fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

çim alanda hangi gübre aciiil

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• çim alanda hangi gübre aciiil

öncelikle bütün forum üyelerine merhaba,
    500 m çim alana sahibim ancak çim alanın neredeyse tamamı sararmış durumda bu sene sulama sistemi kurdum alana. amacım çim alanı tamamen yeşertmek. tam burada gübreleme hususunda yaptığım araştırmalardan bir sonuç alamadım. acaba çim alana üremi, amonyum sülfat mı, amonyum nitrat mı, kompoze gübremi uygulamalıyım ve ne oranda atmalıyım,
    engin bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Cevap: çim alanda hangi gübre aciiil

fuataydin28 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    öncelikle bütün forum üyelerine merhaba,
    500 m çim alana sahibim ancak çim alanın neredeyse tamamı sararmış durumda bu sene sulama sistemi kurdum alana. amacım çim alanı tamamen yeşertmek. tam burada gübreleme hususunda yaptığım araştırmalardan bir sonuç alamadım. acaba çim alana üremi, amonyum sülfat mı, amonyum nitrat mı, kompoze gübremi uygulamalıyım ve ne oranda atmalıyım,
    engin bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
    Acil durumlarda sitede arama yaparak bilgilere ulasmaniz sanirim daha hizli olur.Zira site içerisinde genil bir bilgi deposu mevcuttur.Hastalandigimizda nasil doktora ama acil oldugumuzda acil servisten yardim istiyorsak.Yasamdada bunu yapmak zorundayiz.

Comment

ilginize teşekkür ederim forumda aradım ama tam olarak net bir yanıt alamadım sararmış çim alanıma üre serpmeyi düşündüm azot oranı yüksek olduğu için ama çimi yakmaktan korkuyorum ne kadar uygulamalıyım yoksa amonyum nitrat mı amonyum sülfat mı kompoze mi uygulamalıyım yardıcı olursanız sevinirim

Comment

Bu gördüğünüz bahçede altı inşaat molozu dolu kötü bir toprak var. Üzerinede yaban otlu cim uygulamışlar. Geçen sene gübre olarak leonardit uyguladım ve bütün yaz yemyeşil bir bahçe seyrettik. Benim size önerim leonardit uygulamanız olacaktır. leonardittin % 25 nem tutma özelliğinden dolayı sulama miktarınızda azalma olacaktır.

Comment

hocam ilginize çok teşekkür ederim ancak bu konuda oldukça amatörüm bu konu ile ilgili bi kaç sorum olacaktı
          1. ürünü nereden temin edebilirim markaya göre kalite farkı oluyormu
          2. metre kareye ne kadar uygulamalıyım
          3. azot oranı çok düşük bir ürün amonyum nitratla karıştırmalımıyım
          4. ne kadar sürede etkisini gösterir
          çim hariç diğer meyve ve sebzelerede uygulanıyormuş ne oranda kullanmalıyım

beni aydınlatırsanız sevinirim.

Comment

Merhabalar sorularınıza tek tek cevap vermeye çalışacağım.
            1. Markaya göre hem kalite hemde fiyat farkı bulunmaktadır. Nerede temin edeceğinize gelince Kayseri'de nerelerde var bilmiyorum. Kargo bedelini öderseniz ben size yollatabilirim.
            2. Çimde bir dönüme kaliteli bir leonarditi 100 kg kadar uygulamanız gerekir.
            3. Azot ilavesi tabiiki güzel olur ama azotu su ve güneş amonyak gazına dönüştürüyor. Bu da insan sağlığına zarar veriyor. Akçiğer hastalıkları, performans düşüklüğü, zehirlenme, alarjik reaksiyonlar, iktidarsızlık ve akçiğer kanseri hastalıklarına sebebiyet verebiliyor. Bu bakımdan tavsiye etmiyoruz.
            4. Toz leonardit 15-20 gün içinde, granül leonardit 20-25 günde etkisini gösterir. Biz ilk dikimlerde kullanılmasını sonrada tabiat uykuya dalarken ve uykudan uyanırken olmak üzere yılda iki defa kullanılmasını öneriyoruz. Sebzeler ve meyveler için kullanım miktarlarını ekte bulabilirsiniz. Güzel bahçeler diliyorum.

Comment

sayın hocam merhaba
              ben leonarditi satan bir tanıdık buldum ama o bana doğal olan leonarditi var olan çim alan üzerine uygulayamayacağımı toprağa karışması gerektiğini söyledi su ile çözülmüyor dedi sıvı kullanmalıymışım siz acaba uygulamayı var olan çim üzerindemi uyguladınız. ayrıca uygulasanız bile iyi verim alamayacağımı söyledi
              satışı gerçekleşecek ürün %80 hümik ve fülvil asitten oluşuyor kafam karıştı açıkçası
              yardımcı olursanız tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim

Comment

arkadaş ne çimimiş bu böyle el alem hayvan gübresi ile arpa gibi çim yetiştirir bizimkilerin çimleri gübre beyenemiyo

Comment

çok komik değil mi

Comment

çok yardımcı oldun netcen saol varol

Comment

çim alanlarda görünen pas hastalı var last point kulandım pek faydasını görmedim sizin önerinis

Comment

çimin hasta olduğunu gübre beyenemediğini ilk defa duyuyorum ne çimmiş bunlar böyle biraz fazla kibarlar olsa gerek halbuki bizim köyeki garip çimler öylemi üzerinden traktör geçer yayvanlar yer köstebekler kazar ama inadına yaşamak için uğraşırlar

Comment

kükürt ve zeolit iyi gelir

Comment

ilhan sukruoglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                            çim alanlarda görünen pas hastalı var last point kulandım pek faydasını görmedim sizin önerinis
                            Yuz litreye bir litre kireç ekle ve iyice eritip pulvizatorlen her tarafa yay.Gubrelemeye gelince pas hastaligi bocuklerden kaynakliolmasi gerekir.Once onlari diskalifiye etmen gerekir.Bocukler yok edilince arkadan gelecek olan yeni surgunler duzelecektir.Bocukler için uygun ilaci sitede soararsiniz zira turkiyedeki isimlere yabanciyim.Gubreleme isine gelince .Her turlu gubre turunu kullana bilirsiniz ancak en uygunu sivi olanidir.Keza kati olanlarda yabani ot tohumu olma alosiligi yogun olarak mevcuttur.Ilk once kireçleme pesinden ilaçlama ve pesinden gubreleme .Kolay gelsin.

Comment

Working...
                            X