fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

MERHABA

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: MERHABA

aslında köylüler pazarda sebze fidesi satıyolar onlardan alıp dike bilirsin ama sen nerede oturuyorsun bilmiyorum veya sizin pazarlarda böyle bi düzen varmı yokmu onuda bilemem ama bizim uşakta köylüler kendi diktiklerinden fazla sebze fidesi satarlar ve her ürünü bula bilirsin eyer uşaklı isen ben sana tohum vere bilirim

Comment

hayır uşaklı değil ofluyum ama trabzonda oturuyorum.burada dediğiniz gibi fide satışı var ama kendi tohumlarını değil hazır tohumu çimlendiriyorlar

Comment

bizdede birazı öle birazı kendi tohumlarımız bazı tohumlar iki yıllık olduğundan daha fazla vakit alıyo mesela turp lahana falan ama domates büber aynı sene tohumu alındığı için onları herkez kendi tohumundan kullanıyo

Comment

bir gün yolum uşak a düşerse sizden tohum alrım

Comment

sevgi onur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            bir gün yolum uşak a düşerse sizden tohum alrım

olur

Comment

Tekrar merhaba;

Nihayet tohumlarımın bir kısmını toprakla buluşturabildim.

Çilek,biber,marul,havuç tohumlarımızı sadece torf kullanarak viyollere yerleştirdim.
              sulamayı da yaptıktan sonra üzerini plastik bir örtü ile kapattım.Fotoğraf çekmeye vakit bulamadım ne yazık ki.İki küçük kızımla bunları bile yapabildiğime şükrediyorum.ama en kısa zamanda görüntüleyip sizlerle paylaşacağım.
              Bir de gül ağacı tohumları almıştım.Onları da sıkıştırıverdim araya.Umarım doğru zamandır.Çok üzülürüm çünkü.
              Pembe domates tohumlarımı tohum dolabımı alt-üst etmeme rağmen bulamadım.Artık yarın köy pazarına uğrayacağım bir.Umarım bulabilirim.
              Geriye kavun,karpuz,roka,fındık turp,mısır,fasulye ve bezelye,ay çiçeği tohumlarım kaldı.Bezelye için çok geciktim galiba.Yanlış hatırlamıyorsam bezelyeler kışa girerken dikilmeliydi.Diğer tohumların dikim zamanı hakkında beni aydınlatırsanız çok sevinirim.

Bol güneşli, akşamüstü oldukça rüzgar alan bir terasım var.Tüm bu bitkileri yetiştirebilir miyim doğrusu çok endişeliyim.
              Neyi,nasıl yapmam gerektiği konusunda yardımınıza ihtiyacım var.
              Ne olacak, nasıl olacak bilmiyorum ama inanılmaz keyif alıyorum.
              Hele kızlarım nasıl hevesle yardım ettiler bana bilseniz.Çok keyifli bir haftasonu geçirdik.Gerçi onlar en çok sulama kısmından hoşlandılar sanırım.Çünkü kendilerini de sulamışlardı bol bol

Comment

sanki tohum ekimi yapmamışsında mutluluğa yolculuk yapmış gibi anlatmışsın hafta sonunu

Comment

Evet Sn. Eşkiya;
                  Çok doğru ifade etmişsiniz.Saatlerin nasıl geçtiğini anlamadık.Yavrularıma her bitkinin tohumunu göstererek,ne yapacağımızı anlatarak dikim işlemini gerçekleştirdik.Artık öyle bir zamandayız ki dalından meyve,sebze kopararak yiyen çocuklar şanslı benim için.Çocuklarım için elimden geldiğince böyle bir dünya yaratmak istiyorum.Öğrensinler ki doğadan almak için önce vermek gerekir.Bu kadar erdemli konuştuğuma bakmayın,
                  annem patatesin yerin altından çıktığını gösterdiğinde ben de minik bir şok yaşamıştım.Pek de küçük değildim o zaman
                  Ama kiraz ağacının dallarında oturup, meyvelerini yememiz hala en taze anımdır.O zamanları hatırladığımda mideme indirdiğim kirazların kokusunu alır gibi olurum...

Comment

ben hayatım boyunca ilk defa toprak ve doğa aşığı insanları bu sitede gördüm çevremdeki herkez çiftçiliği mecburiyetten ve para kazanmak amaçlı yapıyo ama burdaki çoğu kişi doğa aşkı için çiftçilik yapıyo belkide herkez o yüzden buradadır

Comment

Balık suyun değerini dışarı çıkınca anlar.Köylülerimiz baılk gibi deniz içersinde olduğundan dolayı toprağın değerini ve sevgisini pek önemsemiyor ama beton arasında büyüyen insan daha çok anlıyor değerini.

Comment

Şehirde beton içinde yaşayan insanlar da toprak sevgisi daha fazla oluyor. Köylerde yaşayan insanlar da şehir hayatını arayanlarda var. Şehirde yaşayıpta ufak bir bahçen varsa değerlendirip birşeyler eker dikersen onlardan da bir beklentin olursa elbette insan mutluluk tablosu çizer.

Comment

ubeyd Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Balık suyun değerini dışarı çıkınca anlar.Köylülerimiz baılk gibi deniz içersinde olduğundan dolayı toprağın değerini ve sevgisini pek önemsemiyor ama beton arasında büyüyen insan daha çok anlıyor değerini.
                          güzel örnek vermişsin ubeyd abi

Comment

Working...
                          X