fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ARMUT BUDAMASI

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• ARMUT BUDAMASI

Benim "Haziran Güzeli" adında 500 adet civarında 3 yaşında armut ağacım var.Bahçem Mersin-Erdemli üç tepe köyünde.Çevrede aynı ürünü yetiştiren yok.Mut çevresinden gelen budamacılar,bu armut ağaçlarını özellikle tepelerinden hiçbir zaman budamıyor.Ağaçlar da süngü gibi yukarı doğru uzuyor.Bazıları bu armutların hiç olmazsa yaz aylarında budanması,tepelerinin vurulması gerektiğini söylüyorlar.İkilem içerisinde kaldım.Gerçi daha ağaçlar küçük ama aldığımız ürün sembolik ölçülerde.Bahsettiğim bu armut ağaçlarının budanması konusunda acilen bilgileendirilmeğe ihtiyacım var.Şimdiden teşekkür ederim. Mustafa Arıkol

Cevap: ARMUT BUDAMASI

Fidanların 3 yaşında olduguna göre mutlaka şekil budaması yapmanız lazım. Yani tabandan 40-50 cm kadarındaki dalları kesin en altta karşılıklı çatı oluştueacak şekilde her 40 cm de bir çatı yaparak toplam 4-5 çatı yaptıktan sonra tepe noktasını vurunuz.

Comment

ben sinop'taki bahçemde deveci ve santi maria cinsi armut diktim.3 yıl oldu budamayı amatörce yapıyorum fakat bunlar hep boyuna gilişiyor.ne yapmam gerekir.

Comment

Haziran güzeli armutları sahil seviyesinde verimli değil. Ayrıca tozlayıcı ihtiyacı olan bir cins armut, tozlaycın varmı? Daha küçükken orta dallarının alınıp, çıkan sürgünlerin yanlara yatırılarak/yere bağlanarak taçlandırılması gerekir. Yanpar/Gökkuşağı köyü tarafında Haziran güzeli dikenler 7 yaşına kadar meyva alamadıkları için cinsini değiştiriyor.

Comment

sn. Veli Taşkın'a zahmetleri için teşekkür ederim.arıkol

Comment

mrb ziya antalya serik haziran güzelive akça armut fidesi dikmek istiyorum hangisi daha uygundur ve tozlayıcıları hangi armut ceşitleridir yardımcı olursanız sevinirim

Comment

Working...
            X