fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İlaçlama Dönemleri

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• İlaçlama Dönemleri

Arkadaşlar,

Foruma bugün üye oldum. Ankara - Lalahan'da küçük bir bahçemiz var. Bu bahçede, elma, erik, zerdali, kiraz, armut, ceviz olmak üzere 25 kadar ağaç var.

Ancak ben ilaçlama konusunda hiç bir bilgiye sahip değilim.

Çevreden duyduklarıma göre, ara ara tarım ilaçları satan yerlere gidip, onların tavsiyesi üzerine, ilaç alıp, yapıyorum.

Yine bu dönemde, kış ilacı yapılması gerektiğini söylediler. ABC nin bir ilacını (DNOC kökenli) aldım. Bu firma bana önce kış ilacını sonra da bordo bulamacını yapmamı tavsiye etti.

Başka bir satıcı ise (ziraat mühendisi ) bu mevsimde önce bordo bulamacı 1 hafta - 10 gün sonra da kış ilacı yapmam gerektiğini söyledi.

Kafam fena halde karışmış durumda. İlaçlama dönemlerini gösteren basit bir çizelge varsa, benimle de paylaşırsanız sevinirim.

Cevap: İlaçlama Dönemleri

Tomurcuklar kabarmadan önce kışlık yağ uygulayabilirsiniz. Bordo bulamacını sonraya bırakın.
    Sayın meslektaşıma da bu sayfadan böyle bir konuşma geçtiği bilgisini aktarırsanız iyi olur. Buradan kendisiyle de tanışmış oluruz.

Comment

Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.

Comment

NURİ BEY OLUR OLMAZ YERE İLAÇ ATILIRMI KARDEŞİM.öNCE ZARALI VARMI VARSA NE ZARALISI ONA GÖRE İLAÇ ATILIR.KAFADAN SIKMA OLURMU BU İŞLER.

Comment

kışlık ilaçtan kastınız ne ben ilk defa böyle bi ilaç duyuyorum benim bildiğim kışlık ilaç bordo bulamacı kışa girerken verilir ağaçlara birde şu sıralar bahara doğru verilir diyer ilacın ne işe yaradığını ve ismini vere bilirmisiniz? sayın saraç bey.

Comment

Merhabalar sayın eşkiya. Yaprak döken ağaçlarda uygulanan; Yağlı sentetik ilaçlardır. Bu ilaçlar uyku ve kralazit dönemindeki zararlıları boğarak öldürür. Fakat pestisit kalıntıları uzun süre kaldığı için bence kullanılması uygun değildir.

Comment

hiç görmedim ama anladım herhalde kışın var olan böcekleri kurtları falan öldürüyor herhalde?

Comment

Ağaç kabukları,bağlama kuşakları,yarıklar, çatlaklar içerisinde bulunan zararlıları ve bunlara ait yumurtaları öldürürler. Genellikle sarı renkli bir ilaçtır.

Comment

ubeyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  NURİ BEY OLUR OLMAZ YERE İLAÇ ATILIRMI KARDEŞİM.öNCE ZARALI VARMI VARSA NE ZARALISI ONA GÖRE İLAÇ ATILIR.KAFADAN SIKMA OLURMU BU İŞLER.
                  Ben meyve bahcelerine 4 senede bir sıkılmasını tavsiye edilmişti.Bende gittim almak için bu ilacın yasaklı ilaçlar arasında olduğunu söylediler.aradığım halde bulamadım.

Comment

Working...
                  X