fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

mavi ladin

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• mavi ladin

Merhaba, ben çok acemiyim. Bahçıvanlık konusuna bu yıl satın aldığim bahçeli evle kendimi kaptırdım.Mavi ladinlerimin başına gelenler araştırırken bu siteye girdim ve üye oldum.Bahçıvanlıkla ilgili yardımlarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

Bahçemde 10 adet mavi ladinim var.Onlara gözüm gibi bakarken bahçe bakımı için götürdüğüm bahçıvan ladinleri budamış.Gordüğüm an dünyam döndü.Bu çamlar alttan dal verir mi?Ağaçların tabanlarından 1mt. yuksekliğe kadar olan kısımlarını(meyve ağaçları dahil)kireçlemiş.Ladinlere zarar verir mi?

Cevap: mavi ladin

Alttan tekrar filizlenmez. Kireçlemenin bitkinizin gövde gelişimini yavaşlatır.Hastalık ve zararlılara karşı kirelemiş kendi düşüncesine göre ama onada hiç bir faydası olmaz.Kısacası bahcivanınız dedesinden duydukları ile hareket etmiş.

Comment

teşekkürler anlaşılan yapacak bişey yok

Comment

gitti ladinler

Comment

Eyvaaaah daha da kötü hissedeceğim onlara baktıkça...
          Acaba bir iki sene sonra aşağı doğru büyürler ve sakillikleri düzelirmi?Bilginiz varsa cevaplayın ne olur,çabuk büyümeleri için ne yapabilirim?
          Ilgilendiğiniz için teşekkurler.

Comment

abi bildiğime göre çam ağaçları dier ağaçlar gibi kesilen yerden tekrar sürgün vermezler ama bildiğime göre ladinler altdalları ile güzel mesela bir gelinin eteği gibi olması lazım ama senin gelinler bundan sonra mini etekli olurlar herhalde

Comment

Sayın Baboş öncelikle geçmiş olsun. Artık alttan sürgün beklemeyin sadece küçük su sürgünleri görülür onlarda sizi aldatmasın. Eğer bu ladin mavi ladin hopsi ise hepten kötü bir durum formunu bozmuşsunuz demektir. Şimdi kireç meselesine gelince meyve ağaçları tamamda altını kendisi boşaltmadıktan sonra ibreliye kireç sürülmez. Herhalde bu yeni bir icat olmalı. Efendim asıl sorun o bahçivanda değil Profesyonel insanlarla çalışmayan mülk sahiplerinde bu yüzden amcaya kızmamak lazım o bildiğini uygulamış onun bildiği o kadar.

Comment

Teşekkür ederim.ama ben bu bahçıvanı sadece ağaç köklerini açıp bahçeyi bellesin diye getirdim.Eline makas verip bunlari buda demedim ki.İşgüzar adam yaptı yapacağını.Ama benzetmenizi çok beğendim.'Benim mini etekli gelinlerim ''diye seveceğim onlarıç

Comment

Hayırlısı olsun bakalım her şeyde bir hayır vardır. yardım istersen ben istanbuldayım. saygılar sunarım

Comment

kardelen abi o ladinlerin üst dallarını aşağı doğru iplerle çeksek kesilen yerler kapanmazmı biraz daha dalalr aşağıyaya doğru bakarlar ve biraz açık yerleri kapatırlar gibi hani bazı kadınlar mini etek giyerde sürekli eteğini çekiştirirlerya aşağıyaya doğru öle :X: D =D

Comment

Allah seni hayırlı eylesin imi

Comment

kardelen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                        Allah seni hayırlı eylesin imi

Comment

Working...
                        X