fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

domateslerdeki kelebek zararlısı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• domateslerdeki kelebek zararlısı

Sevgili arkadaşlar bu sene domateslere bir kelebek musallat oldu bütün seraları çökertiyor nedir bunun çaresi. açık alanlarda da etkli olacakmı bilmiyorum.

Cevap: domateslerdeki kelebek zararlısı

Meselik53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sevgili arkadaşlar bu sene domateslere bir kelebek musallat oldu bütün seraları çökertiyor nedir bunun çaresi. açık alanlarda da etkli olacakmı bilmiyorum.
    Bitkiye zararı ne şekilde oluyor yazabilirmisiniz varsa fotoğraf.

Comment

Antalya Gazipaşada bu kelebeğin olduğu domates yetişen alanlarda bitkiye zarar veremediğini B5A bayisi söylemişti ayrıca yapışkan tuzaklar kelebek için etkili olabilir diye düşünüyorum.

Comment

domatesçi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Bitkiye zararı ne şekilde oluyor yazabilirmisiniz varsa fotoğraf.
        Domateslere yumurta enjekte ediyor. Bu yumurtalar kurcuk oluyor.
        Seracı arkadaşlardan fotoğraf temin edince göndereceğim.

Comment

Bu zararlı sivri sinekten biraz büyük, zararını gece veriyor.Sabahları gün doğarken uçşlarını seyredebiliyoruz. çok büyük koloniler halinde hareket ediyorlar. genellikle sahil kesimlerinde bulunuyor.' Nemazal ' biraz fayda ediyor ama ekonomik değil. İnsanlara zarar vermeyen bir çözüm. lütfen.

Comment

Meselik53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Bu zararlı sivri sinekten biraz büyük, zararını gece veriyor.Sabahları gün doğarken uçşlarını seyredebiliyoruz. çok büyük koloniler halinde hareket ediyorlar. genellikle sahil kesimlerinde bulunuyor.' Nemazal ' biraz fayda ediyor ama ekonomik değil. İnsanlara zarar vermeyen bir çözüm. lütfen.

B5A nın uygulandığı domates seralarında bu zararlının zarar veremediğini B5A nın üreticisi tarafından dinledim.

Bir uygulama yapın isterseniz.

Comment

bu kelebek tutsa absolutadır malesef şimdilik hiç bir ilaca duyarlılığı yoktur .olsabile builaçların kullanıldığı domatesler yemek birtarafa mutfağa konulmaz.BEN HABİ OLARAK bu işlerle uğraşıyorum.yemeklik domatesimi tül serada yetiştirmek için düzenek hazırlıyorum.Neticeyi olumlu alabilirsem hiç olmazsa hiç ilaç değmeden domates yetiştirebilirim.Yapacak olan kişilerede faydalı olmaya çalışırım.

Comment

mereba . sizden bir seyi sorusha bilirmiyim?

Comment

Working...
                X