sevgili arkadaşlar benim marmaris hisar önünde bir dönüm kadar bir bahçem var şimdiye kadar bahçemde budadığım dalları biriktirip yakıyordum buda hem külfet hemde çevremiz orman oldugu için jandarma en ufak bir dumanda hemen geliyordu.internette dolaşırken malçın topraga olan olumlu katkılarını okudum ve hemen bir dal ve yaprak öğütücü aldım ama malçın kullanımı ve zamanlaması hakkında bilgim yok bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.sorularım şöyle.
dallar ve yapraklar kesildikten sonra kurumasını bekleyip öylemi öğüteceğim yoksa yaş olarak öğütüp bir kenarda kurumasınımı bekleyecegim yoksa topraga yaşmı serecegim malçın agaç gövdesine degmemesi gerktiğini öğrendim malçı sermenin bir zamanı varmı ilk bahar yada sonbahar gibi şimdilik sorularım bukadar sevgi ile kalın
dallar ve yapraklar kesildikten sonra kurumasını bekleyip öylemi öğüteceğim yoksa yaş olarak öğütüp bir kenarda kurumasınımı bekleyecegim yoksa topraga yaşmı serecegim malçın agaç gövdesine degmemesi gerktiğini öğrendim malçı sermenin bir zamanı varmı ilk bahar yada sonbahar gibi şimdilik sorularım bukadar sevgi ile kalın

Comment