herkese merhaba ben üniversite öğrencisiyim ve sınavlarım var çalışmalar hazırlıklar ve dersler arasında birşeyle ilgilenmek ve düşünce olarak rahatlamak isteğindeyim.. lale sevgim çok fazla bu şartlarda sadece açmış bir lale bulabiliyorum ama seneye ekmeyide düşünüyorum...bu tarihlerde alacağım bir lalenin uzun ömürlü olması için neler yapabilirim bu konuda bilgilerinize başvurmak istiyorum herkese şimdiden telekkürler ve yekrar merhaba.....
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
merhaba
Collapse
X
-
Cevap: merhaba
senin neren üniversite öğrencisi olacak yeme bizi türkçe berbatkatre-i matem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterherkese merhaba ben üniversite öğrencisiyim ve sınavlarım var çalışmalar hazırlıklar ve dersler arasında birşeyle ilgilenmek ve düşünce olarak rahatlamak isteğindeyim.. lale sevgim çok fazla bu şartlarda sadece açmış bir lale bulabiliyorum ama seneye ekmeyide düşünüyorum...bu tarihlerde alacağım bir lalenin uzun ömürlü olması için neler yapabilirim bu konuda bilgilerinize başvurmak istiyorum herkese şimdiden telekkürler ve yekrar merhaba.....

(((telekkürler yekrar )))
ama sorunun cevabı şu pazardan aldığın lale bir haftaya kalmaz ölür ama açmamış veya tomurcuk alırsın daha uzun süre onu seve bilme şansın olur
-
verdiğin cevap için saol eşkiya ama bilmen gereken birşey var o da benim telekkür yazmamdan daha büyük hatadır ki Türkçe yazarken t harfi büyük yazılır...lale konusuna geldiğimiz zaman aldığım lale zaten tomurcuk yani açmamış ve sadece bu sene değil tohumundan yeni tohumlar elde etmek şartıyla gelecek seneler de yetiştirmeye devam edeceğim.. üniversite öğrencisiyim ama köyde büyüdüm sayın eşkiya....
Comment
-
Cevabiniz için tesekkurler .Unutmayinizki cumleye baslarken buyuk harflen baslanir.katre-i matem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterverdiğin cevap için saol eşkiya ama bilmen gereken birşey var o da benim telekkür yazmamdan daha büyük hatadır ki Türkçe yazarken t harfi büyük yazılır...lale konusuna geldiğimiz zaman aldığım lale zaten tomurcuk yani açmamış ve sadece bu sene değil tohumundan yeni tohumlar elde etmek şartıyla gelecek seneler de yetiştirmeye devam edeceğim.. üniversite öğrencisiyim ama köyde büyüdüm sayın eşkiya....
Bu arada hos geldiniz ve , lalelerde uzun omur ararken ne demek istemistiniz?
Comment
-
haklısın cümle büyük harfle başlar ama benim vurgulamak isteğim konu Türkçe ve Türk gibi milli değerlerimiz ne olursa olsun byk harfle yazılmalıdır... amacım imla kuralı değil değerlerimize saygıdır... uzun ömür derken araştırdım bi kaç yerden ve okudum lale bakımı gerçekten sadece su ile bitmiyor çok farklı seyler var ki bunlar renginden şekline kadar etki ediyor bende bilgilerinize aşvurarak baska seyler öğrenebilmek için bu soruyu sordun tekrar teşekkürler
Comment
-
bilgilerimizin neresine aşvurdunkatre-i matem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterhaklısın cümle büyük harfle başlar ama benim vurgulamak isteğim konu Türkçe ve Türk gibi milli değerlerimiz ne olursa olsun byk harfle yazılmalıdır... amacım imla kuralı değil değerlerimize saygıdır... uzun ömür derken araştırdım bi kaç yerden ve okudum lale bakımı gerçekten sadece su ile bitmiyor çok farklı seyler var ki bunlar renginden şekline kadar etki ediyor bende bilgilerinize aşvurarak baska seyler öğrenebilmek için bu soruyu sordun tekrar teşekkürler
Comment
-
Yaptin gene eskiyaligini he .Arkadasimiz bilgi istiyon yazsana .eşkiya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterbide benim türkçeme takılıyolar aslında ben çok iyi istanbul türkçesi konuşa bileyom
Comment
-
bilgiyi verdim abi açmamış lale al dedim tomurcuk olsun dedim ama lale uzun süre durmazki ben onun yerine olsam zambak yetiştiririm hem sürekli açar hem güzel kokar mütüş kokar zaten insanlar bu lalede ne buluyo anlamıyom bir sene bakıyon açıyo bir hafta sonra ölüyü mesela birde insanlar 2 liraya alıyo tanesini ama bir asmaya 1.5 lira çok geliyo bir ağaca meyve ağacına 3 lira çok geliyo ama laleye sümbüle 2 lira ideal geliyo
birde bir hafta açıyo soluyo lale dikeceğine gül dik gül 1.5 lira bütün yaz defalarca açıyo kocaman oluyo üzerinde yerine göre yüzlerce gül oluyo çiçeği çok güzel kokuyo üstelik falan aslında bir bahçede bulunması gereken ilk şey gül görsel olarak sonra zambak çiçeği çok güzel kokar sonra iğde ağacı mütiş güzel kokar benim bildiklerim bunlar senin bild
iğin güzel kokan çiçek varmı?
Comment
-
Her insanin kendince bir hobisi vardir be eskiya.Ben akvaryum severim ve yanindada bitkileri.Arkadasimizda lale seviyor .Ne yani simdi sen asma yetistiryon diye millet basmami sevsin .eşkiya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterbilgiyi verdim abi açmamış lale al dedim tomurcuk olsun dedim ama lale uzun süre durmazki ben onun yerine olsam zambak yetiştiririm hem sürekli açar hem güzel kokar mütüş kokar zaten insanlar bu lalede ne buluyo anlamıyom bir sene bakıyon açıyo bir hafta sonra ölüyü mesela birde insanlar 2 liraya alıyo tanesini ama bir asmaya 1.5 lira çok geliyo bir ağaca meyve ağacına 3 lira çok geliyo ama laleye sümbüle 2 lira ideal geliyo
birde bir hafta açıyo soluyo lale dikeceğine gül dik gül 1.5 lira bütün yaz defalarca açıyo kocaman oluyo üzerinde yerine göre yüzlerce gül oluyo çiçeği çok güzel kokuyo üstelik falan aslında bir bahçede bulunması gereken ilk şey gül görsel olarak sonra zambak çiçeği çok güzel kokar sonra iğde ağacı mütiş güzel kokar benim bildiklerim bunlar senin bild
Comment
-
Bende su yilani var.Aslinda timsah alacaktim ama .eşkiya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterhaklısın aslında o benim düşüncem ama akvaryumu bende severim 100 ün üzerinde lepistes yavrusu oldu bende yakınlarda olsan sana verirdim şimdi koyacak yer kalmadı zaten 30 kadarda yetişkin var motor sürekli batıyo- zor oluyo
Comment
-
gecikme için özür dilerim kütüphanede kitaplardan ve netten bir kaç yerden daha araştırdım ve bilgi edindim eksiklerimi tamamladım sayılır.. açmış olan lalem soldu henüz açmamış olan hala hayattaeşkiya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterbilgiyi verdim abi açmamış lale al dedim tomurcuk olsun dedim ama lale uzun süre durmazki ben onun yerine olsam zambak yetiştiririm hem sürekli açar hem güzel kokar mütüş kokar zaten insanlar bu lalede ne buluyo anlamıyom bir sene bakıyon açıyo bir hafta sonra ölüyü mesela birde insanlar 2 liraya alıyo tanesini ama bir asmaya 1.5 lira çok geliyo bir ağaca meyve ağacına 3 lira çok geliyo ama laleye sümbüle 2 lira ideal geliyo
söylediğin gibi eşkiya bir sene bakıyorsun açıyor bir hafta sonra ölüyür yani çok kısa bir zaman, sürekli olan birşey değil, ayrıcalıklı ,belkide sevgim bundandır...lalenin yeri gerçekten çok farklı narin yapısıyla Zerafet kelimesinin hakkını veren bir çiçek ve kültürümüzün ayrılmaz bir dekorudur..aynı zamanda BİRlik TEKlik sembolü ile TEVHİDİN bir nevi işaretidir...
Comment

Comment