selam bahçeselliler yeni muz serası yapmaktayım ve muz yetiştiriciliği hakkında hiç bişey bilmiyorum bana yardımcı olursanız memnun olurum
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
muz
Collapse
X
-
Cevap: muz
Hoş geldiniz.Öncelikle bulunduğunuz yeri yazınız.Muz sıcaklık 0 c nin altına düşen bir yerde ( sera hariç ) yetiştirilmesi ve meyve alınması hemen hemen mümkün değil.sıcaklığı seven uzun gün bitkisidir.site içersinde bu konu hakkında çok geniş bilgi var.Bunlardan birisi için şu linke bakınız. https://gardensel.com/tr/
-
konu açılmışken benimde bu kış elime geçen 5 adet muz fidanım var. 4 tanesini talaşı nemlendirip içine diktim ve bodruma koydum. Bir tanesini bahçe toprağı olan bir saksıya dikip sobalı odaya koydum bir ay geçmesine rağmen ne ölüyor ne yaprak açıyor. Demekki daha çok sıcaklık istiyor.
Benim sorum şu. Kış gelince içeri almassam ölecekler. Bu yaz döneminde muz verceklerini sanmıyorum. kışın içeri alsamda yaprakları kuruyacak. seneye tekrar dışarı dikeceğim. Seneye muz verirlermi ? fihanlaryarım metre civarında.
Comment
-
kanka bu soruyu tabiatcı abi duymasın çıldırır birkeresinde beni azarlamıştı böyle birisi sormuş limon hakkında bende ceviz hakkında sormuştum benim soruyuda evde limon yetiştirmeye benzetti çıldırdıkaraselvi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterkonu açılmışken benimde bu kış elime geçen 5 adet muz fidanım var. 4 tanesini talaşı nemlendirip içine diktim ve bodruma koydum. Bir tanesini bahçe toprağı olan bir saksıya dikip sobalı odaya koydum bir ay geçmesine rağmen ne ölüyor ne yaprak açıyor. Demekki daha çok sıcaklık istiyor.
Benim sorum şu. Kış gelince içeri almassam ölecekler. Bu yaz döneminde muz verceklerini sanmıyorum. kışın içeri alsamda yaprakları kuruyacak. seneye tekrar dışarı dikeceğim. Seneye muz verirlermi ? fihanlaryarım metre civarında.
birde sen tabiatcı abiyi tanıyomusun adamın kıralıdır baba adamdır ona sor böyle sorularını o çok bilgili ama şu sıralar arılarla meşgul siteye fazla takılmıyo ama o herşeyi bilir
Comment

Comment