fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ceviz hastalıkları

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• ceviz hastalıkları

ceviz yaprağının arkasında iğne ucu büyüklüğünde beyaz lavralar var ..Yaprağın ön yüzünde yapışkanımsı bir görünüm mevcut...Sürgünlerde ve dallarda hastalık belirtisi yok...Arkadaşlar bu durum hakkında acil bilgi verirseniz çok sevinirim...

Cevap: ceviz hastalıkları

yaprak bitidir. mahalli tarım teşkilatlarından reçete yazdırıp, zirai ilaç bayilerinden ilacını satın alabilirsiniz. Amatörce ziraatla ilgileniyorsanız, diclorvos 550 g/l ilacı kullanılabilir.

Comment

Teşekkür ederim my 15 cevap verdiğin için...Sana bir sorum daha var...eski asma yapraklarında kızılımsı renk değişikleri görülüyor...yeni yapraklarada sıçramış...hastalık ve de mücadelesi nasıl olmalıdır??şimdiden teşekkür ederim arkadaşım..Yosungözlüm

Comment

kusura bakmayın bu soruyu daha emailimde yeni gördüm. çünkü hergün emailime bakamıyorum yada siteye giremiyorum yosun gözlü arkadaş keşke asmanın bir fotoğrafı olsa işimiz çok kolay olurdu. belkide hemen teşhisi koyabilirdim. Şimdi kızılımsı renk değişiminden bahsetmişsin. Bu renk değişimi yaşlı yapraklarda damar aralarında mı oluyor? Bu durum asmanın bir dalında başlar diğer dallara geçer. yaşlı yapraklarda damar aralarında renk açılmaları olur ve bu renkler kızıl kahverengiye dönüşür. damar aralarında ölü dokular kanal biçiminde belirti gösterir, damarlar ise nispeten yeşil kalır. Bu BAĞLARDA KAV HASTALIĞI'dır. bazen bunun benzeri bir renk açılması mağnezyum noksanlığınında belirtisi olabilir. yada başka bir hastalıkta olabilir. o yüzden fotoğraf olsa çok daha net konuşabilirim. bilemiyorum faydalı olabildim mi ? Eğer daha geniş bilgi aktarırsan fotoğrafada gerek kalmayabilir. iyi çalışmalar.

Comment

bahcesel ailesi buralarda tarım çok revaçda olmadığı için işi bilende az oluyor.
          arkadaşımın 40 tane ceviz agacı var..takriben on yaşında yalavo şebin karışık...bizim sorunumuz..az çok cevizi oluyor ama ne hikmetse bir türlü iç aldıramıyoruz..veya karamuk oluyor simsiyah inanın bir tane yenecek ceviz zor oluyor..önümüzdeki yıl için bunların içinin pırıl pırıl olması için nerden başlamalıyım..bunları nasıl yenecek bir ceviz haline getirebilirim şimdiden teşekürler..

Comment

Working...
          X