fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

MERHABA

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• MERHABA

Doğaya,doğal olana her zaman bildiğim ama son yıllarda pik yapmış ilgim ve sevgim söz konusu...
    Çiçeklerle başlayıp, sebze yetiştirmeye giden amatör çiftçi, ruhumda varmış da ben bilmiyormuşum meğer.
    Ama önce bol bol öğrenmeye uğradım size.
    Birkaç gün önce de organik tohumlarımı temin ettim.
    Ne diyeyim çok heyecanlıyım.
    Bilgilerinizi, deneyimlerinizi sıkılmayıp bana da anlatırsanız çok ama çok mutlu olurum.

Sevgiler...

Cevap: MERHABA

hoşgeldin bende aynı senin gibi ama direkt sebzeden başladım çok büyük zevk.sana bol şanslar banada

Comment

Teşekkür ederim.Deneyimlerimizi paylaşalım.
      Bakalım neler olacak?
      KoLay gelsin...

Comment

Hoş geldiniz. Şimdiden başarılar diliyorum. Ne ekip diktiğinizi ve sonuçlarını anlatmanızı bekliyoruz. Dara düştüğünüzde yanınızda olacağımızı bilesiniz.

Comment

Teşekkürler Sayın UBEYD;
          Elbette deneyimlerimi seve seve paylaşacağım.Ama önce bir sürü sorum olacak.
          Akşam yeni aldığım tohumları ve benim biriktirmiş olduğum tohumları kategorize edeceğim.Malum, "Çekirdek Harekatı"'nın neferleriyiz kızlarım ve ben.Yediğimiz, lezzetli bulduğumuz meyvelerin,sebzelerin çekirdeklerini kuruttuk geçen sene.Bu sene onlar da bizimle buluşur umarım. İşten çıkınca ilk işim uygun saksılar almak olacak.
          Yardım dilekleriniz için ayrıca teşekkür ederim.

Comment

Sert çekirdekli olanları toprağa atmadan bir kaç gün nemlendiriniz. Sahsılara dikim yapacaksanız tohumu attığınız saksıları şimdilik içeride tutunuz ve tohumlar filizlendikten sonra balkona alınız.Bazı tohumlar için henüz erken.Mesela Fasulye,salatalık gibi.Bu tur soğuklara karşı hassas olan tohumların ekimi için mayıs ayının ilk haftasını bekleyiniz.

Comment

ben biber tohumlarımı ektim şu anda 3 cm ulaştılar domatesleride dün ektim.yanlız tatlı sivri biber tohumunu hazır tohum kullandım doğalını bulamıyorum. şimdilik küçük saksılardalar biraz büyüsünler şaşırtma yapacağım.ilk defada şeftali aşısı yaptım çok merak ediyorum tutacakmı acaba.

Comment

Standart dediğimiz sebze tohumlar zaten doğal tohumlardır. Hibrit olanlar ise ıslah sonucu elde edilen tohumlardır. Lezzet yönünde standart olanlar hibritlere göre daha lezzetli ve doğaldır. Ama hibritlerinde sağlık acısından bir zararı yoktur.Hibritlerin verimi fazla ve gösterişli olması yönünden avantajlıdır.

Comment

ama her şeyin doğalı diyoruz bu hazır tohumlar doğal değil gibi geliyor.ben yanılıyor olabilirim.

Comment

Doğal demekle ne kastetiğinize bağlı.Standart çeşitler doğal tohum rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Comment

doğal derken hani sebzenin içindeki tohumu kurutup seneye ektiğimizde aynı şekilde verim alabilmemizdir

Comment

Tamam standart dediğimiz onlar yani çekirdeğini tekrar alıp gelecek yıllar ekebilirsiniz.Kokusu ve tadı dogal aramoası mevcuttur.

Comment

mesela sırık domatesi seneye tohumlarından alıp ekersek aynısını vermez ve domatesin aslı bozulur ve sırık salatalık falan çoğu hibrit tohumlar bazı patlıcan kabak falan çok öle herhalde onlar kısırlaştırılıyolar ve kendin tohumdan alırsan aynısı omuyo herhalde sevgi ablada onu kastediyo.

Comment

Evet sırık domatesler hibrit dir.Döl verir ancak verim çok düşük olur.

Comment

evet onu kastediyorum.bu işlerin acemisi olduğumdan anlatamadım

Comment

Working...
                              X