fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

sulama

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: sulama

Dost Bahçivan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar; delimisin ne isin var Usare hareket halinde iken bitki canlıdır. Usarenin hareketi durduğu zaman kış uykusuna yatar. Soğuk kanlı hayvanların uykusu gibi ölmezler. Ama hiç birşeyde hissetmezler. Bitkilerin genetik savunması da böyle oluyor demekki.
    Degerli meslektasim yanitladgin için tesekkurler.Ancak anlamadigim eger bitkinin oz suyu yada senin dedigin tabir ilende olsa ki benim tabirim bitkinin yasam suyudur.Bu durdugu zaman nasil olurda bitki olmezki?Tomurcuklarin canli kalmasi suyun devir daim ilen olmuyormu? Sonuçta bu tomurcuklarin ilk baharda yesermesi için tum kis ayi boyunca bitkinin oz suyu ilen beslenmesi gerekmiyormu? Tabiatta benim bildigim kural sudur.Kan dolasimi durdugu anda olum olur ve canlanma geri gelmez.

Comment

Dost Bahçivan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Merhabalar sayın eskiya; Senin çalışmaların kendine göre hoş, sen bunları araştırırken, farkında olamadan kendini de geliştiriyorsun. Yörenizin iklim yapısına göre çalışmalar tercih etmen de mantıklı. Çiçekçilik yapmana gelince bulunduğun iklimde çiçekçiliğin maliyeti yüksek olur. Benim size önerdiğim sebze fidanı yetiştirmesi; Size hem zaman kazandırır. Az da olsa para kazandırır. Asma yetiştiriciliğine gelince: Aşılarını devamlı Acı (Deli) omca dediğin Amerisan asmalarına yap. Çünkü Aşılarda ANAÇ'ların çok önemi vardır. Eğer yerin müsayit ise şimdiden Anaçları dikmeye başla. Ben sana asma aşılamadaki verim yüksekliğini çizimli olarak gönderirim. İyi Çalışmalar dilerim.

abi çiçekçilik yapacağım derken öle lüks bi çiçekçilik yapamam zaten buralar onu kaldırmaz o yüzden basit çiçrkler lale sümbül marul çiçeği flan birde bizde çok miktarda zambak var onları falan çoğaltacağım daldan falan öle yan gelir gibi fidancılık işi zaten aklımda o basit bi iş ama şu an olmaz sonraki senelerde asma konusu ise aşısız sadece çıbıkları gömüp kökleştireceğim aşılamak için biraz birinin bahçesinde bir iki asmanın kökünden amerikan asması çıkmış onları getirdim ama az var onlarıda kökleştirip aşılıyacağım ama birazınıda dikip çoğaltacağım ama onları bulmadan öncede bizim buraların acı omça deriz eskiden onları önce bağa dikerlermiş sonra yıllarca aşılamak için uğraşırlarmış dedem öle diyo falan birde verim yüksekliği çizgisine merak ettim

Comment

delimisin kanka sen olayı anlamadın baharda ağaçlara su yürüyorya mesela dalını kestiğimizde eyer kışın kesersek bişi olmaz ama baharda kestikmi ağacın suyu akar dost bahçivan abi onu kastediyo diyoki bana eyersen şu an ağaçların üzerini su ile don tutturursan bu ağacın içindeki su donar ve ağacı soğuk vurur diyo gibi yani mesela ağacı kışın don tutarsa bişi olmaz ama şimdi don tutarsa ağacın usera suyu ağacı öldürür don tutunca gibi ama dost bahçivan abi adamdır bak oda tabiatcı abi gibi babacan onun siteye girde bi bak sen de faydalana bilirsin baya güzel şeyler var

Comment

eşkiya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          delimisin kanka sen olayı anlamadın baharda ağaçlara su yürüyorya mesela dalını kestiğimizde eyer kışın kesersek bişi olmaz ama baharda kestikmi ağacın suyu akar dost bahçivan abi onu kastediyo diyoki bana eyersen şu an ağaçların üzerini su ile don tutturursan bu ağacın içindeki su donar ve ağacı soğuk vurur diyo gibi yani mesela ağacı kışın don tutarsa bişi olmaz ama şimdi don tutarsa ağacın usera suyu ağacı öldürür don tutunca gibi ama dost bahçivan abi adamdır bak oda tabiatcı abi gibi babacan onun siteye girde bi bak sen de faydalana bilirsin baya güzel şeyler var
          Heeee yine anlamadim .Yani agaçlarin uzerine kiragi dustugunde oluyorlar

Comment

kanka bizim muhabbetimiz şuydu ceviz üzerine biz cevizleri soğuktan korumak için yani kırağıdan korumak için üzerlerine küçük fiskiyeler taktık ve biz babamla sanıyodukki kuyudan çıkan su sıcak oluyoya kırağı olduğu günlerde bu suyu açarız fiskiyelerden çıkan su kırağıyı yıkar sanıyorduk çünkü yazın sulamayı bu ağacın üzerine koyduğumuz fiskiyelerle yapyoduk ve tarla bahar yağmuru gibi oluyordu sanki tarlaya yağmur yağıyo gibi oluyodu ama biz şimdi bir hafta kadar önce hava sıcaklığı -1 e düştü bu fiskiyeleri açtık bütün ağaçları don tuttu yani kırağıyı yıkamak bir yana tam tersi bir tepki verdi ağaçlarda açtıdan sarkan buzlar gibi buz oldu bazı ağaçların dalları buzun ağırlığından yerlere deydi yani ben bunu sordum bu sistem avrupada yapılıyomuş biz yaptık olmadı aslında sistemin faydası olmuyo ama zararıda fazla olmuyo boşa bişi abide bana dediki eyer ağaçları buz tutturursa şu an yani bu mevsimde ağaca şimdi su yürüdüya bu ağaca yürüyen su don tutar ve ağacı öldürürdedi ve testi örneğini verdi yani eyer testide su olursa ve don tutarsa testi çatlar dedi ama testide su olmazsa don tutacak su olmaz kışın ağaçlarda öle kışın su olmuyo baharda oluyo herhalde ben böyle anladım yazışmalarımızdan ama karmaşık bi konu ilkbahar geç donları kimse içinden çıkamıyo mesela bizim geçen sene en az soğuk vuran ağacı bu sene en çok soğuk vurudu içinden çıkılmaz bir konu karmaşık

Comment

Bak simdi simdi eskiya agaçlarin içindeki su donmaz .Donarsa o bolgenin agaci degildir.Ikincisi sen hangi avrupa ulkesinde gordun bu uygulamayi? Olurmu canim oyle sey.Ilk baharda filizler surgun vermeye baslayacak ve geceleri don olacak birde su ile islatilacak.Be mubarek bu su hiçmi disardaki hava sicakligina uyum saglamiyor .

Comment

Bak simdi eger asiri don olmasi varsa arazinin degisik yerlerinde kullanilamayan urunleri yakarlar .Hava sicakligini yukseltmek için .Sizin yaptiginiz yangini sondurmek için benzin atmak gibi ya .

Comment

Fikra gibisin.

Hasan bir gun askere tek basina imis .Kimseside yok garibimin .
                  Bir allahi varmis.Hemen allaha baslamis mektup yazmaya .
                  Demis yarabbi sende baska kimsem yok biliyon ordan bi iki yuzmilon gonderiver.
                  Mektubu koymus zarfin içine ve uzerinede yazmis hasandan rabbine .

Asker mektuplari okunur ya.
                  Yuzbasi okuyor mektubu diyor benim boyle askerlerim var he.
                  Topluyor subaylarini diyor iste durum bu atin ordan bir seyler.
                  200 milyon yerine 150 milyon çikmis .
                  Hemen koymuslar zarfin içine uzerinede yazmislar rabbinden hasana.
                  Hasan aliyor mektubu ve birde bakiyor 150 milyon diyor rabbim sana sukurler olsun .
                  Hemen basliyor diger mektubu yazmaya .
                  Rabbim gonderdigin parayi aldim ama simdi sana bir adres vericem parayi oraya gonder zira bu serefs.. subaylar içinden para çaliyor

Hasanin askerlik bittimi allah bilir.

Comment

delimisin ne isin var Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    Bak simdi eger asiri don olmasi varsa arazinin degisik yerlerinde kullanilamayan urunleri yakarlar .Hava sicakligini yukseltmek için .Sizin yaptiginiz yangini sondurmek için benzin atmak gibi ya .
                    haklısın abi zatende öle oldu ama bu don aslında çok zararlı olmuyo yani benzin olayı gibi deyil yani ilk yaptığımızda ağaöçların çiçekleri açmıştı o çiçekler buzun altında ölmedi ama biz 5 gün üst üste açtık biraz ondan olsa gerek yani faydası olmuyo sistemin ama zararıda olmuyo gibi ama işe yaramaz bişi hatta fotoğraf makinam olsaydı buraya ağaçların buz tutmuş halini koyacaktım herkez hayret ederdi

Comment

Working...
                    X