fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

yer kirazı hakkında

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: yer kirazı hakkında

değişik bir ürüne giripte kaç kişi risk altına girer ki. zaten bütün tarım ilaçları artık peşin alınıyor. çifçi özellikle trakya da bildiğinden şaşmaz. o çok uçuk çifçiler için geçerlidir diye düşünüyorum

Comment

Trakya bölgesi kurakmıdır? neden çiftçiler değişik ürün çeşidi deneme ihtiyacı hissetmez?

Comment

cesurturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Trakya bölgesi kurakmıdır? neden çiftçiler değişik ürün çeşidi deneme ihtiyacı hissetmez?
        dediğim gibi Trakya da riske girilmez
        girmezler yani
        bilmiyorum çok gariptir. çok çok eski yıllarda pirinç üretilirmiş şimdi en sulusu fasulyedir o da sayılı çifçiler yapar. genellikle ekin ve ayçiçeğidir.

Comment

Aslında Trakya bölgesi Avrupaya en yakın bir bölge, bu bölgede güzel ürünler yetiştirilse ekonomik değerde yüksek olabilir yada Avupada pazar araştırması yapılarak satılabilecek türde ürünler yetiştirilse hem çiftçimiz kazanır hemde yakın olan Avrupa ile diyaloğumuz artar.

Comment

cesurturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Yeni bir ürün olduğu için heryerde bulmak mümkün değil. Nette Alışveriş mağazalarında bulunuyor...
            Bir sitede haberde okumuştum. Çanakkalede bir üreticiyle yapılan röportajda, dönümünden 50.000 tl kazanıyorum diye açıklaması vardı. Ben buna inanamıyorum çok abartılı geldi bana, o kadar kazanıyorsa eğer herkes yerkirazı yetiştiriciliği yapar.
            Yinede diğer ürünlerle kazanç yönünden karşılaştırılırsa ve satılacak pazarınıda bulursan oldukça avantajlı bir ürün derim.
            ben olsam o çiftçiye 50.000 kazanan çiftçiye atma şaban din kardeşiyiz derdim yada ufak atta civcivler yesin derdim

Comment

Sonuç olarak yer kirazı alımı yapan ya da üreticinin satabileği bir alıcı bilen var mı?

Comment

Yer kirazı tüketim alışkanlıgı henüz ülkemizde yok.Ancak büyük marketlere verebilirsiniz.Ama pazarlaması bayagı zor gözüküyor.

Comment

Marketlerin alım kapasiteli sınırlı olur diye düşünüyorum. Daha büyük alım yapabilecek ihracaatçı firmalar var mı?

Comment

aliozkok Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Sonuç olarak yer kirazı alımı yapan ya da üreticinin satabileği bir alıcı bilen var mı?

Bu konuda benimle irtibata geçin.

0539 228 65 13
                    murat

Comment

Marketler vadeyi çok uzun tutar. Ürününüzü verirken dikkat edin!

Comment

Marketlerin alım kapasiteli sınırlı olur diye düşünüyorum. Daha büyük alım yapabilecek ihracaatçı firmalar var mı?

Ali bey üretiminiz ne kadar?

Comment

Bu sene 6 dönüme ekim yapacağım. Varsayımlara göre 6 ila 10 ton arasında ürün almam lazım. Alıcısı olursa daha fazla alana da ekme şansım var. Tabi alıcının yanında alım fiyatları da önemli.

Comment

Ali bey bu ürünü yetiştireceğiniz için sizi kutlarım. Fakat ürünü yetiştirip alacağınız meyvenin kalite bakımından ölçüsü ne olacak bunu bilmek gerekiyor. Çok ekim değil kaliteyi yakalayacak tarzda üretim yapılması daha uygun olacaktır. Şuan elimde numune olarak ithal edilmiş yerkirazı kurusu var. Oldukça güzel, bizim ürettiğimiz de bu kalitede olacakmı? İthal edilmiş yerkirazı kurusunun tüccara ne fiyattan verildiği konusunda net olmamakla birlikte biraz bilgi edindim. Ayrıca taze ürünün de ne fiyattan istanbul pazarına geldiği konusunda bilgilerim var. Haberlerdeki yüksek fiyatların oldukça abartılı olması sadece çiftçimizi üretime teşvik amacını taşımaktadır. Bu kadar yüksek fiyatların kurutulmuş ürüne yansımayacağı kesindir. Ama yinede üretime devam edilmeli ve yeni bir ürün olması sebebiyle, çiftçimize ilk yıllarda oldukça para kazandıracak bir ürün olarak görmekteyim.

Comment

Sevgili Forum Arkadaşım,

Söylediğin gibi kalitenin çok önemli olduğu konusunda sana katılıyorum. Bu nedenle Yer Kirazının uygun yetiştirilişi konusunda araştırmalar yapmaktayım. Amacım sadece üretmiş olmak değil en iyi şartlarda üretmeye çalışmak. yetiştiricilik konusunda bana tavsiyelerin varsa dinlemekten memnun olurum.
                              İnternet üzerinden bulabildiğim bütün yazıları ve forumları okuyorum ve ayni zamanda bu konuda bilgisi olduğunu söyleyen değişik Ziraat Mühendislerinle de görüşmeler yapıyorum. Henüz bitkinin kendisinin tadını bilmesem de yetiştirme kousunda bilgi sahibi olmak için çabalarımı sürdürüyorum. Bu kon uda bana yardım edebilecek herkesle de görüşmeye hazırım. Gönderebileceğin döküman varsa mail adresime gönderirsen sevinirim.

Yardımların ve bilgilerin için şimdiden teşekkür ederim,

Saygılarımla,

Comment

Bu sene 6 dönüme ekim yapacağım. Varsayımlara göre 6 ila 10 ton arasında ürün almam lazım. Alıcısı olursa daha fazla alana da ekme şansım var. Tabi alıcının yanında alım fiyatları da önemli.

yani 6 ton bile alsan ben trt de örmüştüm kilosu 170 liraydı yani köşesin

Comment

Working...
                                X