fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Merhaba arkadaşlar yeni ceviz yetiştiricisi adayıyım.

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Merhaba arkadaşlar yeni ceviz yetiştiricisi adayıyım.

Merhaba, öncelikle yaptığınız bu büyük hizmet için sizlere teşekkürlerimi sunar ceviz yetiştirme konusunda bilgilerinize müracaatım hasıl odu. Şimdiden çok teşekkür ederim.
    Elazığ Harput' ta 40 dönümlük kısmen sulu arazim bulunmakta. Rakımımız 1160. Bu araziyi ceviz bahçesi yapmak istiyorum. Bu konuda fazlaca bilgili değilim. Bahçemizde bir kaç adet değişik cins ceviz ağacı var ancak cinslerini bilmiyorum. Sizden ricam; Hangi tür/cins ceviz ekebilirim, fidan teminini İlimizdeki hangi resmi kurumdan yapabilirim, fidan temini ile bahçe etrafının tel/çit yapımında teşvik vb. destekleme varmı? Bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var. Kolaylıklar diliyorum.

Cevap: Merhaba arkadaşlar yeni ceviz yetiştiricisi adayıyım.

Merhaba murat bey hoşgeldiniz. Ben konuya daha farklı yaklaşmak istiyorum. Ceviz yetiştirme fikri yada hangi faktörler sizi ceviz yetiştiriciliğine itti?

Comment

öncelikle böyle bir çalışma için çok teşekkürlerimi sunarım.abilerim arkadaşlarım okadar çok soru işareti varki kafamda ama bir türlü net cevaplar bulamıyorum.lütfen sizler bana bilgi veriniz.babadan kalma 15 dönüm arazi var.arazide yıllardır hububat ekimi yapılıyor ama kıraç toprak olduğu için verim zayıf.bende hem o araziyi değerlendirmek hemde ilerisi için yatırım olur düşüncesi ile araziye ceviz dikmeye karar verdim.ziraat odasında toprak tahlili yaptırdım bana oradaki mühendis ceviz için en önemli husus tuz dedi toprak tuzlu olsa idi ceviz yetişmezdi ama tahlil sonucuna göre tuz oranı ceviz yetişmesini etkilemeyecek şekilde çıktı.birkaç gübre desteği ile yetişeceğini söylediler.birinci sorum nasıl bir yol izlemeliyim birde arazi biraz meğilli arazinin en üst kısmına yerden biraz yükselterek 8-10 tonluk bi su tankı koysam bu tank ile su sorununu çözebilirmiyim.lütfen abiler arkadaşlar bi yardımcı olursanız çok sevinirim.saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Comment

Benimde büyük yerim olsa ilk olarak cevizi düşünürdüm. Neden diye sorulacak olsa cevizin piyasası var. Bende bu piyasının içindeyim. Kaliteli bir cevizin her zaman müşterisi olur. Ceviz ağacı düşünülürken ince kabuklu olmasına dikkat edilmeli, iç dolgunluğu önemli, iç çevizin açık renkli ve yağlı olması kaliteyi arttırır satışı konusunda pazarını rahat bulur.

Comment

inşallah niyetim ceviz yetiştirme yönünde araştırdığım kadarı ile ceviz belirli bir yaştan sonra fazla su itmemiyor.buda benim için avantaj.saten arazi kurak su imkanı kısıtlı.onun için ileriye dönük iyi bi yatırım olarakda düşünüyorum.ama taşıma su ile değirmen dönmez diyenler çok olmaz yanar kurur diyenler çok kimse yetiştir veya nebiliyim güzel düşünüyorsun demiyor.herkes bi karamsarlığa itiyor. o yüzden kafam çok karışık

Comment

Ramazan bey siz cevizi nerde yetiştireceksiniz? hangi il ilçe?

Comment

Amasya nın Merzifon ilçesindeyim.ceviz dikmek istediğim yer için toprak tahlili yaptırdım değerleri sizlerle paylaşayım

pH 7,84 Alkalen Reaksiyonlu
              EC.dS/m 0,83 Tuzsuz
              organik madde % 0,37 Çok az
              kireç kapsamı 15,65 fazla kireçli
              Alınabilir fosfor 7,12 Az
              Değişebilir potasyum 0,48 yeterli
              Saturasyon 101,20 kil
              hacim ağırlığı 1,5
              toprak tahlili değerleri bu şekilde çıktı.

Comment

cesurturk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Merhaba murat bey hoşgeldiniz. Ben konuya daha farklı yaklaşmak istiyorum. Ceviz yetiştirme fikri yada hangi faktörler sizi ceviz yetiştiriciliğine itti?
                Bahsettiğim üzere mevcut olan arazimin bakıcısı da var. Ben Ankara'dayım 4-5 yıl sonra arazimin başına gidebileceğim temelli olarak.
                Genel de tahıl ekimine ayrılmış bir alan iken, bir kaç yıldır ekim yapmıyoruz. Az bakım masrafı ile temelli dönüşüme kadar da ağaçlar tam yetişmiş olur. Araziyi değerlendirmiş olurum.
                Ayrıca yetişen mevcut cevizlerinde çok lezzetli olduğu ile övünülür muhitimde. Umarım sorunuza cevap olmuştur. Selamlar.

Comment

Cevabınız için teşekkür ederim murat bey. İleriyi düşünerek hareket etmeniz güzel, umarım başarılı olursunuz ve birçok kişi sayenizde bu işten ekmek yer, hayır duası alırsınız. Saygılar

Comment

Düşünceleriniz için çok teşekkür ederim. Sizden ricam; ilk mesajımdaki merak ettiğim ve benim bu yolda önümü görmeme yardımcı veye bana klavuz olacak sorularıma vereceğiniz cevap çok önem taşıyor. İlgi ve alakanıza şimdiden çok teşekkür ederi.

Comment

Şu sıra ekim dikim işleri çok olduğundan uzman arkadaşlar er geç cevap vereceklerdir. Forumda birçok bilgiler var cevizde dahil bakmanızı tavsiye ederim.

Comment

Bilader haddim olmayarak sohbetinize katiliyorum ama ceviz yetisir.Kurak olsun o okadarda onemli degil gercekten .Onemli olan ekeceginiz bitkinin koklerinin yataymi yoksa dikey olarakmi uzadigini tespit etmeniz gerek .Kurak arazilerde dikey olarak uzama yapan kokler assagidaki neme rahat ulasirlar.Bilim gerek ve bilimsel arastirma sart .Ince detaylarini tabiki muhendis arkadaslar daha rahat verirler.Ama amasyada ceviz olur bende aslen corumluyum.Ticari hangi tur bilmem onuda diyem yani.

Comment

Kulaktan duyma insanı yanıltanlar çok kardeşim.ama cahil değiliz sonuçta uzun zaman sabır isteyen bir işe koyulacaz nasip olursa tabiki en uygun en kaliteli olan araziye ve hava şartlarına en yatkın olanı berlememiz gerekecek.inşallah nasıp olur ise suda olmasa sıkıntıda olsa bu işe koyulacağım.taşıma suyla değirmen dönmez diyorlar bakalım dönüyormu dönmüyormu deneyip görecez inşallah.

Comment

Tasima suyla degirmen donmez diyenler o gunun sartlarinda soylemis biz bugune bakacaz.Simdi su alternatiflerini unutma.Ceviz yapraklandigi anda iç kisimalr ne olacak? Nemde yani golgede kalacak ve bu bir alternatiftir.Bunun gibi bir cok alternatifde mevcuttur.Ama yine belirtmek isterim en kesin bilgiyi muhendisler verebilir.Nacizane bilgilerimi soyledim dilim surctu ise banane

Comment

: paylaşmak çok güzel çok teşekkür ederim.nacizane düşünceler bile kimi zaman benim yoluma ışık tutar eyvallah.

Comment

Working...
                              X