fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Öncelikle Merhabalar!!

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Öncelikle Merhabalar!!

Sitenizdeki değerli bilgileri için çok teşekkürler,
    Benim İzmir Urlada oldukça küçük(40 metrekare civarında)bir bahçem var.Toprağımın kaliteside çok iyi değil.İşin kolayına kaçıp bir kamyon kaliteli toprak almaktansa doğada zor şartlarda oluşan toprağımı kıymetlendirmek için komposta merak saldım.
    Ancak bu kadar ufak bir bahçe de kompost için yer ayıramayacağım için 40-50 cm.lik bir çukur kazıp organik maddeleri(meyve kabukları,çiçek artıkları,çay artıkları,çim ,dal parçaları v.b.) bunun içine doldurmaya başladım.
    Sorum şu;
    Acaba bu yığıntı kızışmadan üstünü toprakla örtsem iş yarar mı?
    Böyle bir uygulama deli saçması mı?
    Şimdiden tüm cevaplara çok teşekkürler

Cevap: Öncelikle Merhabalar!!

aslında arkadaşım bence senin yöntem gereksiz sen eyerki maddi durumun iyi ise o bahçene toprak taşı biraz üzerine yoksa senin yapacağın iş 70 yaşında bir insana makyaj yaparak güzelleştirmeye çalışmaya benziyor bu yöntem senin yıllarını alır ama bir kaç kamyon toprakla işi çözeceksen toprak taşı bence uğraşma daha güzel olur eyerki senin şu an yapmaya çalıştığın yöntem işe yaramazsa napacaksın bir kaç senen boşa gidecek ürünlerin emeklerinde güzel olmayacak ve yaptığın işten soğuyacaksın bence ama yinede bilemem mesela bir tarla için hayvan gübresi çok önemlidir ama mesela biz cevizliğimizin bir kenarına cevizlerin dibine hayvan gübresi yığdık ve çürüdü orda senelerdir ve toprağın rengi bile deyişti ama o ceviler hiçte mütiş cevizler olmadı yani diyerlerinde farkı yok yani o cevizlerin dibinde çok gübre yığılı idi falan

Comment

Fikirleriniz için teşekkürler,
      Ama hem çöplerimi atıklarımı değerlendirmek , hemde toprağımı iyileştirmek istiyorum.Toprağın kıymetini bildiğim için kıyamıyorum,bu toprağı kaldırıp yeni toprak getirtmeye.Deneme yanılma yoluyla devam edeceğim sanırım;kanımca bu çukurlara atıp üstünü kapattığım organik atıklar 1 yılda yok olup toprağımı zenginleştirecek.
      Başka fikri olan?

Comment

fikir güzel ama olmaz bence dedim ya bir tarlaya mesela bir dölüme 10 traktör hayvan gübresi atsan bile bu taarlayı sürdüğünde bu gübre kaybolur etkisi olmaz ama tarlan güzel olur ama ikinci seneye hiçbir belirti kalmaz tarla yine aynı tarla olur mesela ben çayırdan çok humuslu çoprak getirdim siyah toprak yaprak ve ot ve dal kırıkları yıllarca çürümüş ve siyah toprak olmuş o toprağa gül diktim sanıyordumki güllerim mütş olacak ama olmadı normal oldu gibi ama sen bildiğini oku sen aslında cevabı yanlış yerde arıyorsun site içinde bitki artıkları ile toprağı zenginleştirme yöntemleri çok organik gübre yapma yöntemleri arasan bulursun uzun uzun vardı ama ben yerini unuttum bulursam buraya koyayım

Comment

Working...
        X