan damlama giderse 500 eder 200 de kangal boru 100 lira falan dier masraflar olması lazım işte öyle fazla pahalı olmaz 800 lira falan en fazla 1000 lira gider 1milyar falan olması lazım kendinde bir araştır

Comment

1000 liraysa hiç bişey çok teşekkür ederim yardımlarınız için.
              fakat asıl sorum
              1- pedro burada yetişirmi.
              2- adil cevaz memnun edermi.

Comment

5 bin m2 lik bir alan için en idali 75 adet ceviz dikmenizi tavsiye ederim. İkinci husus Bulunduğunuz yerin rakımı tahminimce 1500 m dir bunun için en ideal ceviz çeşidi Kaman dır -30 dereceye kadar gövde dayanıklıdır. Diğer bir husus damlama sulama maliyeti 5 dekar için ( Eğer kuyudan çekme pompası istenilmiyorsa ) bin lira civarında da tutar. Fidanların tanesinde 10-15 tl arasında temin edebilirsiniz.

Comment

Fidanların tanesinde 10-15 tl arasında temin edebilirsiniz.

ubey abi önce likle h.g çoktandır görünmüyodun ama şimdi beni korkuttun bizim burda adamın birisi 5 liraya aşılı ceviz satıyo o zaman o adam hilecimidir birde cevizlerin üzerinde sertifika kayıdı var o ne alaka bende yarın o adamdan ceviz alcaktım 10 kadar dikmek için ama almam artık birde abi işin aslı o adam bana chander ve pedro cevizi getirecekti tanesi 15 liraya hile edermiki acaba ederse yanarım ama adam cevizleri poşette getirecek birde ingiliz dilcikli aşılıymış dedi ama o adam burda çok satış yapıyo hile ederse pişman olur ama işin aslı babam 7 sene kadar önce ondan kiraz almıştı ama babama ziraat 900 veriyom diye kuş kirazı vermiş bizde sonra tekrar aşılamıştık ama şimdi işi düzeltti satış yüksek nerdeyse bir günde 1000 kadar ağaç satıyodur kendini tanıttı herhalde artık hile yapmaz yaparsa iyi demem o cevizleri....

Comment

suskunzade kardeş u bey abiyi dinle kendisi çok başarılı bir fidan yetiştiricisidir emin ol pişman olmassın zaten benim görsel olarak en sevdiğim ceviz kamon cevizidir kabuğu çok güzeldir farklıdır biraz birde hem iri olur hemde içi dolgun olur hem satarkende daha kolay satarsın iri olduğu için hemde daha pahalı satarsın

Comment

ubeyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                      5 bin m2 lik bir alan için en idali 75 adet ceviz dikmenizi tavsiye ederim. İkinci husus Bulunduğunuz yerin rakımı tahminimce 1500 m dir bunun için en ideal ceviz çeşidi Kaman dır -30 dereceye kadar gövde dayanıklıdır. Diğer bir husus damlama sulama maliyeti 5 dekar için ( Eğer kuyudan çekme pompası istenilmiyorsa ) bin lira civarında da tutar. Fidanların tanesinde 10-15 tl arasında temin edebilirsiniz.
                      ilginiz için çok teşekkür ederim. kaman 1 ile kaman 5 tozlayıcı bakımından eş araştırdığıma göre bu iki çeşidi ekeceğim.
                      kaman -1 ve kaman 5 cevizin dikiminden hasatına kadar bakımı budaması vs. iyi bir ekilde anlatan tavsiye edebileceğiniz kitap veya eğitim programı varmı acaba?

Comment

Sn Suskunaze:Sorduğunuz kitap burada reklama gireceğinden ismi ve adresi size özel mesaj olarak atılmıştır.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.

Comment

Çok teşekkür ederim yardımlarınız için.
                          Son olarak ceviz için tavuk gübresi kullanılabilinirmi sınırsız tavuk gübresi varda.

Comment

Sn Suskunaze:Çok az miktarda olursa olur.Arama butonundan ararsanız,bu sitede bu konuda yeterli bilgi vardır.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.

Comment

Working...
                            X