fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Lipaz Aktivitesi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Lipaz Aktivitesi

Merhaba arkadaşlar ;

Siteye yeni üye oldum. Bir konuda yardıma ihtiyacım var. Tahıllarda lipaz aktivitesini nasıl yok edebiliriz. Daha açıklayıcı olması adına şöyle açıklayayım. Lipaz aktivitesinin olmadığı yulaf ezmesi yapmam gerekiyor. Lipaz aktivitesinin tahılın su kaldırma kapasitesi ile ilgisi var mıdır ? Bu konuda bilgi sahibi olan arkadaşlarımdan destek bekliyorum.

Cevap: lipaz aktivitesi

Merhaba Aslı.eses;

Lipaz adından da anlaşılacağı gibi yağ parçalayan bir enzimdir. Tahıllarda lipaz enziminin varlığını ilk defa duyuyorum. Ortada yağ varsa böyle bir enzimin de aktif olması gerektiğini düşünüyorum. Canlı hücredeki lipaz faaliyetinden mi bahsediyorsunuz, yoksa cansız halinden mi? Su kaldırma kapasitesiyle arasında bir bağ kurmak istediğimde aklıma su ve yağ konsantrasyonu geliyor. Eğer su miktarı yağa kıyasla çoksa lipaz aktivitesi az, yağ miktarı daha fazlaysa lipaz aktivitesi daha fazla olacaktır diye düşünüyorum. Çünkü ortada parçalanacak ürün çoksa parçalayacak madde de daha faal olacaktır.

Tabi ki bunlar sadece bir yorum. Biyokimya bilgisi daha iyi olan arkadaşlar en doğru bilgiyi vereceklerdir.

Comment

Cevap: Lipaz Aktivitesi

merhaba biomer , öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Bana ışık tuttu. Canlı hücredeki lipaz faaliyetinden bahsediyorum. Ürettiğim yulaf ezmesinin analiz sonuçlarında lipaz aktivitesi yok sonucuna ulaşmam lazım. Bu nedenle lipaz aktivitesinin olmadığı dedim. Hayırlı günler...

Comment

Working...
      X