fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

zeytin ,incir nar ve ceviz yetiştiriciligi görüş ve öneri

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• zeytin ,incir nar ve ceviz yetiştiriciligi görüş ve öneri

Mersinde 10 dönüm sulama imkanı olan bahçe satın aldım . Toprak analizi yaptırdım ve sadece zeytin yetiştirilebilir olarak belirtilmiş. Toprak analiz sonuçları:
    bünye degeri %34 Tınlı toprak, Toplam kireç oranı % 56 Çok kireçli, Tuzluluk 0,45 iyi, % organik madde deger 2,18 sonuç noksan, PH DEgeri 7,15 alkali, alınabilir potasyom ppm deger 154,69 noksan, alınabilir fosfor ppm degeri 29,80 Yeter. olarak sonuçlanmştır. Arazi hafif meyilli ,güneş alan , aşırı olmasa rüzgar alan bir yerde ve kışın kar yagmayan yaklaşık 400 m rakımdadır. İncir ,Zeytin , Nar ve Ceviz yetiştiriciligine toprak ve iklim yapısı uygun mudur. Analiz ve İklime göre görüş ve önerilerinizi bekliyorum

Cevap: zeytin ,incir nar ve ceviz yetiştiriciligi görüş ve öneri

Sn Cevdar33,

Yatırım için tebrikler... Bence en iyisini yaptınız...
    Sorunuza gelir isek..
    1-Tarlanızın etrafında başkaları neler yapıyor. Bu çok önemli. Tekerleği baştan keşfetmeyi çalışmayın...
    2-Tarlanıza bakabilecekmisiniz ? Bakımı yoğun türler ve az bakım isteyenler olarak çok çeşit var.
    3-Hobi bahçesimi yapacaksınız ? Biraz erik, biraz şeftali, biraz nar. Biraz şundan biraz bundan ? Ben tek çeşit öneririm.
    4-10 dönüm ticari üretim olarak dar bir yer.. Bu yüzden size dikim aralıkları dar, bodur ürünler öneririm. Bu şekilde bir çalışma ile ticari üretime geçebilirsiniz.
    5-Arıcılık düşündünüzmü ? Sonuçta 10 dönümün dar bir yerinde güzel şeyler başarabilirsiniz.

Aklıma ilk gelenler bunlar. Yanlışım var ise af ola...

Comment

Working...
    X