fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hardy kivi (Tüysüz veya sibirya kivisi)

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Hardy kivi (Tüysüz veya sibirya kivisi)

Nevşehir Kapadokya bölgesinde yaşıyorum. urada bu kiviyi yetiştirmek istiyorum, fidelerini bulmakta bana yardımcı olunursa memnun olacağım. Teşekkürler.

Cevap: Hardy kivi (Tüysüz veya sibirya kivisi)

Bende bulamiyorum kayseride yetiştirmek istiyorum. Siz fiyat olarak ne civarda olduğunu biliyormusunuz

Comment

İleride sizinle Kayseri - Nevşehir muhabbeti yaparız inşallah konuyu unutmazsam. Gelelim kiviye; geçen sene Bünyanda yetiştiren biri vardı bu sene meil attım fide istedim, cevaben kendisininde yetiştiremediğini fidelerin kuruduğunu söyledi, yetiştirmede muvaffak olursa ismini hatırlayamadığım bir sitede yayınlayacağını söyledi. Bünyanlı tanıdıklarınız varsa o insana ulaşabilir bilgi alırsınız, benide bilgilendirirseniz sevinirim.

Comment

Ben Rize de yaşıyorum kivi tarlalarım var ve kivi fidanı da yetiştiriyorum ama Nevşehir ve Kayseri de buraya göre biraz daha zahmetli olacaktır. size fidan sağlayabilirim. [email protected] 05543443588

Comment

renault Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          İleride sizinle Kayseri - Nevşehir muhabbeti yaparız inşallah konuyu unutmazsam. Gelelim kiviye; geçen sene Bünyanda yetiştiren biri vardı bu sene meil attım fide istedim, cevaben kendisininde yetiştiremediğini fidelerin kuruduğunu söyledi, yetiştirmede muvaffak olursa ismini hatırlayamadığım bir sitede yayınlayacağını söyledi. Bünyanlı tanıdıklarınız varsa o insana ulaşabilir bilgi alırsınız, benide bilgilendirirseniz sevinirim.
          Sayın; renault
          Sizin dediğiniz bünyandaki kişiye galiba bende ulaşamadım. Pepino bitkisi falan da yetiştiriyordu özellikle kendi bahçemde yetiştirmek istemiştim ama cevap alamadım pepinocu38.sitemynet.com adresi bu..

Comment

selcukm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Ben Rize de yaşıyorum kivi tarlalarım var ve kivi fidanı da yetiştiriyorum ama Nevşehir ve Kayseri de buraya göre biraz daha zahmetli olacaktır. size fidan sağlayabilirim. [email protected] 05543443588
            Sayın; selcukm!
            Teşekkür ederim ilginize. Sizin kiviler erkekli ve dişili olanlardan mı? yoksa kendi ağacı üzerinden çoğalan cinslerden mi?

Comment

erkek ve dişi kiviler ayrı ayrı aşılı fidanlar kaliteli anaçlardan alınan gözlerle aşılanıyor kendi ağacı üzerinden çoğaltım yapmıyoruz kök kalitesi daha düşük olduğu için

Comment

selcukm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                erkek ve dişi kiviler ayrı ayrı aşılı fidanlar kaliteli anaçlardan alınan gözlerle aşılanıyor kendi ağacı üzerinden çoğaltım yapmıyoruz kök kalitesi daha düşük olduğu için
                Sayın ; Selcukm Sizin ürünlerde hardy kiwi cinsi değilmi fiyatları nedir acaba bilgi verirseniz sevinirim

Comment

Sayın Selcukm, İlginize teşekkür ederim. Karadenizde yetişen kivi piyasada satılan erkek dişi fidanlarla üzüm asmaları gibi çardak üzerinde yetiştiriliyor ve nemli bölgelerde yetişiyor biliyorum. Benim dediğim, internetten öğrendiğim kadarıyla tek fidanda olsa bir ağaca sarılarak (sarmaşık gibi) büyüyen ve -35 derece soğuğa dayanıklı, meyvası daha küçük olandır. Orta anadolu soğuk ve kurak olduğu için burada yetişebilir diye düşünüyorum.

Comment

Sayın Akifk, sizinle memleket muhabbetini ertelemiştim ama dayanamadım. Aradığımız sibirya kivisini bulalımda iş fiyatına kalsın gadasını aldığım gomşum.

Comment

Sayın Selcukm, İlginize teşekkür ederim. Karadenizde yetişen kivi piyasada satılan erkek dişi fidanlarla üzüm asmaları gibi çardak üzerinde yetiştiriliyor ve nemli bölgelerde yetişiyor biliyorum. Benim dediğim, internetten öğrendiğim kadarıyla tek fidanda olsa bir ağaca sarılarak (sarmaşık gibi) büyüyen ve -35 derece soğuğa dayanıklı, meyvası daha küçük olandır. Orta anadolu soğuk ve kurak olduğu için burada yetişebilir diye düşünüyorum.
                      evet sizin dediğinizi anladım ama o kivi cinsinin pazarı yok gibi bişey raf ömrü kısa olduğu için tercih edilen bi cins değil.

Comment

Ben geçen Istanbul'dan 3 adet dişi bir adet erkek tüplü kivi fidanı aldım ve Denizli'de bahçeme diktim. Baharda hepsi açtı gayet güzel de büyüyorlardı.Ağustos ayında bir gün bir sıcak esti ve yaprakları bu sıcak rüzgardan kavruldu.Normal kivi üretiminden vazgeçtim.Hardy kivi benim de ilgimi çekiyor ama aynı sonuçla karşılaşırmıyım diye tereddüt ediyorum.

Comment

Sayın Akifk, sizinle memleket muhabbetini ertelemiştim ama dayanamadım. Aradığımız sibirya kivisini bulalımda iş fiyatına kalsın gadasını aldığım gomşum.
                          Sayın; renault!!
                          İlk önce Samimiyetiniz için teşekkür ederim. Araştırmalarım neticesininde karadenizde sadece ordu da bu işin pazarı var bir kaç telefon görüşmem neticesinde oradaki bütün üreticilerin elinde kalmamış olduğunu öğrendim. Bir kaç internet sitesinde satışıda bitmiş. Orduda bu işin gönüllüsü bir bahçe sevdalısı beyfendiyle konuştum bana gerekli tüm bilgileri verdi sağolsun. Genel olarak bizim anadolunun sert iklimine uygun olabilecek bir bitki çeşiti bu hardy kiwi ve çeşitleri varmış onunda tabiki. Bana tavsiyesi ağustos - eylül arası bir zamanda çelikten yaptıkları anaçlar var önümüzdeki sezon için tavsiyede bulundular. Araştırmalarım devam ediyor, Bir kaç görüşmem daha oldu büyük ihtimallede ben bu sezon bahçemde göreceğim inşallah. Bilgilerinizi ve fikirlerinizi yine burada bildirirseniz sağlam fikir alış verişi yapmış oluruz.

Comment

Sayın renault; Konunun burada yeri değil biliyorum ama goji berry meyvesi hakkında bilginiz var mı? Bu bitkide entresan bir bitki ve yetişme koşulları tam anadolu şartlarına göre. Hardy kiwi ile birlikte bu bitkiyide çok istiyordum. Goji'ye kavuştum darısı hardy'ye. Eğer bu bitki hakkında bilginiz yoksa bir araştırma yapın derim

Comment

Sayın Akifk
                              Goji berry, Papino fidesini temin ettim yalnız Tüysüz ikivi kaldı. Bu yaz bahçemde göreceğim demiştiniz buldunuzmu ?

Comment

Working...
                              X